SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Запазване на ПР

roc3n

New member
Пускам темата в SEO понеже ПР на сайтовете/блоговете, от които ще давате тласък на собствени или чужди проекти, не е последното нещо, на което да обърнете внимание, но ако темата не е за този форум може да я преместите в Чат.

И така, предполагам на повечето от вас се е случвало да развият частично някой блог, който се обзавежда с ПР2, 3, 4, а след това, по една или друга причина този блог е бил изоставен и след известно време, Гугъл, без много, много да се двоуми го хвърля в шипките. Лично на мен ми се е случвало с два, като последният пример е с авторентакар блога ми. Това, което ме накара да се замисля обаче е, защо блог, който съм изоставил преди 2 години приблизително, продължава да си стои с ПР3? Отговорът, макар и непроверен е прост – този блог има в сайдбара си RSS widget и листва последните десет публикации от един RSS агрегатор.

И така, не е 100% сигурно, но ако имате подобни изоставени блогове, може би не е зле да се опитате да ги съживите по този начин, като за предпочитане е преди това да вкарате една-две публикации за всеки случай.

За да не съм голословен – линкче към блога.

И, ако върши работа, да не забравите да почерпите, ей ;)
 
Re: Запазване на ПР

ПР зависи от входящите линкове, ако си запазиш линковете ще си запазиш и ПР ... този РСС няма грам общо ....
 
Re: Запазване на ПР

Аз те разбрах :) и мисля, че е доста логично да е така, макар да съществуват теориите, че за да се задържа ПР-а и да расте трябва линковете към сайта ти да са също растящи (дори и да се задържи ПР-а)
Свежото съдържание кара бота да те посещава по-често и евентуално да не те забрави при ПР-ъпдейта.
 
Re: Запазване на ПР

интересното е ако сложиш rss емисия на авторентакар блога,да кажем от авторитетен сайт, дали Г. ще ти върне ПР ?!
 
Re: Запазване на ПР

@tovidebne, това дали е авторитетен, предполагам, няма значение, важното е да има постоянно обновяване, а дали ще върне ПР – не знам. Трябва да го пробвам с авторентакар блога.

@ilianskim, не знам, ПР на блогчето от линка не е мръднал от доста време. Вярно, че преди това имаше 4, но падането го отдавам на това, че след като спрях да пиша изгубих линк от агрегатор с ПР4. Живот и здраве, нека мине още време и ще видим дали ще се задържи, засега е минал поне 4-5 ПР ъпдейта и не е мръднал.
 
Последно редактирано:
Re: Запазване на ПР

предполагах, че трябва да мине време, тоест да дочакаме следващият ъпдейт за да се потвърди или обори теорията ми, но ето, че само някакви 15 дена след това резултатът е налице.

експеримента беше проведен с авторентакар блога от подписа ми и мога само да съжалявам, че не направих скрийншот преди това, но ви уверявам, че след близо тримесечно отсъствие на публикации ПР му беше изчезнал, а в крайният резултат може да се убедите сами.

и ако това ви свърши работа да не забравите да почерпите ей ;)
 
Re: Запазване на ПР

ето така тръгват легендите в интернет ...
ето ти един сайт който от години грам не е променян, нито като съдържание, нито като структура, а е с ПР6 ....
мога да ти покажа още хиляди сайтове, не променяни, но запазили ЛИНКОВЕТЕ СИ И ПР ....
 
Re: Запазване на ПР

братле, виждам, че си негативно настроен още от началото. не знам за какви легенди говориш.
това, което съм написал, не съм си го изсмукал от пръстите ами съм го проверил лично. като толкова не вярваш направи си блог в уърдпрес, изчакай да вдигне ПР, после спри да го обновяваш и след няколко месеца ще говорим. тук не става дума за падане на ПР, а изобщо за излизане от листата, за такива блогове обикновно пише, че няма инфо за ПР или not ranked в заависимост от инструмента, който ползваш. за да ти дам пример за един такъв блог виж това, този, не помня точно, но мисля, че имаше 2 преди мнооого време.
същото беше и с авторентакар блога от подписа ми. явно критерият на Г за сайтовете и за блоговете не е един и същ.
ти като искаш не се възползвай от информацията, но моля не ми говори за легенди защото ме обиждаш. това ако беше излязло от блога на мат кътс сигурно щяхте да се наакате да го повтаряте в блоговете си.
 
Re: Запазване на ПР

явно критерият на Г за сайтовете и за блоговете не е един и същ.
ти като искаш не се възползвай от информацията, но моля не ми говори за легенди защото ме обиждаш. това ако беше излязло от блога на мат кътс сигурно щяхте да се наакате да го повтаряте в блоговете си.

В хода на разсъжденията си забравяш нещо. Ти не си Мат Кътс.
 
Re: Запазване на ПР

В хода на разсъжденията си забравяш нещо. Ти не си Мат Кътс.
прав си, не съм, може би това изключва автоматично възможността да съм прав ... нямам думи :confused::confused::confused:
 
Re: Запазване на ПР

Пич, мога само да ти кажа, че бъркаш. Не ми се спори, а и нямам време за това.
Вземи попрочети малко за ПР, преди да пишеш.
 
Re: Запазване на ПР

на мен също не ми се спори, особено когато се налага да ви тикам нещо под носа насила. на който му се е случвало подобно нещо ме е разбрал. и да, знам какво е ПР, чел съм сео книгата на Aaron Wall много преди голяма част от хората в този форум да са чували за него. това, че не се занимавам и не пиша за сео, не означава, че нямам съответните теоретически познания.
 

Горе