SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Пренасочване на ip-та

Notorious

New member
Здравейте,
Искам да направя автоматично пренасочване на българските IP-та към българската версия на един сайт, а съответно чуждестранните - към английската версия. Мислех си да използва .htaccess-а, обаче се замислих, че ако все пак някои от България иска да види английската версия на сайта, то не е ясно дали ще успее, и обратно.
И затова искам да ви попитам как бих могъл да го направя като взема предвид тази екстра?
Благодаря Ви предварително ;)
 
Re: Пренасочване на ip-та

просто направи възможност за избор и на английската ти версия
когато потребителя е от бг само да му се избира версията по подразбиране да е бг

но така ще ти се наложи да го правиш на ниво система а не хтаксес
 
Re: Пренасочване на ip-та

@kristiqn - а някакъв еквивалент на Joom!Fish за Wordpress ?
@kuzmanin - точно това искам да избегна, защото лично мен не ми харесват много сайтовете, в които отначало избираш към коя версия да те насочи, но ако се наложи в краен случай ще прибягна и до него
@mlazarov това ще вземе настройките на браузъра. Но и моят браузър е на английски, но искам примерно да се зарежда българската версия и затова става малко сложно. Тъй като не съм много запознат с програмирането (отчасти, да кажем) това $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] в index-a ли трябва да се зададе или?
А защо разпознаването на IP не е добра идея? Мисля си, че по-голямата част от посетителите на сайта няма да ползват чуждестранни проксита, или някой чужденец - българско прокси, тъй като сайтът е за конкретно мероприятие.
 
Re: Пренасочване на ip-та

Ако правиш многоезичен сайт така или иначе трябва да имаш опция за избор на езика.

Както си писал тъпичко е отначало да те пита какъв език искаш. Това автоматично трябва да се определя по настройките на браузъра за предпочитане. Или по IP адрес.

Но след това някъде в някой ъгъл да има знаменца за избор на език.

Просто това са добрите практики. Ако по IP адрес го пратиш на БГ версията, а той е чужденец и няма възможност за смяна на езика знаеш ли каква майна ще отнесеш. И никога няма и да си помисли да влезе в сайта пак.
 
Re: Пренасочване на ip-та

Да ясно. Аз съм сложил такива знаменца за различните езици на сайта, колкото и грозни да са - ОК, обаче точно това искам с автоматичното пренасочване.
Ще може ли конкретно съвет как, къде и какво да добавя за да го направя пренасочването било то по настройки на браузъра или по IP.

Давам и линк към сайта, надявам се, че няма да се счете като реклама, тъй като той е за конкретно мероприятие:

http://bgdsa2010.com

Не, че е фатално да остане така, но няма и да бъде в минус за автоматично пренасочване.
Благодаря!
 

Горе