Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SearchEngines.BG help

Collapse

Here you can find answers to questions about how the board works. Use the links or search box below to find your way around.

Правила на форума

Правила на форума searchengines.bg

1. Постингите и темите трябва да са в съответния тематичен подфорум. Теми, неотговарящи на тематиката и описанието на форума, ще бъдат премествани, заключвани или премахвани по преценка на модераторите/администраторите.

2. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

3. Публикуването на снимки, текстове и други с пopнoгpaфcкo или epoтичнo съдържание е забранено. Ограничението важи и за аватари и подписи.

4. Публикуването на картинки трябва да бъде съобразено с максимално допустимите размери и обеми.

5. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описващо съдържанието на темата.

6. Спамът и флудът са забранени
Спам – оф-топици, рекламни съобщения и други
Флуд (flood – наводнение, потоп) – заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се постинги.

Всички теми с изместващ се фокус ще бъдат заключвани, премествани и/или изтривани.
Пускането на едносрични постинги, публикации с емотикон без текст, постинги „запис“, както и публикации с цел трупане на брой мнения не се толерират!

Изключение за свободни разговори тип „чат“ се прави само в съответния форум.

ЗАБРАНЕНО Е РАЗПРАЩАНЕТО НА ЕДНОТИПНИ, МАСОВИ, ПРИЗИВНИ, РЕКЛАМНИ (за продукти или сайтове) И ПОДОБНИ СПАМЪРСКИ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ!
Молим всички получатели на подобен тип лични съобщения да информират администраторите на форума, за да бъдат предприети необходимите мерки.

7. Рекламните обяви и теми се одобряват от администраторите на форума.

Чл. 33. (1) от ЗЗП
Реклама е всяко съобщение във връзка с търговия, занаят или професия, което има за цел да насърчи реализацията на стоки или услуги, включително на недвижими имоти, права и задължения.

Модераторите и администраторите на форума имат право без предварително уведомяване и по тяхна преценка да премахват от профила на даден потребител елементи, които могат да се счетат като явна или скрита реклама.

Ограничението за рекламните обяви и теми не важи за профили на рекламодатели по време на провеждане на договорена рекламна кампания във форума. Изключения могат да се правят и в случаите, когато има повдигната от потребители тема, съдържаща обвинения или нападки срещу дадена фирма/организация – в такъв случай дадената фирма/организация има право да застане зад името си и да публикува отговор.

Забранено е недоговореното провеждане на проучвания (социологически, маркетингови и др.). При желание за провеждане на некомерсиални проучвания, моля, свържете се с нас. За провеждане на комерсиални, маркетингови, рекламни проучвания – обръщайте се към рекламния ни отдел.

8. Забранено е пускането на теми и мнения, съдържащи краен агресивен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм, теми с расистка насоченост, мнения, съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, теми подклаждащи /или които могат да доведат до/ расова, културна, социална, религиозна, етническа и всякакъв друг вид дискриминация, омраза и нетолерантност, теми и мнения, целящи създаване на смут и предизвикване на страх, подклаждане на масова паника, както и теми и мнения с линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи.

9. Забранява се пускането на теми с явни зверства и жестокости (изображения, текст), както и теми и мнения с линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи. Забраната се отнася и за подписи и аватари.

10. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, ще бъдат предупреждавани и/или наказвани.
Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на форума.

11. Забранена е регистрацията и активното използване на повече от един прякор от един и същи потребител.

12. Във форума писането на кирилица е задължително.
Изключение са само потребителските имена, титлите и подписите, които могат да са на латиница, както и цитати от чуждестранни източници.
Не се допуска заглавия на теми, публикации, както и елементи от потребителския профил да съдържат текст, изписан на друг вид азбука (арабска, иврит, китайска и т.н.), тъй като това води до технически проблеми, проблеми с визуализацията на тези текстове, изисква инсталирането на допълнителни шрифтове и затруднява ползването на форума на голяма част от потребителите.

Модераторите имат право да редактират, трият и заключват теми, написани на латиница, както и да правят забележки на потребителите, публикуващи теми и мнения на латиница.
При несъобразяване със забележката, следващи теми и мнения на латиница, публикувани от същия потребител, могат да бъдат директно изтривани, а възможността за публикуване на мнения – ограничена.

13. Забранена е политическата пропаганда и агитация в теми и мнения.

14. Забранява се публикуването на теми и мнения, призоваващи към гласуване в даден конкурс.
Забраната се отнася и за полетата от потребителския профил – аватари, подписи, лични титли и т.н.

Изключение могат да направят:
- международни конкурси с българско участие;
- изцяло благотворителни конкурси;
- по преценка на администраторите на сайта.

15. Забранява се публикуването на връзки и/или информация към сайтове които съдържат кракове, серийни номера, пиратски софтуер или други, които нарушават авторски права и интелектуална собственост.

16. Забранява се публикуването на връзки и/или съдържание към сайтове, които съдържат информация за хакване, имейл спам и всичко останало, което нарушава българските или международни закони.

17. Публичното изнасяне на лична кореспонденция (лични съобщения, съобщения по ел. поща, icq, skype и т.н.) не се толерира. Личната кореспонденция служи за комуникация между двама потребители и тя не е предназначена за публично оповестяване.
Ако някой потребител получи/получава нежелани лични съобщения от друг потребител, то винаги може да ползва функцията за игнориране и спиране на нежеланите съобщения.

При получаване на нежелани, спамърски, рекламни и др. подобни лични съобщения – моля, уведомете модератор или администратор.

Потребители, които публикуват във форума получени лични съобщения, ще бъдат предупреждавани, а по преценка на администраторите текстът на цитираните съобщения е възможно да бъде премахван.

18. Не се толерират опити за предизвикване на словесни войни и насаждане на неприязън към потребители/група потребители от други форуми, както и пренасянето на скандали от други сайтове и форуми.
Това дали в другите сайтове/форуми се допускат и разрешават подобни теми е въпрос на политиката на техните модератори и администратори. Тук подобни теми ще бъдат отстранявани.
Абсолютно излишно е предизвикването на подобни конфликти, особено като се има предвид, че доста потребители участват активно в повече от един форум и подобни разделения и конфронтации между форуми и потребители са напълно безсмислени и ненужни.
Модераторите/администраторите тук не носят никаква отговорност относно действията или бездействията на модератори/администратори в други сайтове и форуми и вземането на решения относно темите тук няма да бъдат съобразявани с политика на други сайтове, а само и единствено с политиката и преценката на модераторите тук.

19. Забранено е публикуването на лични данни – ЕГН, номер на лична или кредитна карта и лични телефонни номера. Изключение могат да правят само публично достъпни адреси и телефони на фирми, магазини, институции и т.н. Постинги, съдържащи персонални данни, се редактират с оглед запазване сигурността на потребителите и предпазване от недобросъвестно ползване на личните им данни. Препоръчително е също така да не се изписват мейл адреси в постингите.

20. Забранено е публикуването на теми свързани с покупко продажба на :

- ваучери за рекламни програми.
- профили, групи или фен страници в социални мрежи

Модераторите си запазват правото да променят, преместват или да премахват постинги и теми по тяхна преценка. Счита се за меродавна тяхната преценка, а не тази на потребителите. При несъгласие, моля свържете се с администраторите, посредством контактната форма на форума.

Наказания

При нарушение на правилата на форума се налагат 3 вида наказания :

1. Забележка. Извършва се от администратор и модератор в темата където е извършенио нарушението.
2. Забрана за писане във форума. Извършва се от администратор или модератор и е с максимален срок 10 дни
3. Бан. Акаунтът на участника се блокира и се забранява достъпа до форума.

Политика

1. Потребителите могат да бъдат предупреждавани поне веднъж за спам, обиди, расова дискриминация и др.

След това предупреждение ще последва и временен бан (забраняване на достъпа до форумите за определен период от време).

2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо.
Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени от Модератор, трябва да се свържат с някой от Администраторите.
Ако Администраторът счете, че потребителят е бил предупреден неуместно (от Модератор), то Модераторското предупреждение може бъде отменено.
Последното мнение имат Администраторите на форума.

3. Всеки опит да се заобиколи временния бан (регистрация на нов прякор, влизане като Гост и др.) ще бъде последван с окончателен бан.

Допускат се изключения на правилото за предупреждение в случай на сериозно нарушение на правилата, както и в случай, че даден потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор – това може да доведе до постоянен и незабавен бан без предупреждение.

Подписи

Подписите могат да съдържат до 4 реда текст с до 4 изходящи връзки. Размерът на шрифта на текста трябва да е малък или нормален. Използването на банери и изображения е недопустимо.
За подпис може да се ползва само и единствено „Signature“ опцията. Не е позволено поставянето на индивидуални подписи в отделни публикации.

Потребители, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани, като модераторите и администраторите имат право да редактират или изтрият подписа без изрично уведомяване на потребителя.

Аватари

Максимално допустим размер на картинки към профилите:
ширина – до 160 пиксела
височина – до 160 пиксела

Аватари, които надвишават максимално допустимите размери не се допускат от системата и ако се опитате да прикачите към Вашия профил аватар с по-голям размер, системата ще го отхвърли и ще Ви подкани да изберете аватар от галериите към форума.
Не се допуска използването за аватар на картинки с пopнoгpaфcки изглед, жестокости, подвеждаща реклама и т.н.
Потребители, които не спазват правилата за добавяне на аватар ще бъдат предупреждавани и/или могат да загубят правото си да използват аватар. Модераторите имат право да премахват аватари, които не отговарят като вид и/или размер на описаните по-горе правила.

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина – до 600 пиксела
височина – до 600 пиксела

Когато желаете да покажете дадено изображение в мнение, но изображението е с по-голям размер или обем, може просто да укажете линк към него – така, хората, които проявяват интерес ще могат да го видят без да се натоварва трафика на останалите потребители.
Изображения в мненията, неотговарящи на условията, ще бъдат замествани с техния адрес, указан като линк. Не се допуска публикуването на изображения с пopнoгpaфcки изглед, жестокости, подвеждащи реклами и т.н.

Това са правилата, които важат за всички подфоруми.
Всеки модератор е свободен да въвежда допълнителни правила за форума, който модерира.

ЗЕТ
Глава четвърта.
ОТГОВОРНОСТ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ НА ИНФОРМАЦИОННОТО ОБЩЕСТВО

Липса на общо задължение за наблюдение на информацията
Чл. 17. Доставчикът на услуги не е длъжен да извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна при предоставяне на услуги на информационното общество, нито да търси факти и обстоятелства, указващи извършването на неправомерна дейност.

Собствениците, администраторите и модераторите на форумите носят отговорност единствено и само за публикациите, направени от самите тях и НЕ носят отговорност за теми, съобщения (публични или лични), публикации, твърдения и становища, изразени във форума от други потребители.
Всеки потребител е отговорен за собствените си думи, публикации и действия във форума.
Информация, идентифицираща конкретен потребител във форумите не се предоставя на трети лица, освен в случай на официално изискване на информацията от страна на оправомощени органи (полиция, следствие, прокуратура, съдебна инстанция и др.)

Отговорности

Достъпът и използването на този сайт предполага Вашето автоматично съгласие със следните условия:

1. Чрез достъпа до този сайт Вие изразявате съгласие, че употребата на сайта и съдържащата се в него и прилежащите му форуми информация е изцяло на Ваша отговорност.

2. Searchengines.bg не носи отговорност за каквито и да било преки, косвени, последващи или предизвикани щети, причинени от достъпа, употребата или невъзможността за употреба на този сайт и прилежащите му форуми, както и за грешки или пропуски на информацията в сайта.

3. Searchengines.bg предоставя включената в сайта информация само за общообразователни и информационни цели. Ние не защитаваме една или друга позиция по отношение на дадени теми. Стараем се да предоставим възможно най-много информация и това е причината по дадени въпроси да има становища, които си противоречат.

4. Чрез регистрацията си в Searchengines.bg Вие изразявате съгласие, да получавате до 6 пъти годишно търговски предложения от администрацията на сайта.

5. Searchengines.bg не се задължава с нищо по отношение на всяка комуникация или информация (включително такава, обменяна посредством дискусии, изпратени от потребителя до и през този сайт).

6. Отговорност за съдържанието на всеки конкретен материал носи неговият автор и/или потребителят, изпратил дадения материал. Searchengines.bg не поема отговорност за съдържанието, ползата, истинността и точността на потребителските теми и мнения.

7. Връзки към други сайтове.
Searchengines.bg не дава гаранция за функционирането на тези сайтове, както и не поема отговорност за съдържанието, точността и пълнотата на информацията, която се съдържа в тях и не носи отговорност за щети или загуби от какъвто и да е род, причинени от съдържащата се информация.

Модератори :

- Следят за спазването на правилата на форумите и дадения подфорум.
- При нужда премахват постинги и теми, които са в разрез с правилата, ако се налага – редактират, преместват, сливат, изтриват теми и мнения.
- Следят за добрия тон в дискусиите.
- Помагат на потребители, ако срещат проблеми при ползването на форума.
- Организират закованите теми, събират и обобщават информацията от форума в т.нар. библиотечни теми, по възможност предлагат различни полезни за тематиката на форума линкове и информация
- Имат право да правят забележки и да предупреждават потребители, които нарушават правилата на форума, при нужда – налагат забрана за достъп (препоръчително това се прави след консултация с останалите модератори и администраторите) и т.н.
- Модераторът няма задължение да дава информация по темите, а да следи и организира подфорума.
- Често се налага модераторите да пренебрегват собствените си емоции и личното си отношение, особено при по-горещи теми, затова е необходимо те да са сдържани, да могат да контролират емоциите си и да са толерантни към чуждото мнение.

Недопустимо е, модератор да е човек, който
- грубо и съзнателно е нарушавал и нарушава правилата (независимо кои точно от правилата – спам, off-topic, обиди, нецензурни изрази, заобикаляне на забрани и т.н.);
- не харесва форума като цяло, не одобрява политиката и обстановката тук;
- е в остър конфликт с администратори и модератори.

Как се избират/назначават модератори и кой кои форуми модерира ?

Модераторите се избират от администраторите, които им дават модераторски права.

Модераторските права могат да бъдат премахнати по преценка на администраторите, както и в случай, че даден модератор се откаже и по една или друга причина няма възможност да изпълнява модераторските си функции.

При нужда (при продължително отсъствие на един или повече модератори) могат да бъдат дадени модераторски права и върху други подфоруми (т.е. модераторите могат да заместват други, отсъстващи модератори).

Подфорумите, които нямат назначен конкретен модератор или модераторът отсъства, се модерират от всички модератори

Правилата подлежат на редакция във всеки един момент. Предложения за корекции и мнения са добре дошли, но администраторите на форума имат последната дума при формулиране на правилата.

Изчакайте...
X