SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Малко помощ за тема в wordpress

wood

Senior Member
Кажете как да сменя езика в една тема за wordpress. Темата е wpclassifieds, виждам че вътре в темата в папка languages има няколко езикови фаила, трябва ми да го направя на немски език. Вътре има тези фаилове на немски : de_DE.po и de_DE.mo
 
Re: Малко помощ за тема в wordpress

Просто трябва да си смениш езика по подразбиране да ти е на немски или да смениш името на файла, на езика който ползваш в момента по подразбиране :)
 
Re: Малко помощ за тема в wordpress

Ако искаш да си смениш езика с български има програми за олесняване на отварянето на .po файлове правиш нов файл копираш превеждаш с едитора и готово
ето едитор ако не греша
poedit.net/download.php
 
Re: Малко помощ за тема в wordpress

Ами wordpress ми е на български, но искам темата да е на немски...точно това не зная как да направя.
 
Re: Малко помощ за тема в wordpress

ми дай в конфиг файла да е на немски

Е да ...но ако в config задам немски и админ панела ще е на немски. А сега админа е на български а темата е на англииски, искам вместо англииски да е на немски.
 
Re: Малко помощ за тема в wordpress

Защо просто не преименуваш тогава de_DE.po и de_DE.mo в wp-content/themes/wpclassifieds/languages на bg_BG.po и bg_BG.mo ?

Заместих файловете но все още част от текста излиза на български в темата. Изглежда че ще трябва и самият wordpress да го инсталирам на немски.
 
Re: Малко помощ за тема в wordpress

Нали каза, че е на английски темата сега? Някой неща явно ги превежда от файла на WP, а не този на темата. Той е в wp-content/languages/. Може да го редактираш него, така поне част от админа ще е на БГ.
 
Re: Малко помощ за тема в wordpress

Проблема явно е в това, че темата не е изцяло преведена и някой от нещата ги взима от превода на самия wordpress ;) Решението е да си ги преведеш ръчно на немски ;)
 

Горе