SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Търсачка

Re: Търсачка

Някой да е чел линенцните условия?
И да имате идея, че същото нещо го правят всичките toolbar-ове?

Според мен тази статия е написана от някой, който търси евтина популярност... и я получи, както виждаме. Ама нека и хората от Jabse си кажат позицията.
 
Re: Търсачка

MacTeP каза:
Някой да е чел линенцните условия?
И да имате идея, че същото нещо го правят всичките toolbar-ове?

Според мен тази статия е написана от някой, който търси евтина популярност... и я получи, както виждаме. Ама нека и хората от Jabse си кажат позицията.

Точно! Стандартна практика при повечето. Поради тази причина не ползвам google toolbar.
 
Re: Търсачка

Re: Търсачка

Краткият отговор е да - шпионира, в смисъл че следи кои страници се посещават и използва тази информация за да попълва полето:
Отчетени посещения (30 дни) : в информацията за страницата
Пример : http://www.jabse.com/info.php?did=%AA%9B%A9%9E%B0

Информацията за IP то се пази максимум 24 часа и се използва ЕДИНСТВЕНО за да се избегне отчитане на повторно влизане от същото IP като ново.

Предполагам, че повечето тулбари правят същото - специално Alexa. Същото правят и броячи (като tyxo.bg и bgcounter.com ) , банерите на Adsense, Google Analytics и др., като те събират много по голяма по обем информация.

Относно липсата на Privacy Policy - пропускът си е мой и ще го отстраня

Btw. Тайтъл тага отчитате ли го като фактор ? - Отговорът е Да
 
Re: Търсачка

plamensl каза:
Не уважавате <meta name="robots" content="NOARCHIVE" />. Имам причина да не искам да ми се кешира съдържанието на сайтовете, а при вас го има кеширано.

Критиката е основателна - това е в списъка със задачите ми
Забелязах, че вече сте оправили този пропуск. Похвално. Раздвам се, че отново съм в индекса без кеширани страници.
 
Re: Търсачка

Re: Търсачка

Харесва ми идеята за българска търсачка и бих искал да отбележа няколко неща.

Както вече посочиха други преди мен съществения въпрос е:
Защо именно вас да изберат потребителите?

Като изключим рекламата пред незапознати потребители и се спрем на тези които ще ви сравняват с другите има два варианта:
1 - Да сте по големи от другите (bruteforce)
2 - Да сте по точни от другите (relevancy)

Другите на практика се свеждат до {Google}

Исторически погледнато google бяха в позиция неголеми(като покритие) и доста relevant конкуренти и завладяха пазара с техния алгоритмично елементарен алгоритъм. За jabse не мисля че има такъв вариант.

Единствената търсачка тръгнала СЛЕД google(bgculinar е леко в грешка по този исторически въпрос) и вървяща добре е AskJeeves(Teoma) там се набляга на relevancy от съвсем друг порядък от този на google.

това е една статия за пътя на създателите на Teoma и вътре се дискутират някои принципни различия които могат да ви заинтересуват. http://www.e-marketing-news.co.uk/Feb05/apostolos.html

Относно връщаните резултати Yahoo по мое мнение дава много по качествен резултат от търсенията(за което има и научно обяснение) но не могат да се справят с толкова галям обем като google засега. Това е и причината google да не възприемат почти никакви па сложни анализи засега. Предпочитат количеството пред качеството.

Прави ми впечатление също че google.bg (демек google за БГ) има доста по добра точност от english google, вероятно именно заради азбуката и от там по малкия индекс.

Успех с jabse! Намерило ми е някои от страниците само даже!

P.S. Забелязах още 2 неща:
1 - site:domain.com бачка в някои случаи а други не
2 - доста руски спам има
 

Горе