SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Франция въвежда „данък Google”

shangren

New member
Франция въвежда т.нар. „данък Google” върху онлайн рекламите от 1 януари 2011 година, реши днес френският парламент, предаде РТЛ.
Данъкът, с който ще бъдат облагани компаниите, базирани във Франция, ще бъде в размер на 1% от нетната сума, похарчена за онлайн реклама. В началото на годината френският президент Никола Саркози настоя за допълнителен данък за „Google” и конкурентите на компанията.

it.dir.bg/
 
Re: Франция въвежда „данък Google”

Хайде де, г-н Дянков не чете ли форума?
Бави се с новата "супер идея" на правителството - темата е на цели 2-3 часа.
 
Re: Франция въвежда „данък Google”

Йордан Янков каза:
При Институционалния компонент елементна криза имаме, когато броят на правилата, които регулират функционирането на другите два компонента, надвишава броя на техните регулирани елементи или пък обратното – когато има елементи от тях, които остават извън регулация.

С непрекъснатото си нормотворчество Европейският съюз бодро върви към позитивна елементна институционална криза тъй като изгледите са параграфите и алинеите да надвишат броя на функциониращите предприятия в съюза. Пълното беззаконие пък в Сомалия е добър пример за негативна елементна криза в институциите.

Източник: Възход и падение на индустриалната цивилизация
купуване на книгата от е-книги.нет (не е афилиейт линк)
 

Горе