SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

А сега на къде /СЕО/

web3

New member
Имаме сайт, с доста беклинкове, добри позиции при определени ключови думи, събмитнат по сициалки и директории, добър ХТМЛ код, всичко е супер обаче при 1-2 ключови думи които искам да са най-горе те са на 10+ позиция. Сега на къде? Само Блак Хат СЕО ли ще ми помогне ?
 
Re: А сега на къде /СЕО/

Ако под "доста" имаш предвид по-малко от 50 000 000 беклинка, значи не са доста. Продължавай си с white hat SEO. Използвай за анкор текст точната фраза, за която искаш да се класираш.
 
Re: А сега на къде /СЕО/

Имаме сайт, с доста беклинкове, добри позиции при определени ключови думи, събмитнат по сициалки и директории, добър ХТМЛ код, всичко е супер обаче при 1-2 ключови думи които искам да са най-горе те са на 10+ позиция. Сега на къде? Само Блак Хат СЕО ли ще ми помогне ?

Щом така е поставена задачата, добре е да има повече входни данни, от типа:
  • url
  • 1-2 споменатите горе ключови думи
  • другите ключови думи, където класирането ви устройва и сте доволни, ако има такива

Иначе е стреляне във въздуха.
 
Re: А сега на къде /СЕО/

Не искам да издавам точно проекта какъв е но ще го обясня в сходни примери. Да кажем че имаме сайт за печки с адрес pechkibg.com, при търсене в Г "печки раховец" излиза 1-2 място, при "печки елит" пак на 1-2 място. Обаче ако търсим само "печки" излиза на 10-15 място. Беклинкове около 15 000. Пак да кажа че това с печките е аналогичен пример :)
 
Re: А сега на къде /СЕО/

Ами, нормално - единичните кл. думи са най-висококонкурентни. Няма нищо странно. Трябват повече знание и усилия. Това е.
 
Re: А сега на къде /СЕО/

Да кажем че имаме сайт за печки с адрес pechkibg.com, при търсене в Г "печки раховец" излиза 1-2 място, при "печки елит" пак на 1-2 място. Обаче ако търсим само "печки" излиза на 10-15 място. Беклинкове около 15 000. Пак да кажа че това с печките е аналогичен пример :)

Да кажем, че ви куца анкор-листа на линкове и вероятно онпейджа на "добрия ви хтмл код".
Само с ядене не става :)
 
Re: А сега на къде /СЕО/

по 1 дума е винаги най-трудно... аз 3-4 месеца се борих, докато изкарам на 1 място по "картинг"... ама там няма голяма конкуренция така или иначе... но личното ми мнение е, че по 1 дума рядко се търси смислено... в смисъл, ако искаш да ходиш на екскурзия, няма да търсиш просто "екскурзия", ще търсиш "екскурзия гърция" примерно... зависи и колко е стар домейнът - ако е нов, по-трудно ще го добутате на 1 позиция по 1 дума, още повече ако е висококонкурентна...
 
Re: А сега на къде /СЕО/

До колкото знам - линкове, линкове и ... пак линкове.

combatsambo, не си прав. Има и много други неща, и хич не са само блек хет, хем са безопасни, хем могат да дадат търсения ефект.

Иначе лилакор и другите колеги принципно са прави - най-трудно се класираш за търсенията от 1 дума, нали се сещаш че трябва да убедиш гоогле че ти си сайта "печки" и всичките публични изяви на този сайт, постове, линкове, публикации и профили трябва да са ти на такава тематика.

Лично аз не мисля че е задължително да си в гугльовото топ 3 за търсенето от основната ти ключова дума за да продаваш добре, но в топ 10 е почти задължително да си. Просто това търсене когато го постигнеш дава много повече сила на вътрешните ти линкове и ги изкарва и тях нагоре.

А за смисъла: кое от двете да избера сигурно вече си чул или прочел - на всяка (уайт хет) сео конференция проведена в бг, това бе разисквано - класирането високо за high traffic keywords ти дава много трафик, но с ниско качество и е скъпо, препоръчитално е да се позиционираш с минимум средства за изразите от по 2 и 3 думи и то точно за тези които продават. ;)
 
Re: А сега на къде /СЕО/

Това е новата мода от т.нар. "MayDay" ъпдейт на гугъл. Даваш пример с печки, но ако предположим по-общо, че имаш каталог с продукти, подобен на магазин, голяма част от съдържанието ти е автоматична. Има някво малко описание, и останалото е генерирано, резултати от търсене, самия каталог, модул за предлагане на подобни. Ако това е случая, трябва малко авторски текст. Някоя закръглена лелка пише страници защо на печка раховец, манджата загаря, а на керамична печка златарица не загаря. И тогава има много шанс за тази голяма дума.
А това, което пишеше по-горе за многото некачествен трафик си е като цяло работа на клиента. Ако клиента може да си го позволи и иска да стане лидер в тази област за България защо не.
 
Re: А сега на къде /СЕО/

благодаря много за съветите, промених малко онпейджа, смених някои линкове, събмитнах тук там. До колко време трябва да очаквам резултати? Преди седмица като добавях "нова печка" и излизаше до 1-2 дена в Г, а сега нещо стана, добавям вече трети ден "по-новата печка" не излиза :( След последния пост мисля да направя един блог в който да замествам лелката и да пиша статийки :)
 

Горе