SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Какъв VPS да избера

Re: Какъв VPS да избера

Между другото това може да ви помогне до някъде

Ако се изкарат някои основни параметри ще е доста по-показателно според мен.
Иначе ВПС и за 1 евро може да се направи, но трябва да си намериш подходящия ДОС за него. :D
Отделно, предплатените месеци са различни при всички и там нещата още повече променят ордъра. :)

ps - инфото забелязах, че не е актуално за някои компании.
(ей аз еб@ти критиката вкарах... да не се засегнеш нещо сега. :) )
 
Последно редактирано:
Re: Какъв VPS да избера

ps - инфото забелязах, че не е актуално за някои компании.
(ей аз еб@ти критиката вкарах... да не се засегнеш нещо сега. :) )

Споко, Mарто ще ти даде достъп да ъпдейтваш инфото :D
 
Re: Какъв VPS да избера

Аз полвам VPS при godaddy. Съпоставял съм го като цени с други провайдери и поне на пръв поглед изглежда наистина доста по-евтин. Поне като съпоставка със сървъри с подобни парамтери на РАМ, диск и трафик на други провайдери, процесорното време не е ясно колко е, но с 3000 посещения би трябвало да си ок. Аз се паднах в Холандския datacenter. Не са ме питали дали искам там или в USA. Свързаността е добра. Изполват SAN вместо дискове и някои write операции се бавят.
Преди седмица имаха проблем и всичките им VPS-и бяха спрени за 12 часа. Наистина доста непрофесионално ми се видя, но трябва да кажа, че за 6м при тях се случва за 1ви път това. Иначе 1 път те са ми рестартирали VPS без предупреждение и 1 път с предупреждение за това време поради някакви "профилактики".
Ако търсиш наистина качествен VPS (, но и по-скъп) можеш да разгледаш офертите на linode и slicehost. Те са специализирани почти изцяло във VPS-и.
 
Re: Какъв VPS да избера

Аз също имам VPS при татенцата, но това дето го направиха в петък беше повече от безумние - 12 часа VPS-а го нямаше. Въпреки че това е първия път от година някъде когато ми се налага изобщо да ги търся, заради проблем с услугата им.
 
Последно редактирано:
Re: Какъв VPS да избера

Това е техника понякога даден проблем може да отнеме повече време за отстраняването му. При нас миналата седмица на един от хост нодовете изгоря диск, какво сме преживели 12 часа само ние си знаем, не е като да е било 12 часа downtime, но е неприятно и най-малкото има техническо време за отстраняване на проблема което не може да се прескочи ей така.
 
Re: Какъв VPS да избера

Не са без RAID масив, но се наложи ъпгрейд на firmware - дисковете при RAID масив са hot-swap..... На теб ако ти се наложи да сменяш BBU на RAID примерно, как ще го свалиш?
 
Re: Какъв VPS да избера

За фърмуер трябва да може да се префлашне контролера, при издънка, а тук беше написано точно " ... на един от хост нодовете изгоря диск" ...
 
Re: Какъв VPS да избера

Нека да ви споделя и аз тогава :) На мене пък един от райдовете изплю диск. До тук всичко е добре обаче решихме да видим дали наистина е проблем диска, защото това е 4 диск за 3 месега на една и съща машина. Така че след теста всичко си мина нормално и диска си беше читав. Върнахме диска в масива и му пуснахме консистанс чек. Всичко започна добре обаче ... раида си го е харесал и започнал да го ребилдва, в следствие на това започнаха да окапват ВПС-ите на машината и докато с еусети човек няколко виртуалки се "поомазаха". Е даунтайма беше доста по кратък колкото за преинсталация на желязото и без загуби на нищо (славабогу). Та извода какъв е ? Не слагайте обратно диск в райд, който го е изплюл. Има все пак един вариянт в който занулявате диска и го слагате пак като нов и си тръгва, но му пускате сканиране и всичко друго на отделна-тестова машина.
Лека и безавариина от мене на всички хостари.
А за всички потребители:
Има 2 вида фирми (хора). На едните са им горели хардове а на другите ще им изгорят ^^
 
Re: Какъв VPS да избера

Да никога не слагайте изплют диск дори да си мислите, че е ОК. Много голяма бела става и при слагане не на чисто нов диск, а на ползван и не сетнат. Контролерите 3ware доста ги изплюват, но може и да има защо. С Adaptec не сме имали проблем с "безпричинно изплюване".
 
Re: Какъв VPS да избера

Аз имам с контролер на сукермикро. Фирмларето е ъп то дате. В по-старите му версии пишеше за такъв проблем, но тогава нямаше а сега има .. нещо не е наред цялата схема. Решил съм да го сменя с по-новата версия хем да дигне малко перформанс. Сега пише със 40 мегита а новите са на 130 :)
 

Горе