SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Тежест на домейн co.cc

miraco

New member
Въпросът ми е следният, попаднах на сайт webhosting.co.cc който предлага безплатна регистрация на домейн завършващ на co.cc. Можеш няколко домейна да регистрираш... Тези домейни имат ли някаква тежест в нета и за Гугъл. Зная че хората са свикнали с com, net, bg. Предполагам че ако добре си оптимизираш сайта и е с хубава ниша няма да има голямо значение. Само да уточня, не ме блазни това че домейна е безплатен, а че все още има хубави кратки имена с този домейн.
 
Re: Тежест на домейн co.cc

Имат разни малки изисквания, които ще те спънат. Примерно връзка към регистратора, ако не се лъжа. Домейнът също не е твой, рискуваш да го развиеш и да ти го вземат.Google знае, че е безплатен и ще го гледа под лупа. И т.н.
 
Re: Тежест на домейн co.cc

Преди година и половина регистрирах няколко co.cc-та за проба. Два от събдомейните (след малко регистрации из търсачки и плащане за линкове ) излязоха на първа позиция по ключовите си думи (радост голяма). След 11 месеца обаче от co.cc ми съобщиха че трябва да даря някаква помощ за развитието им - дадох 20$ за 4 събдомейна. И тогава се започна един екшън - на мястото на сайтовете по седмица и повече излизаха техни реклами с адсенс в продължение на няколко месеца. Писах имейли, звънях по телефони - цък, няма отговор. Оказа се че безплатния събдомейн станал платен - по 3$ на година. Платих и тях. Спряха да пускат техните реклами за няколко месеца след което пак започнаха.

Така че НИКОГА не прави грешката да развиваш co.cc домейн, освен ако не го ползваш за сателит!
 
Re: Тежест на домейн co.cc

Ясно, разбрах...значи поне за 11 месеца ще се възползвам от хубавите имена, ще ги направя сателити към основните домейни ще ги напълня с реклами на Гугъл и други. Пък след 11 месеца ако се подиграят с техни реклами ще зарежа тези домейни. Нищо не губя. Мерси за отговорите.
 
Re: Тежест на домейн co.cc

fani7117 да напълно е БЕЗПЛАТНО.

Гугъл не прави разлика дали плащаш 5$ за co.cc или не. И щом бай гугъл ги смята за безплатни независимо дали плащаш или не.. те СА безплатни.

Като толкова ти се плаща за домайн.. Се сещам поне за 55 различни вида LTD от където да започнеш. co.cc? По добре .tk (тук се смеем)

Поздрави


miraco: Гугъл нито знае нито му пука дали са свикнали наще с .bg. Въпрос на вкус / съдържание / оптимизация. Въпроса е че когато правиш сериозен сайт по добре да си купиш истински домайн а не да ползваш домайн който утре може вече да не притежаваш =)
 
Последно редактирано:
Re: Тежест на домейн co.cc

...попаднах на сайт webhosting.co.cc който предлага безплатна регистрация на домейн завършващ на co.cc ...
То не че те предлагат, а то самия сайт http://www.co.cc/ си ги предлага безплатно. А просто понеже имат афилиейт програма и всички безплатни хостове почват да ги промотират и препоръчват.
Обаче не всички са безплатни. Трябва да напишеш и да пробваш за да видиш дали това, което искаш е безплатно или не.
 

Горе