SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Идея за цветове в дизайна на...

wood

Senior Member
Пуснах в сайта ми bgimoti.biz анкета за мнението на потребителите за сайта. Част отговориха че е нужен нов дизайн...Като начало искам да сменя цветовете, за това приемам идей и съвети. И да е коректо на този с най добра идея ще поставя негов банер за месец на начална страница с размер 200х200. Koя идея е добра вие ще кажете.
 
Последно редактирано:
Re: Идея за цветове в дизайна на...

Първо смени цвета на линковете. Tова #0000ЕЕ, което си сложил за линкове е много контрастиращо, чак дразнещо, освен това е само с една идея по-различно от стандартния цвят на адсенс рекламите #0000FF. Направи вътрешните и помощните линкове някакъв не контрастиращ цвят, примерно #006699, а заглавията на самите обяви ги подчертай с нещо като #FF5600. Уж заглавията на офертите са важните за сайта, а в момента вътрешните ти и помощните линкове доминират като цвят
 
Re: Идея за цветове в дизайна на...

Пробвай да го изградиш сайта с изцяло нов дизайн с повече динамика
примерно на пънва страница картата на българия, някоя и друга снимка на хубав имот.
като поставиш мишката на някоя област за няколко секунди се отваря голяма карта на тази област, и след това избор на квартал.
Ако може на първата страница да излизат снимки и цени на последните въведени оферти.
навигацията в самата оферта на снимките да се увеличават като мишката е върху тях или автоматично да се сменят като слайд шоу.
Пробвай с някакви по светли цветове прилемно светло зелено, жълто оранжево и дветло синьо и червено.
избора на език да е с знаменца които се веят.
За вип обявите може да добавиш и възможност за видео на предлагания имот.
Някакви статии може да пишеш за имотите или по скоро от някой брокер от агенция да ти ги пише.
Ако можеш да сложиш и някакви горещи оферти за ново строителство или за продажба на спешни имоти на добри цени.
 
Re: Идея за цветове в дизайна на...

Моите критики и предложения са следните, като цяло сайта изглежда подреден и прилично цветен, тоест няма кой знае каква мацаница по него, което му дига акциите веднага.
На пръв поглед можеш да махнеш сините фонове от разделите пример "фона от бутоните" фона от подчертаващите сектори.
Наприви цвета на текста като този от фона за разделите.
Като заначало топ имотите модула според мен трябва да се намира на мястото на логото и картинката. Веднага под него да се намира модула с търсенето по критерии.
Тези бутоните от ляво ако се прибават в топ лентата с бутони ще е много по добре и удобно за ползване, защото потребителите няма да се налагат да търсят бутони на няколко места.
Този бар със лентата за споделяне по социалните мрежи трябва да го сложиш на заден план, там изпъква прекалено много а и даже седи леко неизползваем и според мен сваля имиджа на сайта ти., на негово място сложи рекламата ти за Вип обяви с Банер с женско лице. "примерно ще направя обявата ви вип" :)
Където имаш модули в кутийка им махни рамките и сложи само една вертикална линия за разделител която изчезва в пространството "Като градиент"
Текста задължително трябва да го уголемиш минимум на 13 пункта, препоръчвам ти Вердана като шрифт защото се чете лесно в интернет от типографска гледна точка.
Ако се направи сайта да се разпъва на цял екран ще му даде допълнително въздух и пространство а и ще се гледа добре на всякакви монитори.
И може да направиш по някакъв начин когато скрулира потребителя по сайта топ бутоните да не изчезват а да си седят нещо подобно като фреймове, но не използвай фреймове за целта :)
Тези банерите на БГтоп и брояча долу не ти трябват не е имиджова схемата с тях :) А сайта все пак предлага скъпи неща.
Другото което мога да те посъветвам е да не използваш космически модули, които зареждат по 1 - 2 минути и шарат сайта излишно и само ще разсейват потребителите.
Според статистиките на моята мрежа от сайтове и други които съм гледал, все още има доста голям % от хора които гледат сайтовете с компютри с резолюция 800х600, 1024х768, което само по себеси говори че са със слаби машини и тези модерни модули и екстри биха били смърт за комповете им а съответно така ще се дигне и % на изход от сайта ти.
Рекламите от Google. и други такива от сорта според мен не трябва да им даваш челни позиции.
Целта е когато влезне някой заинтересован за имоти да му дадеш това което иска само с един поглед, което е много сложна задача.
Цял редизайн няма смисъл ама никакъв, само оптимизация на модулите и навигацията друго не трябва.
Цветова гама можеш да използваш и златисто/кафеникаво за текст, и елементи от тъмно зелено.
Или синьото от фоновете с черно. А ако искаш да има лого на сайта с картинки, една улица с няколко къщи и отпред с табелки "продава се" "дава се под наем"
Това с вход и регистрация трябва да го опростиш по някъв начин сякаш да не се усеща че има такова животно в сайта :) Примерно само да има и-мейл за потвръждение на обявата. За какво са ти тези регистрации ще дойде време в което всички ще бягат от предоставяне на такава информация на 3-ти лица, най-малкото за да се спасят от спама. Списъка май стана сериозен, дано ти влезне нещо от полза.
Но пак казвам, че няма нужда от нов дизайн просто оптимизация на навигацията е повече от достатъчна.
Ако държиш на графичен имидж винаги можеш да направиш вип сектор в който нещата да са по лачени.
 
Re: Идея за цветове в дизайна на...

Зная че дизайна куца и от две седмици променям много от нещата...ето до тук съм стигнал за сега:
imot1.jpg
и http://bgimoti.biz/imot2.jpg

Имам още да пипам но го карам леко по леко, търся някой да ми напраи скрипт за извикване на последните обяви...В същото време си търся друга система за имоти, може да е фрии или платена / авторска. Ако имате някой предложения пишете на ЛС.
 
Re: Идея за цветове в дизайна на...

що ли дизайна ми прилича много на един друг сайт за имоти поне отгоре
 
Re: Идея за цветове в дизайна на...

много старомоден и ръбат дизайн, вкарайте нещо модерно и стандартизирано ...
 
Re: Идея за цветове в дизайна на...

много старомоден и ръбат дизайн, вкарайте нещо модерно и стандартизирано ...

И на google може да предложиш идеята.
Не всичко е дизайн приятелю.

По темата новият вариант наистина е много по-добър и на мен ми харесва.
 
Re: Идея за цветове в дизайна на...

Ами благодаря за съветите и мненията... новият дизайн все още не е качен на сайта, има още да се пипа по него. Ще съм благодарен ако ми кажете какво още е нужно да се добави на такъв сайт...като модул, някаква екстра или нещо подобно.

Логото ще бъде сменено...качил съм там това лого колкото да има нещо визуално.
docenta: в какъв смисъл дизайна е ръбат?
 

Горе