SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Съвети и идеи за ресторант.

Re: Съвети и идеи за ресторант.

Само се замисли дали е рентабилно да държиш хората до 3-4 през нощта, да им плащаш извънреден труд и т.н., и ще разбереш, че не си заслужава. Знам поне няколко заведения дето се пробваха да работят денонощно и всичките затвориха. Просто няма нужният брой клиенти късно нощем, за да се поддържа подобно нещо.

Но много се отклонихме от темата.

Аз още едно много важно нещо ще кажа - че трябва задължително да се издава фискален бон (не информационен или друго подобие). Омръзна ми да се разправям по заведения за задължителната хартийка. Наслушах се на хиляди версии за неработещи касови апарати и други тъпотии.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Може би си го направил, но в менюто е хубаво да има малки снимки на ястията. Незнам колко ти е голямо разнообразието, но снимките не бива да са токова малки, че да се чудиш "т'ва к'во е?" като ги погледнеш.
Още нещо важно за мен лично е, да се подреди така, че да се открива желаното ястие/напитка лесно - да не трябва например да разлиствам половината меню, за да стигна до кебапчетата например.
Щях да пробутам идеята за коктейли (естествено), но виждам че не си такъв тип заведение :)
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Ако имаш сайт с повече посещения, можеш да изгласиш банер само за мрежи от района на Гоце Делчев, Стрелбище, Бели Брези, Мотописта и др. Ясно, че не може да се събере такава информация лесно и съвсем точно, но може да си струва. Ето някои:
netnum: 78.83.104.0 - 78.83.111.255
netname: SPNET-PON-Borovo-2
inetnum: 78.83.96.0 - 78.83.103.255
netname: SPNET-PON-Borovo-1
inetnum: 83.148.103.0 - 83.148.103.255
netname: BGNETWORK-2
А за другите мрежи, които не са от района, друга реклама просто. На мрежата на предишния си провайдер пускам безплатно реклама на сегашния си провайдер...само за шегата...с изхабените нерви покрай съпорта им :))))

Поздрави,
www.vicove.com

Поръчва си клиент пържола в ресторантче. Гледа, че келнера носи чиния и държи с пръст пържолата.
- Келенер! Защо ми държите пържолата с пръст???
- Не искам пак да падне на пода...
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

На мрежата на предишния си провайдер пускам безплатно реклама на сегашния си провайдер...само за шегата...с изхабените нерви покрай съпорта им :))))

Едно е да разпознаеш провайдера, а съвсем друго къде се намира IP адреса... Да някой доставчици предоставят тази информация, но те са толкова малко спрямо тези, които не предоставят тази информация, че е просто безумно да се разчита на тези данни.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Това с идеята на вицове.ком ми хареса, ще я пробвам когато пусна сайта на ресторанта. Хубави предложения давате приятели, продължавайте все в същия добър дух :)
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Дано ви е много добра вентилационна система, за да не понамирисват клиентите след обяд на цигари (ако се пуши) и манджа.

Иначе може в един ден от седмицата или месеца да го посвещавате на чуждестранна кухня, като към традиционното меню предоставите 2-3 или повече по-екзотични ястия и с подходящата традиционна музика (разбира се, само добре подбрани мелодични парчета) :) Но това ще трябва да го разгласявате предварително :)

Иначе фен-страница и във ФБ. Ако хората са доволни, знаеш какво става :) виж страницата на Supa Star http://www.facebook.com/pages/Sofia-Bulgaria/Supa-Star/112773435405954
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Индица, фейсбуук страница ще направя като стане готов сайта, бъди сигурен в това :)
Проблеми с вентилационната система нямаме, не е някоя долна кръчма, за да има този проблем :)

Това за кухнята го виждам може би тогава, когато имаме постоянни клиенти и то доста, тоест - вечер да се пълни заведението. Тогава мисля, че е най-добре да се направи.
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

Това изглежда е в махалата. Защо не кажеш име и адрес, ще наминем с бойните другари и ще споделим впечатления от първа ръка. ;)
 
Re: Съвети и идеи за ресторант.

combatsambo - Ако има хора - ще се седи до като си тръгнат, никога не се гонят хора или затваря по-рано. Така, че това е предвидено.
__________________

От мен да знаеш след 01:00 работиш за пияниците а вземане на поръчки след 11:30 е значи каниш пияниците

заведението което имаме има работно време от 06:30 до 01:00 поръчки след 11:40 не са се взимали никога и няма да се взимат такива
клиенти се държат точно до 01:00 + - 10-20 минути
това е съвсем сериозно в 11:30 до 11:40 се взимат последните поръчки като се напомня и работното време
след като се сервира последното се иска сметката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заради такива който са решили че няма да си платят щом нямало да им сервират :)
не ти знам калибара на кръчмата
вярно нашата е в малък град но мога да твърдя че е една от посещаваните (от всички класи клиенти ) повече от 12 години и съм се нагледал на какво ли не
така че работното време е важно да не е нито рано нито късно
хем да задържиш хората да не ходят другаде заради ранното затваряне хем да избегнеш идването на пияндетата след като са ги изгонили от другите заведения

а да и препоръчвам СОТ от Полицията директно не от часни фирми
тъй като ако незнаеш часника нищо неможе да му каже (направи) на пияндурника :) до като чичо полицай може :) и то много може
 

Горе