SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос относно трафик ?

delpx123

New member
Здравейте.
Положението е следното имам 3 IP адреса (реални). Имам сайт с Адсенсе.
какво ще стане ако всички кликове на сайта са само от тези 3 ip - та ? ще ми спрът ли акаунта ? или си се приема за реален трафик ? какво ще стане ако имам вътрешна мрежа със 20 pc- та който излизат през 1 външно ip и цъкат на сайта ? как ще ги приеме адсенса ще прави ли разлика между тях или не , и пак могат ли да ми спрат акаунта ?
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Имам сайт с Адсенсе.
какво ще стане ако всички кликове на сайта са само от тези 3 ip - та ?

Не си го и помисляй. Сериозно, ако искаш да вземеш пари от тези хора, не си и помисляй да ги ебаваш. Няма да се получи, гаранция.

Ако искаш да изкараш пари, трябва да мислиш в съвсем друга посока.
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Не се ебавай с бай Гугъл, никога не си цъкай по рекламите!
 
Re: Въпрос относно трафик ?

За няколко дни кликовете от 3 еднакви адреса може и да не събудят съмнение. След това ще те хванат.

Кликането от 20 компютъра от една вътрешна мрежа също е МНОГО съмнително, ако се повтори няколко пъти. Все пак сайта ти едва ли е абв.бг или дир.бг за да има вероятност тези 20 човека да го посещават редовно. Когато 20 човека от една мрежа кликат в някой малък сайт, няма как да е просто случайност.

Не се занимавай с глупости, ако искаш да изкарваш пари от Адсенс, ще трябва да е по честен начин.
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Имай предвид, че съмнителна е не само бройката на кликовете а и CTR за съответните IP-та. Съответно тове се хваща елементарно.
 
Re: Въпрос относно трафик ?

CTR е на второ място най-важно е уникални посещения. Повторения на ИП не е добър знак, а високото CTR е главно сигнал за лошо разположение на рекламите полета или липса на адекватно съдържание (което е в нарушение на общите правила).

Ако искаш пари от Г. мини на светло… не се занимавай с разни методи за висока доходи.
 
  • Like
Реакции: nbsp
Re: Въпрос относно трафик ?

Когато имаш CTR над 20% от едно IP, които съставляват над да речем 10% от всички кликове си е доста подозрително. Ако вземе че съвпадне и с IP от което си гледаш AdSense акаунта.... Нещо не ме разбра какво казах изглежда.... не е зле да прочетеш и темата.
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Абе ако не ти достигат някви пари да си завършиш месеца :) надали ще ти се разсърдят. Ама иначе не ги мисли за по-глупави от теб ;)
Хората въртят милиарди в реклама и сигурно знаят как да се пазят
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Колега с риск да си помислиш, че се заяждам, което не е така… CTR е елемент който можеш просто да почнеш да си презареждаш страницата непрекъснато и процента кликаемост си пада… Не съм сред специалистите изработили адсенса, но най лесния начин за следене на измами е чрез защита по ИП, а високия процент CTR (говоря за над 25% ) подсказва на хората в адсенс, че нещо в разположението на рекламите не е наред.
 
Re: Въпрос относно трафик ?

а високия процент CTR (говоря за над 25% ) подсказва на хората в адсенс, че нещо в разположението на рекламите не е наред.

Кое не е наред с високият CTR? Предполагам, че твърдението ти е от опит, а не като спекулация с предположения?
 
Re: Въпрос относно трафик ?

@alabam4eto не знам защо продължаваш да приказваш за позиции. Или си мислиш, че като се отчете един фактор и за другите си имунизиран? CTR не е само онова което виждаш в AdSense панела.

А иначе аз говорех за динамични статистически показатели, които се използват от всички корпорации за детекция на измами, включително и от служители, които отчитат извънредна работа(или си нагласят отчетите за по големи бонуси). Има си съответните методи разработени още отпреди 50 години и това е едно от първите корпоративни приложения на компютрите...
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Николадд спирам да споря само казвам това последно, и спирам да отделям ненужно време на тази тема… че едното изключва другото. По твоята логика имам сайт с 200 клика на ден и кликам и аз веднъж това прави 0,5% от общия брой кликове, да ама ако го направя и утре и вдруги ден тогава кликаемоста от моето ИП ще е 0,5% / не съм добър в математиката може да бъркам % /. Основния начин за зачитане на измамите е следене на ИП защото само тогава ще светни една червена лампичка на хората от гооглето и ще разберат, че въпросния собственик на сайт злоупотребява.

nbsp – не го говоря от общи приказки, а от гледната точка на човек който има сайт с около 20-25% CTR /ако пожелаеш направих скрин шот и ако ми посочиш поща на ЛС съм готов да ти го пратя/ и в рамките на вече 10 месеца този сайт си работи и няма проблем. Всичко по него е легално и по правилата на гоогле…

Единствения 100% сигурен начин за печелене на пари от адсенс е легалния и без злоупотреби.

Лека нощ
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Основния начин за зачитане на измамите е следене на ИП защото само тогава ще светни една червена лампичка на хората от гооглето и ще разберат, че въпросния собственик на сайт злоупотребява.

Бъркаш. Много бъркаш. Могат да засекат измами по-много повече показатели от IP.

nbsp – не го говоря от общи приказки, а от гледната точка на човек който има сайт с около 20-25% CTR

Аз съм имал сайт с по-висок. Сметнато на хиляди долари, а не от сутринта до сега. Не съм имал проблем с акаунта. Висок CTR не значи автоматично проблеми с AdSense. Проверка - вероятно да, но сайтовете така или иначе се проверяват от хора, непрекъснато. Проблеми - само ако нарушаваш правилата.


Единствения 100% сигурен начин за печелене на пари от адсенс е легалния и без злоупотреби.

Тук съм съгласен.

П.П.
М-у другото нарушение на правилата на AdSense е да цитираш CTR.
 
Re: Въпрос относно трафик ?

@alabam4eto грешно интерпретираш логиката ми. Цифрите, които цитирах са много грубо примерни и за елементарен случай. Тези показатели се гледат на относителна основа от първа производна нагоре. Също IP e ненадежден индикатор в контекста на адсенс, кукитата са по-добър даже.
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Благодаря на всички за одговорите. Като цало нямам амбиция да изкарвам пари от това и не мисля че могат да се правят достатъчно пари та да си заслужава да кликам като малуумен по цял ден. Интересно ми беше дали има механизъм чрез който рекламодателите са защитени от източване. Какво става ако например моя конкурентна фирма има сайт с адуордс и аз им кликам непрекъснато на рекламите не ги ли източвам по този начин - как може в тази ситуация да се защити рекламодателя? какво ще стане ако аз имам сайт с ад сенсе и си кликам сам по рекламите в един момент ще имам 10 долара след това ще ми закрият профила - тези 10 долара ще ги възтановят ли на рекламодателите?
Преди години когато онлайн търговията с разликите в курса на валутата е процафтявала в щатите се е появило едно интересно явление наречено скалпиране на брокера. От него са били засегнати предимно брокери инвестирали по малко в ит. Мисълта ми беше дали чрез реклама в гугъл и програми като адсенсе и адуордс биха довели на дадена фирма рекламодател дотълнителни разходи за реклама без да има никакъв ефект от нея ако конкурентна фирма започне да клика нонстоп върху нея ?
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос относно трафик ?

Ще бъдат отчетени малка част от кликивете(ако има изобщо отчетени) и останалото ще се игнорира и в Adwords(рекламодателя) и в Adsense(издателя).

Има голяма вероятност и след първите кликове въпросните реклами да излизат по рядко или да не излизат повече в рамките на часове, в зависимост от конкуренцията в нишата.
 
Re: Въпрос относно трафик ?

Не съм спец по адсенс нито по темата но всяка неразличима измама би следвало да се базира на емулация на поведение на нормален потребител и то голям брой такива. Дори и да идват кликове от едно IP - от гугъл няма как да знаят дали зад това IP не стои частна фирма със 200 души персонал и прокси, то е достатъчно да се симулира нормално интернет поведение и мисля че всичко ще се зачете.
Но какво е нормално? - ами трябва 200 душу от указаният по горе пример да сървират, да търсят хаотично,да влизат тука там, да четат статии , да кликат и по конкурентни реклами при изход от конкурентни сайтове и сайтът цел на незаконното забогатяване да убира 1/200 от кликовете.
 

Горе