SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Регистър.БГ напират за ".бг"

Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Според специално проектиран за целта софтуер, приликата е доста по-голяма между .bf и .бг

Според този софтуер, бг и br изобщо не си приличат, и кой знае защо дава 31% подобност с org.

Но дали .бг прилича на .br, .bf или .be едва ли е от чак такова значение, ако крайното резултат е да няма .бг, а нещо друго... .бъ, .бя, .бл и т.н. :)
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Всъщност бг или нещо друго не е работа на ICANN. това е работа на ISO. Цифрови системи подлива вода на 'бг', само и само да измести Унинет, защото ако не е 'бг' има значително по-голям шанс да прилапа бизнеса.

Това е стандартна тактика в манипулационният бизнес - вменяваш на значетлно по-авторитетна организация някакво решение или неофицилано решение, като внушаваш на потребителите, че "авторитета" бил решил така и нищо не може да се направи по въпроса или не зависи от теб. В същото време на "авторитета" въобще не му дреме дали, как и с колко ще се прекараш.
 
Последно редактирано:
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

vha777, нещо много си се омотал...

Обаче, имаш прозрение, че е работа на ISO. :)
От друга страна, ICANN са се заели с инициативата да "изземат" тази функция от ISO (присъствах на няколко сбирки, където откровенно им казаха "гледайте си работата"). Засега все още не са ги плеснали през ръцете... но според мен, скоро ще се случи.*

(*) "скоро" в тия неща може да е няколко години.
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Ми както предрекох, подправяте и манипулирате резултатите. Нищо чудно. Същата анкета, без финансови разходи мога да докарам и аз, в която ще се твърди, че най-подходящият за "бг" регистър е Ватикана, при това ще са гласували около 10000 човека с уникални IP и пощи.
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Най-ме впечатли тази част от последната новина в register.bg "...В допълнение, когато на Регистър.БГ се делегира управлението на областта .бг, същото предложение ще важи и за тази област."

Забележете, не ако, а когато :D
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Смешно е да твърдят, при условие че имат 93..97 процента неодобрение за дейността си, че целокупният български народ ги харесва за регистратори и на "бг". Процент одобрение е дори под този за мразената от всички БСП. Всеки сериозен маркетолог ще се изсмее на анкетата им. Да повярваш на резултатите им е все едно да очакваш, че на въпроса "Одобрявате ли БСП пак да се върне на власт" примерно, 90% от българите да гласуват с ДА.
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Ако предположим, че са гласували 1,000 човека (според тях са над 1,000). То според тази анкета едва 340 грубо са гласували против тях. Че аз от този и моя форум мога да изкарам повече, които са гласували срещу тях!
Естествено те не са посочили реалната бройка гласували, за да се предпазят от подобни разобличавания.
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Измислихте я конспирацията пак, дреме ви на ... дали е реална или не :)

(И да си имам и да си нямам, през ... ми е хейтърските ви репове и т.н)
 
Последно редактирано:
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Тази анкета може да представлява интерес единствено за хора, които обичат да разглеждат шарени графики с някакви данни, поради няколко прости причини:

1. Регистър.бг е страна в дискутирания въпрос
2. Регистър.бг организира анкетата
3. Анкетата е (пожелателно) анонимна => подлежи на манипулация

Разбира се резултатите може и да са 100% коректни, но в случая на тази анкета може да се вярва единствено ако проучването се проведе от независима агенция, нямащо нищо общо с Регистър.бг.

Все едно да гледам проучване организирано от ГЕРБ за подкрепата към правителството или проучване на БСП относно успеха на тяхното управление. :)
 
Последно редактирано:
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Хайде сега всички, вместо да плюем Денби и Рег.БГ да си дадем предложенията за промяна (опростяване) на процедурата по регистрация на .bg или .бг и да видим дали те ще подемат нещо от подобна дискусия или няма да имат желание.
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Ех и ти. По-лесно е да оплюем. Пък и по-забавно. :)
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Ех и ти. По-лесно е да оплюем. Пък и по-забавно. :)

С плюенето няма да променим нищо, с дискусията бихме имали някакъв шанс. КАзвам го от позицията на оплют в миналото човек, с което искам да разсея всякакви съмненя, че регистър бг или Денби ми плащат :D
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Днес обявиха ресултатите от анкетата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Според резултатите на МТИТС "68,6 на сто от участниците смятат, че администраторът за домейна на кирилица трябва да бъдe различен от този за латинските адреси .bg."

Почти същият резултат, като от анкетата на Регистър, но с обратен знак.
 
Последно редактирано:
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Анкетата на Регистър.БГ е, както съм казвал и по-рано, за вътрешно ползване -- тоест, да е наясно Регистър.БГ какво е мнението на хората, които по някакъв начин имат отношение към регистрацията на имена в България (БГ в частност)

Анкетата е невъзможно да се фалшифицира, тъй като е обвързана с уникален за всеки попитан (лице за контакти в Регистъра на BG) код.

Разбира се, имаше и втора, идентична "отворена" анкета, в която манипулацията е възможна. Анализа на данните от нея даде още по-интересни резултати: в частност, през първия ден "хейтърите" се активизираха сериозно, като негативния вот за регистъра беше 2/3 -- в следващите няколко дни обаче, резултата куриозно стана идентичен с този в "сигурната" анкета, а именно: 2/3 безусловна подкрепа за Регистър.БГ. Между другото, в тези бройки не влизат отговорите "не знам", а те като нищо биха могли да бъдат и в полза на Регистър.БГ при по-различен въпрос.

Анализа на отговорите, според това какъв тип хора са ги давали: собствениците на домейните, лицата за административни контакти, лицата за технически контакти или лицата за финансови контакти също е изключително интересен. Показва някои.. неочевидни неща. Както и потвърдждава и съществуването на някои от битуващите легенди.

Отново, не е нужно да ми вярвате -- избора си е ваш.

Колкото до анкетите на МТИТС, те очеизвадно са манипулирани. Дори няма значение, дали отговорите са манипулирани -- по-скоро проблема е в зададените въпроси.
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

Изказаното мнение съдържа погрешни съждения, които редовно се използват при манипулиране на обществено мнение, заблуди, огранизиране на измами и други подобни неетични и незаконни начинания - внушава се, че щом дадена фирма, лице, огранизация има голям брои медийни/форумни изяви и инвестира в ПиАр, то тя е с безупречна репутация, и следователно доставя качествени услуги. Веригата на внушаванити истини е разширена с неявно оплюване на конкурентите - щом обекта на внушение има "безупечна" репутация, то конкурентите нямат.

Накрая поста завършва със опит за внушение, че няма монопол - "избора си е ваш".

Демби, забелязвам че задобряваш с качеството на манипулациите и полуистините, Поздравления. Малко професионалисти могат да се похвалят с подобно ниво на умения.
 
Re: Регистър.БГ напират за ".бг"

vha777, пак сбърка нещо.. тц. тц. не следиш собствените си писания и тези на другарчетата си!

ПР и рекламните кампании на Регистър.БГ са определено слаби, да не кажа, че практически не съществуват.

Впрочем, по отношение на "монопола" нека бъдем прецизни, според уточнение направено от Комисията за Защита от Конкуренция по време на делата срещу Цифрови Системи ООД (тогава изпълняващ дейността по регистрация на имена в BG), става въпрос не за монопол, а за господстващо положение на пазара. Което е нещо съвсем различно. Но ако не правиш разлика, ще разбера...
 

Горе