SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Кат се вика - велкомен

kuzmanin

New member
САЩ ще облага с данъци и блогърите





Невиждано високият бюджетен дефицит ще принуди администрацията в много американски щати да прибегне
към необичайно попълване на хазните си.

Така например във Филаделфия обмислят да обложат с данък много от месните блогъри, които печелят
средства от размяна на реклами на стоите интернет страници. Властите обмислят да въведат еднократно
плащане от 3000 долара и ежегодна вноска в хазната от $50.

В пресата във Филаделфия и в Интернет вече се развихри бурна дискусия по въпроса. Обмисленият данък
вече е определян като драконовски за блогърите. В същото време много малко потребители са успели да
изкарат над 300 долара годишно от размяна на реклами.

Източник: http://www.economynews.bg/index/viewarticle/nid/11513/
 
Последно редактирано:
Re: Кат се вика - велкомен

Що тръбите, наляво надясно подобни теми, нали нашите кръвопийци това дебнат, от къде да изкрънкат нещо ... давайте им идеи :(
 
Re: Кат се вика - велкомен

Блогърите винаги са дължали данъци (напр. според българските закони: данък върху печалбата (ако са фирми) или данък върху приходите (ако са физически лица)).

Никога не е имало изключение в закона, което дава право на блогърите да не плащат данъци като всички останали. Не ми е известно да съществува държава, законите на която предвиждат подобно изключение.

Обаче да се въвежда допълнителен данък, който не зависи от размера на приходите е някакво безумие. Ако направят такова нещо ще си развалят репутацията и инвеститорите ще си преместят инвестициите другаде. Направо не смея да предполагам колко ще паднат САЩ в индекса за икономическа свобода (сега са на осмо място).

Може би аналог на това безумие са нашите патентни данъци. Очаквайте в списъка с дейности, за които се дължи патентен данък и нашите законотворци да добавят поддържането на блог. Ако предвидят да се плаща данък и за блоговете с идеална цел (които не се пишат с цел печалба) ще стане голям скандал.
 
Последно редактирано:
Re: Кат се вика - велкомен

Има ли значение дали е блог или не като облагането с данък е за сайтове които разполагат реклама? Все едно блогърите са нещо различно и не са част от мрежата.
 
Re: Кат се вика - велкомен

Идеята е да хванат частните лица, тъй като смятат, че укриват приходи. Явно са направили някаква сметка колко пари могат да дръпнат и започват да действат.
Зад повечето големи сайтове стоят фирми ;)
 
Re: Кат се вика - велкомен

Това е крайно некадърна мярка за повишаване събираемостта на дължимите данъци (ако това е проблема). Вместо да наказват нарушителите те наказват цялото общество с подобни безумия. В крайна сметка от скапването на икономиката губи и самата държава.

По скалата за социалистическа глупост само нашият закон за местните данъци и такси (патентните данъци) може да се мери с този бисер на невежеството.

Във всяка област на човешката дейност има възможност (и реално се практикува) неплащане на дължимите данъци. Значи ли това, че трябва всеки да се облага с някакъв определен от държавата данък, който не зависи от декларираните приходи?

Нали всеки беше невинен до доказване на противното... По данъчните въпроси обаче това правило не важи. Искат да облагат всички с някакво подобие на българския патентен данък, защото до доказване на противното са нарушители на данъчните закони.
 
Последно редактирано:

Горе