SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Съвети и идеи за ресторант.

combatsambo

New member
Привет, приятели!

Тази тема е малко с по различна тема от тези на които сме свикнали да четем и отговаряме.

Пиша я защото тук има доста хора, които предполагам, че разбират и от това, или поне в главата им има нещо повече.

Главната цел - нещо ново, нещо интересно да се направи за ресторант ( заведение за хранене в София )

Та, първото нещо което ми идва е - сайт, ще се прави.
Промоции за световното - всеки гол - бира от заведението - направено.
Флаери, които да се разпространят из квартала - съвсем скоро.

Тук идва и вашето участие - ако имате желание да помогнете с някой съвет, идея - ще се радвам.

Обещавам да направим едно хубаво запиване на форума, когато се разберем!

Поздрави!
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Аз искам да се направи нещо много полезно и дългосрочно. :)

ами бихме могли да идваме всяка вечер?

*****

Направете нещо по-уникално. То ясно, че кухнята ще бъде върхът на кулинарното изкуство. Жива музика, ама един стил а не просто нещо да заглушава мляскането (ако е чалга към бирата искам и тапи за уши)

остъпки за компании

някакви изнанади, отстъпки за редовни клиенти

доведи приятел и спечели нещо си

Пак за темата за уникалното, може да заложите на готина изба - голям избор от вина, в повечето ресторанти имат десет вида вино. Ако не е вино да е бира - по-евтино е а и е по-масово
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Жива музика, ама един стил а не просто нещо да заглушава мляскането (ако е чалга към бирата искам и тапи за уши)

Ако е чалга ме губиш като клиент веднага, независимо от готвачите и вината!
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

1. Повече информация за стила и класа на заведението?
2. Нещото в центъра, специфичното нещо върху което мениджърът или собственикът да има намерение да гради името или имиджа.
3. Тип кухня?
4. Кои са потенциалните и желаните клиенти на заведението?
5. Как се очаква да се използва, за какво, колко често?
 
Последно редактирано:
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Ако е чалга ме губиш като клиент веднага, независимо от готвачите и вината!


Никаква чалга. Заведението е малко и направено с желание, но няма място за жива музика, пък и заведението не е такъв тип.

@траки - заведението е малко, където може да дойдат спокойно няколко човека и да си прекарат добре - приятна и лека музика, хубава кухня, приятно излъчване от персонала и народни цени. Има хубаво озеленяване, има и хубава външна шатра, където може да седне цяла компания и да си прекарат една хубава вечер. Потенциалните клиенти са обикновенния българин, който може да си позволи обяд/вечеря в заведение. Всички, които сме тук - в общи линии, за това го пускам тук.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Да разбирам ли че заведението си търси клиентите предимно в хората от квартала и сред приятелите на хората в квартала и не се гони някаква специална категория клиенти?
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Да разбирам ли че заведението си търси клиентите предимно в хората от квартала и сред приятелите на хората в квартала и не се гони някаква специална категория клиенти?

До тук много правилно разбра думите ми с изключение на това, че нищо не пречи човек да запали колата и от съседните квартали, та даже и по далеч - в хубав квартал на достъпно място е, и да дойдат да хапнат. Правят се и по-големи мероприятия, като сватби, рожденни дни.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

wifi
хубаво кафе
обедно меню?

пресни истински зеленчуци
месо от крава, която щастливо яла зелена тревица или домашна кокошка редовно яла пшеница в задния двор на къщата :)
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Обедно меню за близките офиси?

Отстъпки от цените в менюто по часове, примерно от 15 до 17:00 - 20%

Поръчка на храна за домовете от предния ден

Отстъпки от цената за поръчващи се комплекти.
примерно: 1 малка наливна + порция пържени картофи =

Игра с публиката/феновете
Табло, черна дъска където всеки собственоръчно си пише името и прогнозата за мача. = играча идва преди мача и стои от началото до края -> получава награда в ядене или пиене или "ваучер" за следващата вечер
 
Последно редактирано:
Re: Съвети и идеи за ресторант.

@gvv - wifi сложихме, най-скъпият възможен, бих казал, че е доста добър.
хубаво кафе също има, а обедното меню го има също.

@мастер - Персонала се подбира деликатно, тъй като и това е важно за ресторанта. На тези неща се държат. Нито силна музика, нито лошо поведение от персонала. Гонени са сервитьори заради това.

Адрес ще дам тези дни, като стигнем до някакъв консесус и се разберем да пием и да гледаме някой мач, тъкмо форум среща, ако желаете. Квартала не знам дали има нужда от хубаво заведение, но мисля, че заведението е хубаво. Гоце Делчев (стария Емил Марков)

@траки - мислех си като пусна сайта да сложа и меню за фирми (кетеринг за обяд, когато хората като са на работа почиват, да могат да хапнат като са поръчали преди това)
Отстъпката сме я мислили - тъй като заведението отпредната страна откъм булеварда има бърза закуска (сандвичи, пици, палачинки, чипсове, готвено за вкъщи, кафе и т.н.от този род продукти) мислехме да сложим след 6 часа да речем - 30-40 процента намаление на готвените ястия, тъкмо да се израсходват, тъкмо и да привлича повече хора.

В момента има промоция - на всеки вкаран гол в даден мач - бира от заведението. Разбира се има малки условия като минимална сметка, защото иначе ще дойде кой ли не да чака голове и бира :)

Отпред има черно табло с обедното меню и цените, хората спират и гледат, определено.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

доста интересно си го измислил евала :)
аз съм в тоз бизнес но в друг град и мога да ти кажа че кухнята е най важна ако готвача ти е калпав ако ще и без пари да им даваш няма да дойдат
:)
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

доста интересно си го измислил евала :)
аз съм в тоз бизнес но в друг град и мога да ти кажа че кухнята е най важна ако готвача ти е калпав ако ще и без пари да им даваш няма да дойдат
:)

Готвача е отличен, повярвай ми.

Само, че при по малките градове е леко по-лесно може би, тъй като разнообразието не е толкова голямо, а в София е ясна работата. Много заведение и голяма конкуренция.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Веднага ти казвам една сериозна конкуренция там - Двете халби (Бели брези), сигурен съм, че знаеш къде се намира. Предполагам за такъв калибър заведение говориш.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Веднага ти казвам една сериозна конкуренция там - Двете халби (Бели брези), сигурен съм, че знаеш къде се намира. Предполагам за такъв калибър заведение говориш.

Да ти кажа честно в момента не мога да се сетя за кое заведение става въпрос. Ако прочетеш малко по-нагоре ще добиеш представа за какво заведение иде реч. Ще взема да мина да го видя това заведение за което говориш и ще ти кажа по-късно :)
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Oще нещо се сетих. Хубаво е работното време да е по-дългичко, поне до 3-4 часа. Адски е гадно - седнеш си, пиеш си и заведението реши, че трябва да затвори.

Ако има хора - ще се седи до като си тръгнат, никога не се гонят хора или затваря по-рано. Така, че това е предвидено.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Е няма такива работи - кухня до 3-4 през нощта.Никое уважаващо себе си заведение не държи готвачи и персонал до 4 сутринта, това да не е дискотека. Трябва да се уважават клиентите, но в никакъв случай не трябва да им ставаш роб, защото няма да има полза нито за едните , нито за другите. Ако не си се навечерял до 11-12, проблема си остава твой.
 

Горе