SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Измамник!

bekyarov

New member
Здравейте.
Искам да ви предупредя за един измамник ( поне мен ме пре*ба мн гадно )
Значи първо да ви кажа на кратко какво стана.
Включва ми се той, да му направя сайт за Ф1 казва ми някакви изисквания ( буквално иска да му направиш сайта като спортал.бг като ги събереш). Та започнах аз, като предварително му казах кои изисквания немога да спазя. Седнах аз да го правя работих 3 4 часа, бях кажи речи на половината и преди около час ми се вкючва и почва да ми се оплаква за някъкви глупости. После ми вика "съжалявам за изгубеното време" лека вечер и ме блокна. А от изискванията не спазвах само 1 2 пак и реалната цена на сайт с изисквания, които има не е 200лв а 2000. Обяснявам му го и тва, а той измисляше някъкви глупости ( като например " vij sega ideqta na tozi sait e inf i da se pe4eli ot reklama " А има място за 3 банера 468х60 , за 1 бокс 250х250 и за вертикален банер 600х100). Абе за първи път така някой да ме развърта, затова и пиша, да не се случи и на някой от вас :)

Ето и информацията, която имам за него:
Скайп име: jorkatajorkata
Име и фамилия: Георги Георгиев
Рождена дата: 03 Ноември 1980 г.
Възраст: 28
Пол: мъжки
Местоположение: plovdiv, България
Уебстраница: http:/u4i-PC.com

Това е от мен надявам се да помогна на някой :)
 
Re: Измамник!

Аз заради това искам 1/3 от сумата още преди да почна.. В смисъл показвам си възможностите с някои мои проекти - ако се съгласят - окей превеждат сумата таман си регвам и домейна .. после им го прехвълям когато цялата сума се изплати. Иначе в момента държа един такъв има да ми дава още 200 лв за онлайн магазина му но няма д аму пусна сайта докато не даде и др. част от парите. По принцип 1 съвет от мен - избягвай да работиш с Българи.. вечно недоволни вечно много плащат и вечно ти вдигат кръвното. Цени си труда , като не искат да плащат 400-500 лв за сайт да отидат при някой друг ... не се страхувай да даваш оферти на фирми с 2-3 пъти по високи оферти. пък те да си преценяват дали на края са дали много или не. Леко се отклоних от темата но за напред да знаеш... Ако са сериозни според мен ням ад аима проблем да ти дадат някаква начална стимулация. Пък и двустранен договор също е решение стига да ти се занимава ... Така е човек дръпни му 1 майна и продължи напред :) Хубаво е и това което правиш - наплюй го по форумите, заслужава си го :)
 
Re: Измамник!

Ако почнеш да се занимаваш с това, колко още такива ще има :) Въпреки, че не се занимавам специално с такава дейност, сме правили с братовчед ми някой друг сайт. Естествено срещу заплащане. До момента сме попадали точно на 2 човека който си казаха какво искат, ние им казахме какво можем, стигнахме до компромис, направихме сайта и след това ни платиха без недомлъвки. Останалата част от Българите, въпреки, че сме им обяснили, че не можем да изпълним всичко което искат и те се съгласиха, накрая почнаха с разни глупави претенции "ама сега тука не може ли по-лесно да качваме снимките? - Качването е едно цъкане на бутончето броуз и избиране на снимката( е няма как да измисля по-лесен начин, съобразен с другите изисквания за разчупеност ;) )" или пък на единия ден желаят сайта им да е розов на сини карета, а на следващият( след като сме говори с варианта) - ами да харесва ни, ама онзи ден видяхме едни конкуренти с много хубав сайт, може ли да сменим цветовете на динено-зелени, на кафяви райета с морско сини точици и бели петна ;) ( тук малко се поувлякох ), та колегата е прав за клиентите Българи. Ще е късмет ако улучиш на човек който знае какво иска и с 2 думи да ти го обясни и да не ти се меси повече на работата. ;) Така, че ако си решил да се занимаваш с това, просто или се примири понеже клиента малко или много винаги е прав или просто си изяснете възможностите си още в началото с един двустранен договор и това е. И аз препоръчвам да взимаш капаро, макар това да те обвързва, но поне ще имаш и стимул и ще си сигурен, че няма да те прецакат чак толкова колкото в момента.

П.С> Имам и една забележка към теб... колкото и да си ядосан на този човек и да си решил да му отмъстиш, не е това начина като даваш личните му данни, можеш много лошо да си изпатиш, макар, че замисъла ти е да ни помогнеш на нас :)
 
Re: Измамник!

Не трябва да се оставят да ти се качват на главата, щото докато се усетиш, вече от хтмл странички за 50лв искат и ей така ако може все пак и едно админче със аякс галерийка, щото ей там колко било яко направено (посочва сайт за 10 бона примерно..) :D

А за българите не съм съгласен. Имал съм работа с чужденци (англичани), е там такива нерви брах...

"Ми тоя флаш 2 пиксела нагоре..."
.. "не, не, 1пиксел надолу.."
И тва цял ден... отделно си измислят уж уговорени функционалности...
"А, ама то тва не включва ли и (тука изрежда неща за 2 седмици работа, които въобще не са уговорени)...

Да не говорим, че тъпите им дизайнери променяли без да питат png-та по сайта и видиш ли, искат го под MAC/Safari да бачка, НО png-тата сейвнати без една отметка във Шопа и айде различават се от другите. Ние естествено сме били виновни... 30 минути обяснявах, че онея са оакали положението... разбрахме се кой е виновен, но нали се сещате кой фиксва... :D

Както каза колегата по-горе - капаро и яко изкъсо...
Двама клиенти се е случвало да не си плащат и като си видят сайта спрян и как бързо кешират...
 
Последно редактирано:
Re: Измамник!

по-скоро добро описание на нещата за които е договорено /поне в електронен документ/.

Аз 8 години се обяснявах с едни такива в една фирма... добре, че фалира английския й офис, та да се махна
 
Re: Измамник!

Определено и Англичаните понякога могат да дразнят, но просто съм забелязал, че досега с един англичанин по лесно се разбирам отколкото с един Българин( вероятно съм случил на такива хора ). По въпроса с капарото, да по принцип това ти дава някаква гаранция, но специално в България малко за такъв тип услуги ако не си фирма, те гледат с недоверчиво око... и има защо де. Преди много време бяхме се захванали с един доста голям проект( който естествено не ни беше по възможностите, което разбрахме в последствие ) и просто се отказахме като доброволно си върнахме капарото, затова и в повечето случай за да вземеш капаро трябва поне да си наясно с това какво желае клиента, за да не се получи после неудобна ситуация... затова преди всичко разберете се с хората какво желаят, бъдете честни дали можете да изпълните всичко и ако са съгласни взимайте капаро и хич да не ви пука. Цените... хмз един познат ми каза един много интересна мъдрост - ако нещо не върви с рекламата, вдигай цените( най-малкото ще те сметнат за професионалист ;) )
 
Re: Измамник!

За първи път ми се случва, повярвайте ми чувството не е много приятно :) Бачкаш 3 4 часа накрая на този не му харесва някакъв детайл и направо се отказва от сайта...
Повече без капаро няма да работя...
 
Re: Измамник!

Мен пък точно едни англичани ма жилнаха с едни 800 лв. преди 3-4 години :) Направих грешката да им се доверя и си казах "Те не са като българите", е донякъде бях прав - не са като нас, дори са още по големи мошенници. Вече ми е за урок, иначе съм работил и с коректни англичани. По мое мнение, най-лесни са тези които си нямат представа от компютри, интернет и сайтове. Те просто искат сайт (но и там има разбирачи) :)

@Virosss
а ние с тебе кога ще довършим ония сайт за дрехите?
 
Re: Измамник!

Нормално е да има провали. Ако не си имал, значи не си се хващал с нищо сериозно. От последните години в провалени проекти са ми заминали >15к, така че когато е възможно е добре да се изясняват максимално нещата и да се вземе финансова гаранция, но това не винаги е възможно и достатъчно. Има и доста провалени проекти заради прекалени формалности. На мен са ми най-много загубите от амерканци. С англичани не съм имал провали а само спорове и коркции и в общи линии те са най-коректни за мен.

Имам и два куриозни случая с български клиенти със забавяне в плащанията 18+ месеца и говорим за немалки фирми.
 
Re: Измамник!

Не е хубаво да се плюе по клиент. Клиента винаги е прав. Ако искаш да имаш и други клиенти запомни това.

Това, че е имал изисквания които не си могъл да покриеш и нещата са се разпаднали е нещо съвсем нормално. Особено след като казваш, че си работил само 3-4 часа. Може точно за тези 3 часа работа, клиента да е разбрал, че това което предлагаш не го задоволява.
 
Re: Измамник!

Супер непрофесионални изказвания: "не работи с българи", "обади им 2-3 пъти по-виска цена", "задължително си искай капаро".
Хващаш някой от нета и му насипваш някакви пари (капаро) за това, че евентуално може да ти свърши някаква работа?!
Ял съм попарата и на некоректни уебаджии. Една година ме мота един пич за сайт, при това капариран. Накрая сайтът пак остана недовършен.
Аз също съм програмист (не уеб), така че съм работил с клиенти и съм бил и от двете страни на барикадата.
Има хора и хора, независимо да ли са българи или чужденци, възложители или изпълнители.
 
Re: Измамник!

@alagus не си ме разбрал правилно, исках да кажа да даваш пример други фирми с 2-3 пъти по-високи цени от твоите. За да разберат че тези 500-600 лв които дават не са въобще нито малко нито много. Защото по принцип те си мислят че става за минути и всичко е окей.. да ала не :) И не ми дръж какви мнения давам професионални или не.. Що се отнася др. другите изрази - като не можеш да свършиш нещо връщаш капарото и въобще не се захващаш с него. Все пак хората те знаят кои си и винаги могат да ти направят проблем (макар че други хора са казали че и анти-рекламата също е реклама) ... А и през тези години в интернет съм разбрал че няма не възможни неща.. просто иска търсене по форуми и гугал. Що се отнася до капаро - окей работи им без да получиш нито 1 лев пък ги чакай на края да ти дадат нещо.... скоро ще очаквам и ти да пишеш в този форум за поредния тарикат които избягал с овцете..
 
Re: Измамник!

Тед. клиента винаги е прав, ама като отидеш на ресторант с жива музика, не ходиш да бърникаш по инструментите на музикантите и да им викаш е така се държи лъка, или е така се бие тъпана, нали :)

хахаха яко сравнение, ама е вярно
 
Re: Измамник!

Клиентът не винаги е прав...
В момента един китаец ме мотае, капарирах му един сайт и сега се прави на интересен - един му давал повече пари, а аз съм му го капарирал от няколко седмици и чакам 'да трансферира' домейна и ущ щял да ми връща парите, после пък щял да ми дава сайта, и не ми отговаря, когато му пиша...

еди друг пък ме прецака за няколко стотачки, абе лоша работа :)
внимавайте много, не само в българия могат да ви прецакат, но като го направят е по-лесно да се разберете лично - било то с полиция, оплюване, бой и т.н. :)
 
Re: Измамник!

Виж приятел тук няма измама , просто човека не е бил доволен от това което си направил , а и 3 часа работа не е фатално , не е нищо . Е добре би било да ти прати 10-15 лв по пощата да пиеш няколко бири и да си починеш . Но и така не е сериозно :)

, а и голяма смешка е да си стигнал до половината на напрвата на сайт като Sportal.bg :) haha за 3 часа .

За момента остави правенето на сайтовете на заден план и се ориентирай към учението и пишенето на домашни да няма 2-ки в училище :)

хаиде поздрави
 
Re: Измамник!

@ник - колко много съдържание в само едно изречение { clap: max; } ;)
 

Горе