SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SMS разплащания

Re: SMS разплащания

направих опит за регистрация в yesspay, които споменах по-горе.

отказаха ми заради "неправилно попълнени данни". обадих се все пак да попитам точно кое не е било попълнено както трябва. телефонът не ми бил верен... викам си 'бахмааму, освен да съм го объркал'. питам ги какво е пристигнало при тях - телефонът ми без последните 3 цифри... и ми стана смешно - аз съм го написал с +359 88ххххххх, а те са очаквали с 088 ххххххх и дори не са направили ограничение на полето, предупреждение за невалидни данни или каквото и да е... отказах се да си коригирам данните :)

репликата беше, че те са сериозна фирма и не могат да одобряват неправилно ппълнени данни, особено данни за контакт :D
 
Re: SMS разплащания

Здравейте на всички!

Първо искам да кажа няколко думи относно компанията, която представлявам. След прочетените коментари искам точно и ясно да заява няколко неща:
1. Компанията не е гръцка! Изцяло собствениците са българи и главния офис е в България, относно регистрираните домейни, това не мога да кажа защо е така, но бих допълнил, че е политика на фирмата.
2. Компанията има офиси в Северна Америка - Лас Вегас, Германия - Берлин, Македония - Скопие, Унгария - Будапеща, Румъния - Букурещ, Сингапур. Това са изцяло наши офиси, но компанията може на практика да осигури плащане и за останали държави, за които имате интерес.

Признавам, че има някой слаби звена, като уеб сайт, в който да има сносна и достоверна информация за нас, кой сме ние, какво предлагаме и т.н. Това е факт, но в момента усилено се работи над този проект, който ще се осъществи в най-скоро време. Това се дължи на факта, че когато се опитваш да обхванеш много области, винаги има някоя която е леко занемарена. Но за всичко се работи усърдно да не бъде така.

По друга тема, която искам да кажа нещо е, че наистина по-голямата част от парите отиват за мобилните оператори, а не за нас, фирмите, които предоставяме тази услуга.

Ако някои се интересува повече за нас може да пише на v.petkov@teracomm.bg.

С пожелание за хубави почивни дни!

Владислав Петков
Teracomm
 
Re: SMS разплащания

Добре дошли, темата е интересна. Някаква информация в сайта си планирате ли да публикувате скоро с условията и начините на работа ?

П.С. Преди години бях на една ваша презентация и имаше информация на сайта ви за България. /мисля, че тогава навлизахте в Македония /
 
Re: SMS разплащания

Мога да кажа само, от информацията, която ми е подадена, че ще се изгражда изцяло нов сайт, в който ще се обхване всичко за фирмата, продукти, услуги, условия и т.н. Ще бъде по-нестандартен от останалите, които сме свикнали да виждаме, разбира се ще бъде в добрия смисъл по-нестандартен.
В момента сме предприели действия върху изоставени проекти или да го кажа така, вдигаме нивото на изоставените от нас звена, които са в наш минус.
На пазар с голяма конкуренция никой не иска да има нещо в минус, което да го прави по малко конкурентен на другите.


Поздрави,
Владислав Петков
 
Re: SMS разплащания

Някой би ли споделил как са другите СМС компании освен Мобио относно плащанията.
Откакто М-тел си оср@ха системата, Мобио почнаха да плащат с доста закъснения.
Да не говорим, че и чакам 1 месец допълнително заради цената на СМС-а.
Просто ми е интересно само при тях ли е това забавяне или? :)
 
Re: SMS разплащания

Мен друго ми е интересно.
Например правя някакъв приход за Януари.
Февруари си чакам, понеже съм на онзи план, където са малко по-високи цените от приход на СМС, но чакам 1 месец допълнително.
Та значи, освен този месец, чакам още да кажем седмица (дори 2 са предвидени).
А тези, които пускат плащане веднага след изтичане на месеца (началото на Февруари), пак ли 2 седмици чакат или месец + 2 седмици? :)
Понеже ако при тях забавянето е 2 седмици, то се оказва, че аз чакам с 1 месец повече за един и същ период, което е тъпо. Но затова питам как е...
 
Re: SMS разплащания

Така както си написал въпроса си, е видно че не си разбрал точната ситуация.
Операторите плащат с 30 дни закъснение, или по-точно се отчитат с 30 дни закъснение и парите пристигат след още 5-10. Това означава, че парите за февруари са в гейта около 10 Април. При плащането след края на месеца, гейта те субсидира със свои средства, за това и плащат по-малко.

Материали:
https://www.smspay.bg/help/view/30
https://www.smspay.bg/help/view/35
 
Re: SMS разплащания

Така както си написал въпроса си, е видно че не си разбрал точната ситуация.
Операторите плащат с 30 дни закъснение, или по-точно се отчитат с 30 дни закъснение и парите пристигат след още 5-10. Това означава, че парите за февруари са в гейта около 10 Април. При плащането след края на месеца, гейта те субсидира със свои средства, за това и плащат по-малко.

Тогава в ситуация на плащане след края на месеца, на база каква информация има удържки Х процента за неизплатени сметки? :)
 
Re: SMS разплащания

Хвърлете едно око и тук http://aonebill.com/?r=791 (аffiliate link), малко предимства:

1. Плаща се всяка седмица (NET-7).
2. Малко сравнение с Mobio.bg - за да достигнете payout-a им трябда да генерирате между 500-1000 SMS-a във всяка една тарифа, а не общо за месец и получавате парите си NET-30.
3. Поддръжка на САЩ и Канада
 
Re: SMS разплащания

Удръжките за фрод се начисляват с известно закъснение и започват да се удържат от следващите ти дялове. Да, има известен риск да работиш 2 месеца и после да спреш и да ги набуташ.
 
Re: SMS разплащания

аз от скоро ползвам www.smser.eu и съм доволен. преди тва позлвахме друга услуга на Про телеком за смс известяване и понеже останах доволен от тях реших да им доверя и смс разплащането. До момента всичко ми е ок, договорили сме %, който ме устройва, а и си плащат редовно :)
 

Горе