SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Програма за създаване на каталог

JustAn

Banned
Здравейте. Трябва ми програма, където да мога да създавам - каталози в електронен вид, тъй като поне в този момент ще се препращат по скайп и имейл(не спам !! :), глоби не ми се плащат :) ). Идеята е самото създаване на каталози да не е много трудно, а и все пак да не изглеждат много грозно - а и ще се прави от голям лаик в дизайнерското изкуство, но мисля, че се уча бързо.
Разбира се да има възможност евентуално в бъдеще време това нещо да може да се принтира или каквото се прави за да заприлича на реален каталог без много много редактиране(е това вече може би е доста сериозно желание и може без него)
 
Re: Програма за създаване на каталог

Corel-a ще му свърши работа, ама първо доста ще трябва да го поразучи. Така като чета, по-скоро Microsoft Publisher - на него баш такива неща могат да се правят, и е сравнително лесен за ползване.
 
Re: Програма за създаване на каталог

Зависи от изходните материали от които трябва да се сглоби каталога. Най лесно според мен ще стане ако го направиш WEB базиран с някой CMS. / Снимка + описание + цена / мисля имаше такива за WP, пък ако искаш после да пращаш на клиента пдф, пак може да си ги конвертираш.

Иначе най-лесно стават според мен в InDesign, задаваш си стилове и после само наливаш съдържанието и снимките, но си трябва цъкане :)
 
Re: Програма за създаване на каталог

Иначе най-лесно стават според мен в InDesign, задаваш си стилове и после само наливаш съдържанието и снимките, но си трябва цъкане :)

Е той човека си търси нещо като за "голям лаик в дизайнерското изкуство", InDesign определено си е най-доброто


Ето безплатна и отворена алтернатива:

http://www.scribus.net/canvas/Scribus

Това не ми беше известно, благодаря за линка, проекта изглежда много интересен.
 

Горе