SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос относно реклама във Facebook

niki_t

New member
Здравейте. Отдавна чета форума, но днес се регистрирах, защото искам да попитам нещо конкретно.
Попаднаха ми под ръка едни ключодържатели и реших да ги пусна във фейсбук за продан. Бе то наистина било вярно, че да ти вземат парите е много лесно
:) В рамките на 20 минути се организирах и направих страницата в портала, че и рекламата, и одобрението й, станаха много бързо.

Нямам фирма, нямам нищо, реших да пусна рекламата ей така да пробвам...
Чудя се обадя нещо. Рекламата се предплаща предварително, или се плаща в края на месеца?!?! Питам, защото ми искаше оторизация с пейпол ъкаунта, но не знам дали е теглило пари.
Извинявам се за невежестта си, вече спрях рекламата, но видях, че за няколко часа е навъртяла 30 долара.
Т.е. тези пари ги дължа в момента или вече са платени? Странно ми е и питам, защото по принцип винаги се предплаща, и не съм сигурен дали и във фб е така.
Който има опит, моля да сподели. Длъжник ли съм или не?
:)
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

накратко - да длъжник си вече, така че ако не си сигурен по-добре спирай.
и внимавай със безплатните ти изяви във фейса.Скоро получих писмо от една фирма че започнали да съдят спамърите, и всички които са рекламирали по този начин са баннати(аз все още не съм, но спрях).
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Във ФБ ежедневно ти спират след достигане на лимита! Ако имаш купон - първо него дърпа

Дано да съм помогнал
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Явно е станало недоразумение. Не мисля, че в случая съм СПАМър, защото съобщението е реклама, т.е. платено. По абсолютно никакъв друг начин не съм набирал почитатели на страницата, освен с рекламата във FB
Spent: 30,30 $ - това се е насъбрало днес за 2 часа, сами ли ще си ги дръпнат и как, или трябва аз да платя и да направя някакво нареждане с банков превод или пък с дебитната ми карта?

Същевременно си закрих ъкаунта за реклами.
Are you sure you want to close your account?

It will stop all of your current campaigns and prevent you from resuming or creating new ads. Any outstanding balance on your account will be charged to your credit card. The credit cards on your account will be automatically removed after your outstanding balance has been settled. This process may take up to 2 business days.

If you'd like to stop your ads but plan to run Facebook Ads in the future, we recommend pausing your existing ads, and keeping your ad account enabled.

If you'd like to ask any questions or leave any comments before closing your account, please send us feedback.
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Освен това, съпорта им е много слаб. Има някакви преводи на български език, които са правени май с гуугъл транслейтър, по-добре да ги няма, човек да не се заблуждава. Изреченията на български език са пълни с грешки.
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Така е, но един ден превода ще го оправят, а супорта е никакъв, каквото и да съм ги питал отговор не съм получил :)
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Мислиш че като си закриеш акаунта, няма да искат парите ли?
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Абе, пич, щом си ползвал реклама, дължиш пари. Незавсимо дали ще си закриеш акаунта или не!
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Ама разбира се, останали сте с погрешно впечатление. Ще си платя 30-те долара, не е в тях проблема.
Както казвам малко по-нагоре

"Spent: 30,30 $ - това се е насъбрало днес за 2 часа, сами ли ще си ги дръпнат и как, или трябва аз да платя и да направя някакво нареждане с банков превод или пък с дебитната ми карта?"
Та как става уреждането със сметките.
И ок, хипотетично да кажем, че съм някой прошляк, не е ли много нелогично от тяхна страна да дават поле за изява без никакво предварително заплащане и депозит. Рекламирал съм на други места и винаги се иска 1во сумата. Едва след няколко месеца работа, вече може да се правят договорки, когато те видят, че си сериозен и си плащаш на време. Но ФБ не ми е искал предварително пари, или не знам, защото не знам колко имам в Пейпал ъкаунта, но всъщност там не съм правил нареждане за плащане за ФБ, така че те сами не могат да ги дръпнат мисля.
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Явно не си работил с адуърдс - там също има постпейд. Дори лимитът е 100 лева за нови акаунти. след няколко плащания се вдига на 200, 400, 1000...
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Не, не съм. С Easytrader, и отделно има няколко сайта, на които съм плащал кеш дадена сума за определени клика - 200 лв за 2000 клика и за седмица ми стигат. Предимно така.
Сега как да се разплащам с ФБ?
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

В масовия случай FB чарджват кредитната ти карта.

В крайна сметка те продават "въздух", т.е. инвентара си е техен и ако ти не платиш няма да умрат. За разлика от EasyAds които цитираш - те продават чужд инвентар и независимо дали ти си платил или не те в определени срокове трябва да платят на издателите.

От друга страна обаче, в повечето случаи хората не могат да си настроят кампаниите като хората (например като теб) и им дърпа много пари - т.е. това че плащаш в последствие е по-голяма далавера за тях въпреки загубите, които генерират заради определени прошляци.

Извода е: наеми си агенция, плати 10-15% комисион, обаче всичко ще ти е планирано, по-ефективно и няма да се набуташ с нещо, което не разбираш :)

По темата - акаунта ти спира в момента, в който трябва да ти изтеглят парите и не успеят, след това получаваш e-mail и трябва да влезеш в акаунта да си платиш. Като си изтриал акаунта не знам точно как става, но със сигурност ще са го помислили и този вариант :)
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

дал си доста голям лимит затова е станало така
следващия път почни с по малък лимит, защото от една страна имаш време да тестваш, а от друга ако рекламата е добра цената и пада - до и дори над 10 пъти
номера е да почнеш с висока цена за клик, и нисък дневен бюджет, така хем тестваш хем пада цената, и още си направи много обяви да ги изтестваш, и следващия път попрочети, преди да се юрнеш да даваш пари, има много номера, които можеш да научиш
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Питам, защото ми искаше оторизация с пейпол ъкаунта, но не знам дали е теглило пари.
а ти оторизира ли ги? ако да, влез си в ПП и виж. Но съм 100% че е/(ще ги) изтегли.
Друг е въпроса, струвало ли си е и дали имаш продажби от тая реклама.
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

По принцип имам някакъв опит в рекламите, не съм толкова невеж :)
Пейпал го оторизирах с потребителско има и парола, нищо повече - не съм нареждал пари да се превеждат.
Във фб се хвърлих, ей така, за да пробвам, тактики не съм мислил. По принцип не съм от хората, които гледат с 1 да изкарат 100. Досега, както казах, работя със сайтове, на които си плащам и тече рекламата. Интересното е, че единият от сайтовете в началото ми казаха - ааа, купуваш си 1000 клика, ще ти стигнат за 10 дни :) Интересът към банерите беше огромен и за 1я ден генерирах 800 клика. Това е предимството, че продуктите, които пускам не са пускани с Ийзи енд, трейдър, и т.н., защото смятам всичко знаем наизуст банерите на Караджъ турс, Хостинг компаниите, мегамолове за парфюми и т.н. :)
Към потребителя, който ме посъветва да ползвам услугите на агенция - не съм се замислял, добра идея, но виж, аз и не разполагам с толкова големи бюджети и 15%, които примерно ще им дам, по-добре да ги изразходвам в кликове, отколкото да ги дам. Тъй като наистина, реално, сумите, с които боравя са 160 лева седмично за реклама - т.е. 640 лв. месечно. Не знам, не мисля, че е оправдано за такава малка сума да се ползва агенция. Имам позната, която изразходва по 800 лева НА ДЕН!!!, тогава вече може би, да, както и тя прави :)
Ако греша, посъветвай ме.
Ами, ОК, следователно очаквам писмо от ФБ и да им пусна 30те долара.
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Какви са тия агенции?Я ме светнете и мене малко.Линкове?
 
Re: Въпрос относно реклама във Facebook

Не знам, не мисля, че е оправдано за такава малка сума да се ползва агенция. Имам позната, която изразходва по 800 лева НА ДЕН!!!, тогава вече може би, да, както и тя прави :)
Ако греша, посъветвай ме.
Ами, ОК, следователно очаквам писмо от ФБ и да им пусна 30те долара.

Дори и 640 лв. на месец не са толкова малко в крайня сметка.
Идеята е, че като отидеш при агенция ще им дадеш 10-15% комисион, но добавената стойност, която ще получиш ще бъде на стойност по-голяма от 20% като ефективност и оптимизация.
когато става въпрос за AdWords и FB има много накъде да се оптимизират нещата. Когато става въпрос за реклами в EasyAds или други БГ пърформанс мрежи - агенциите имат отстъпки и дори може да ти излезе по-евтино, като същевременно и за агенцията ще остане :)

Не пречи да опиташ един месец, да измериш ефективността и да прецениш за впоследствие дали да продължиш с тях, да търсиш други или да си правиш сам кампаниите. (Дори горещо ти препоръчвам). А дори ако знаеш как само от една среща с тях можеш да измъкнеш информация за това какви са ти основните грешки, които правиш и да използваш тази информация сам ако решиш, че не си заслужава да работиш с тях.

Ето и някои връзки:
1. InteractiveShare - http://interactive-share.com/
2. Самите EasyAds предлагат планиране на реклама в AdWords и FB - www.easyads.bg

Това са тези, които се сещам на прима виста, познавам ги и знам, че ще свършат добра работа. Ако се поразровиш ще намериш и много други.
 
За: Въпрос относно реклама във Facebook

За: Въпрос относно реклама във Facebook

И аз не мога да разбера как Facebook ще ми вземе парите за рекламата ми.Похарчил съм 24$.Защо не са ми ги вземали от дебитната карта не мога да разбера...
 
За: Въпрос относно реклама във Facebook

За: Въпрос относно реклама във Facebook

Защото чарджат на определен период. Мисля че беше на 15 дни (даже май можеш да си избереш или сума или период) Рекламата ти е на кредит, ако нямаш парив сметката която си посочил ще те уведомят, ако не си платиш предполагам, че имам как да те изработят (нищо чудно страницата да стене видима само за теб)
 

Горе