SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Вписване в DMOZ

batjoro

New member
Знае ли някой, колко време отнема да го одобрят в DMOZ?

Аз пуснах там за едни мой сайт в Април и до днес все още той не фигурира там. Не знам каде мога да проверя какъв е статуса, и дали мога да пусна наново. Ако някой има инфо или опит да каже ...
 
Re: Вписване в DMOZ

Зависи от (качеството на) сайта, (борбата в) категорията и редакторите (колко точно корумпирани са в тази категория). Аз лично почти нищо не събмитвам там, щото не си струва писането. Разбира се - това е само моето скромно мнение.
 
Re: Вписване в DMOZ

budalata, баш космополитен редактор от вселенска класа :) се навърта из този форум. Ако пуснеш и линка към сайта си, може би ще получиш и конкретен отговор, защо не е добавен досега.

Ако ли пък сайта е пуснат в категория Компютри и peter може да бъде много полезен.

Принципно, ако не е добавен до месец или сайта е неподходящ или е за наблюдение .
 
Re: Вписване в DMOZ

Разбира се - това е само моето скромно мнение

Това много ми хареса - и сам нямаш представа колко е вярно :)

Принципно, ако не е добавен до месец или сайта е неподходящ или е за наблюдение .

Оги, остаряваш...никой не може да каже кога определен сайт ще бъде разгледан от редактор - ние сме доброволци, които не работят по план, график, или схема. Зависи от нишата, от това, колко редактора има там, и колко са активни.

Относно статуса - винаги съм твърдял, че това е информация, която по никакъв начин не помага на webmaster-ите. Има три възможни отговора - 1. сайта е вписан - което ще е видимо; 2.не е разгледан; 3. отхвърлен поради факта, че не отговаря на условията за вписване. При варианти 2 или 3 нищо не може да се направи - затова ми се струва излишно да се пилее време за справки.
Предлагането за вписване е наистина единственото, което може да се направи - и докато чакате, оптимизирайте/популяризирайте сайта по други начини :)
 
Re: Вписване в DMOZ

А аз наблюдавам влизания на сайтовете си от editors.dmoz.org, което ражда много изводи

Защо ли са ми изключени referals ? :p
 
Re: Вписване в DMOZ

@ oggin
Благодаря за инфото. Не съм пуснал линк към сайта - http://www.bitpazar.com.mk защото след доста търсене не успях да намеря къде се прави signature на профила :)

Но в интерес на истината, вече минаха повече от 2 месеца, така че изглежда има някакъв проблем.
 
Re: Вписване в DMOZ

специално с дмоз моето мнение е че пускаш листинг и ако стане стане .. ако не стане здраве да е ... от 2 години почти насам съм напускал поне 50-тина заявки за различни сайтове .. всички са абсолютно по правилата на играта и в правилните категории. Но бих казал че явно пашките са толкова големи че никой не знае кога ще им дойде реда..
в крайна сметка човека е прав .. когато някой прави нещо на доброволни начала не може да му се дава зор да направи това или онова .. но въпреки всичко подозирам че има доста неактивни едитори на страшно много кагегории и не говорим само за БГ частта на дмоз а изобщо. Това според мен е по скоро вредно за идеята от колкото ценно. Поне като ще спират да се занимават тия хора да си казват някъде и тая категория да си търси нов едитор.
а и условията както съм ги чел никак не са доброволчески настроени .. искат едва ли не хората с бизнес да си отделят време за да бутат доброволчески проекти .. разбирам че се търсят сериозните хора които ще работят качествено.. но понякога е по-лесно някои да отнася грубата работа с половин разбиране и само да се внасят от време на време някоя и друга поправка отколкото да се изрязва половината свят от възможност при изявено желание.

П.п. извинявам се за лиричното отклоенение .. нещо се размислих без да искам пишейки :)
 
Re: Вписване в DMOZ

Аз от десетина предложени сайта през последните 5-6 години успях да вкарам два, което е добре мисля. За чакането... мисля, че отне около месец на сайт.

През 2000-та бях станал редактор, но нещо не ми се занимаваше и се отказах :)

budalata, какво става ако ресъбмитнеш сайт, който вече е бил отказан или все още виси? Дава ли някакво съобщение?
 
Re: Вписване в DMOZ

какво става ако ресъбмитнеш сайт, който вече е бил отказан или все още виси? Дава ли някакво съобщение?

С ресъбмитването се наиграваш...има редактори, на които default опцията им е "подреди новите сайтове по дата", а при повторна заявка се замества първата - т.е тази с по-задна дата, която седи по-нависоко.

Съобщение не дава ;D
 
Re: Вписване в DMOZ

Добре е като вариант, защото някой директории направо банват за това.

Така без обратна връзка не знаеш чакаш ли още или вече са те отхвърлили и не ти остава друг вариант освен да ресъбмитваш през определен срок.
 
Re: Вписване в DMOZ

Може би е уместно да направим сейшн с въпроси към ДМОЗ в лице на budalata ?
Ако му е позволено по правилника на ДМОЗ и ако има желание, разбира се.
Примерна схема:
- въпрос от вебмастъра
- отговор на budalata
 
Re: Вписване в DMOZ

Начи да обобщим, ако имате реферал от editors.dmoz.org и сайта не е вписан значи е отхвърлен ако няма реферал значи предстой да бъде прегледан.
 
Re: Вписване в DMOZ

Може би е уместно да направим сейшн с въпроси към ДМОЗ в лице на budalata ?
Ако му е позволено по правилника на ДМОЗ и ако има желание, разбира се.
Примерна схема:
- въпрос от вебмастъра
- отговор на budalata
вече го има :)
задавайте въпросите си тук http://budalata.com/questions-and-answers/въпроси-и-отговори/
 

Горе