SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Препоръчайте афф за сайт за здраве

Re: Препоръчайте афф за сайт за здраве

В същност написаното в мнението ми по-горе не е мое мнение а мнение на един адвокат, с когото говорих по въпроса.
 
Re: Препоръчайте афф за сайт за здраве

Добре де аз малко се обърках ... Да речем,че си закупя хост+домейн,направя си сайт и сложа линкове,банери на някои продукти от дадена афилиейт програма,цени и т.н. но сайта ми е англоезичен и го оптимизирам за Европа но не продавам в България,тогава мога ли да имам проблем с правние органи.
Пояснявам имам афилиейт сайт на само на английски език,вътре съм сложил всякакви статии и т.н. + съответните инструменти предлагани от афилиейт програмата трябва ли да имам фирма,да се регистрирам по булстат и т.н. за да печеля пари и ще имам ли проблем ако англичанина или шведа Х си купи даден продукт през моя аф. линк ?

Предварително благодаря на отговорилите.

p.s.

Само да кажа,че идеята е сайта да се управлява/администрира от България.
 
Re: Препоръчайте афф за сайт за здраве

Ако си скриеш данните във whois и не ползваш българска фирма за доставка на хостинг и домейн не би трябвало да имаш проблеми.

Обаче това не значи, че не нарушаваш законите в България (виж по-горе какво значи "предлагане" и защо понякога рекламата може да се разглежда като "предлагане").

Това не е мое лично мнение - не съм си го измислил аз. А това, че не си се регистрирал като самоосигуряващ се е отделен проблем, за който трябва да се консултираш със счетоводител (предполагам е проблемно - особено ако получаваш приходи, обаче ако нищо не декларираш е малко вероятно да имаш проблеми).
 
Re: Препоръчайте афф за сайт за здраве

Значи ако съм разбрал правилно идеята ми да използвам услугите на Суперхостинг и домейн от тях е безмислена ... Другото е,че нямам представа как се крие Whois явно трябва да,чета много материал по темата,всяко начало е трудно но пък за сметка на това е доста интересно.

Още веднъж благодаря за отговорите,ако се сетите за още нещо моля пишете за да зная дали има смисъл въобще да започвам да се занимавам...
 
Re: Препоръчайте афф за сайт за здраве

Криенето на whois става като си купиш домейна от доставчик, който ще ти вземе парите за тази услуга.

Например namecheap.com. Първата година защитата на данните ти е безплатна.

Ако се опиташ с GoDaddy - пак ти взимат парите, обаче при всяко искане на данните ти ще им ги дават и ще те таксуват за тази услуга (т.е. реално нямащ защита). Всеки, който каже, че е адвокат може да ги получи безпрепятствено. Защо да не ползваш GoDaddy може да прочетеш на NoDaddy.com.

За допълнителна защита може да пишеш някакви друго данни във whois (освен, че ще ползваш (платиш за) "whois privacy protection").

Има и доставчици, които приемат почти анонимни електронни пари (LibertyReserve, Global Digital Pay и т.н.) - при тях може да получиш повече защита. Можеш и да станеш препродавач на домейни и да ги продаваш на "неизвестни собственици" ;)

Обаче имай предвид, че може по всяко време да ти изтрият домейна, ако усетят че имаш фалшиви данни или даже да ти го откраднат и да не можеш да докажеш, че ти си собственика.
 
Последно редактирано:
Re: Препоръчайте афф за сайт за здраве

Не. Най-добре е да си купиш домейна от доставчик, който приема почти анонимни електронни пари. Обаче namecheap.com е добър вариант, ако не те гони чак толкова параноята ;)

Освен това покупката на електронните пари може да бъде неудобна. Дебитната карта е най-удобния начин за плащане в повечето случаи (обаче не е най-сигурния от гледна точка на възможна кражба на номера на картата).
 
Последно редактирано:

Горе