SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Малко помощ за SEO на спортно сайтче

velkoto

New member
Здравейте, колеги:) Вече трети месец се боря с един сайт ама нещата не се получават. Сайта беше в началото на 4-та страница по думата "футболни прогнози" и на 6-та по "прогнози", но седя така около 2 седмици и оттогава по тези ключови думи не излиза. Публикациите от сайта се класират много добре, а заглавната страница не се класира по никаква дума. Ако има някакво значение ползвам All In On Seo Plugin и съм добавил sitemap в Google Webmaster Tools. Имам няколко сателита, регистриран е в БГ социалки и директории, пиша коментари по блогове, обаче файда няма и няма. Дайте някакви идеи и насоки? Сайта е http://sportgoal.eu/.
 
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

За тез пусти футболни прогнози битката е голяма. Там е трудно да се докопаш до първа страница. Ако желаеш регистрирай се на top.futbola.info
 
Последно редактирано:
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Е не е лесно, за съжаление. Затова и питам за съвети. А при мен проблема е в това, че заглавната страница не излиза въобще за ключовите думи. Пък за първото място в Google не смея още и да си помисля:)
 
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Canonical link – каноничен линк
За да избегнете дублиране на съдържанието (едно от нещата, заради които Google може да ви накаже лошо), може да използвате маркера:

<link rel="canonical" href="http://www.site.com/page.html"/>
Много е удобен за онлайн магазини, когато някой продукт спада към няколко категории – тогава, за да няма няколко страници индексирани за едно и също нещо, е добре да се ползва каноничния линк.
copy/paste от sitershow.com/2010/01/canonical-link/
 
Последно редактирано:
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

<link rel="canonical" href="http://sportgoal.eu/" />

WTF?:confused:

в блогспот автоматично се добавя рел='каноникъл', и впредвид релейншипа блогспот<=>гугъл предполагам е съобразено с търсачката
 
помощ за SEO на сайт

помощ за SEO на сайт

Правилно са ти посъветвали в кармата :)

Е вие утрепахте човека, ами ако няма пари :)
 
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Аз не разбирам толкова много от СЕО, но мога да кажа само едно.
линкове, линкове и пак линкове към сайта.
Трябва да промениш тази статистика на много повече.
 
Последно редактирано:
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

В крайна сметка ако никой не пожелае да помогне, ще търся и платена помощ.:)
 
помощ за SEO на спортeн сайт

помощ за SEO на спортeн сайт

Тогава някой като теб ще му помогне безплатно :)
Хмммм, в момента съм на почивка извън София :)

Мога да ти помогна само две неща:

- купи си домейн с име с което да се класираш лесно, в този я няма нито думата "футбол", нито "футболни" или "футболни прогнози". Дори сегашния ти да е вече стар, да има пейджранк и т.н. новия ще му помогне, паркирай го към този.

- направи линк билдинг и на двата домейна. На основния повече, на другия по-малко за да не хвърлиш много пари на вятъра. В един момент като му пуснеш линкове от правилните 100-на различни домейна ще видиш че си постигнал целта си.

Ако това ти помогне може да ме черпиш едно голямо мерси тук, във форума (говоря сериозно и буквално) , а ако това вече го знаеш напиши още сега: тоя пък смотаняк за какъв ме мисли, това отдавна вече съм го направил :D

Хайде, със здраве и искрено ти желая успех (нямам ни клиенти, ни мой сайт в тая ниша, така че и пет сайта да класираш в топ 10 само ще се радвам)

P.S. И тая картинка в тоя код:
Код:
<a href="http://sportgoal.eu"><img src="http://sportgoal.eu/wp-content/themes/playmaker5.3/images/blank.gif" alt="Футболни прогнози | Залози | Прогнози | Футбол logo" border="0" /></a>
вземи я преименувай на futbolni-zalozi.gif
 
Последно редактирано:
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Също така имай предвид, че домейнът ти е на 2 месеца само, така че смело можеш да го смениш, защото така или иначе в началото е терсене с нови домейни...

Аз бих си взел примерно futbolnite-prognozi.com е свободен.

Новините към сайта ги добави в news.google.com
 
Последно редактирано:
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Взел съм и друг домейн с ключовите думи в него futbolniteprognozi.com. Мислех като сателитче да го ползвам ама може и да прехвърля този сайт на него.
А иначе на sportgoal.eu, индексира новите прогнози буквално за секунди, класира ги добре и то без допълнителни линкове към тях, ама защо м...а му гугълска, ми изчезна заглавната старница.

ПС: Сега проверих и тоя новия домейн и той е изчезнал. Беше на 11-та страница по ключовите думи сега го нема и него никъде:(
 
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Е какво очакваш - нов домейн и уеб сайт на възраст от няколко месеца да има стабилна позиция в серп ли :)
 
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Е какво очакваш - нов домейн и уеб сайт на възраст от няколко месеца да има стабилна позиция в серп ли :)

Е надеждата умира последна:) Аз защото съм нов в тия неща и досега си правех сайтовете с мои домейни хоствани на blogger. На wordpress това ми е първи сайт. А в bloggera съм класирал сайтчета и то по силно конкурентни думи още от самото начало и вече няколко месеца си седят в топ позиции. И си мислех, че и с wordpress ще е така, ама явно съм се лъгал. Ама човек кат не разбира:)
 
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Сайтовете в blogger не се позиционират по-добре в търсачките от другите уеб сайтове, а дори в сравнение с твой домейн по-зле. Правил съм си експерименти с blogger, дори в момента не се индексира много бързо (както се говореше до преди година-две)

Без линк билдинг не става, а от него имаш смисъл само ако е за твой сайт, на твой домейн. В блогър трият богове за нищо. А естествено на почти никой не са му притрябвали блоговете им, използват се в 95% от случаите само за SEO.

Пример: Пускаш 100 новини в сайта за 1-2 седмици, във всяка има изходящ линк към някакъв сайт на който ествествено ти искаш да качиш класирането за тая или оная дума. Има 90% вероятност да го изтрият в този случай. Основание спам. Нямаш никакъв шанс да си го върнеш след това, до когото и да пишеш, на когото и да се оплакваш.

Защо е спам ли? Никога и никой няма да ти каже :) Така че, умната там.
 
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Следя поне 5 блога, които пускат много статии, всички са с изходящи връзки. Радват се на голяма популярност и активност. Радват се и на отлично класиране в резултатите.

Колкото до мои сателитки в блоггър, които са си буквално за триене, се индексират за около 10 сек.
 
SEO на спортен уеб сайт

SEO на спортен уеб сайт

radev, пожелавам ти да не стигаш до моя опит и никога де не ти изтрият нито един. Какво да кажа - опита който споделих тук е въз основа на 20-ната мои и 100-ната такива сателитки на наши клиенти които наблюдавам и управлявам :(

Голямо значение има и броя на постовете които се пускат на ден, пусни днес повече от 20 поста в един блог с по един изходящ линк във всеки и гледай резултата.

Калин (спечелилия ипотпал, а не Пловдивския) който също като мен управлява мрежа от над 200 сателитки там може да го потвърди, други колеги също.

Ако се чудиш за какво са ми толкова, на мен ми трябват за англоезичните търсения, от тях се изкарват много повече пари отколкото от българските клиенти ;)

Много отдавна се убедих че няма смисъл да влагам пари в надборване на бг фирмите. И за уеб дизайн.

Мога да споделя и повече опит за блогър, но не искам да го чете всеки, тоест от тук нататък който се интересува - само на ЛС.
 
Re: Малко помощ за SEO на спортно сайтче

Емиии пич, не пускай по толкова поста на ден.
Предполагам, е за моя радост, че нямам 200 сателитки, а 2 :)


Пич, ти сериозно ли:

blank.gif" alt="Футболни прогнози | Залози | Прогнози | Футбол logo

?

:)
дай по-зряло
 

Горе