SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Page/visit vs. Time/visit

traki

Оптимист ReMember
Имате ли наблюдение кое е за предпочитане. По-голям брой страници/посещение или по-дълго средно време, прекарано на сайта?

Забелязвам, че в тематични, нишови сайтове, докато преди гугъл харесваше сайтовете с повече разгледани страници, сега харесва сайтове с по-голямо време прекарано на една страница.

Все едно преди оценяваше по-високо сайтове с много, тематично свързано съдържание, а сега набляга на сайтовете с по-полезно съдържание. Прецизирал се е нещо
 
Re: Page/visit vs. Time/visit

Че гугъл как разбира колко от страниците ти са посетени и колко се стои на тях? Ако сайта няма аналитикс и потребителя не е с гугъл тулбар или хром, не знам как гугъл ще знае такива неща. А щом не може да ги разбере винаги, няма много логика да играят роля :)
Иначе ако говорим за това, кое е по-добре от не сео гледна точка, то зависи от целта на сайта.
 
Последно редактирано:
Re: Page/visit vs. Time/visit

Не знам как, но от доста време наблюдавам няколко ниши и без други съществени данни за сайтовете, без външни промени по сайтовете, на това ме навява мисълта.
Те гугъл мислят трезво, бизнес ориентирани са и мислят за разрастване. Защо пък да не са започнали да използват богатата база данни със статистики на сайтовете? Така или иначе ги имат. Косвено се сещам за 2 много силни последствия в тяхна полза ако са започнали да го правят.
 
Re: Page/visit vs. Time/visit

Ами възможно е. Имаше обаче едно клипче с Мат Кътс, където го питат дали използват информация от аналитикса като фактор за класирането в SERP и той каза че дори е питал някакъв си там от гугъл (дето работи по тия неща), който му отговорил че не използват никаква информация от там с тази цел.

Знам че има две отметки там в аналитикса, които питат дали да се ползва информация, но там става дума за използването и с друга цел (до колкото си спомням).

Не че му вярвам сляпо на Мат, но все пак..
 
Re: Page/visit vs. Time/visit

А как гугъл ще разбере.. ако няма аналитик - а що някои си мислят че всичко в живота трябва да е честно и трябва да се вярва на написаното в интернет. Може пък някви точки да се пишат само за тия сайтове дето имат аналитик. Може и експеримент да съм правил даже.
 

Горе