SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ahrefs инвестира $60 милиона в изграждането на търсачка Yep

Крайно време беше. А тези си имат доста база събрана. И доста агресивни ботчета. Мисля, че им е било време да минат в тази игра. Сега остава да направят и наистина малко по-прозрачни правила, все пак има и с какво да зарадват хората като анализи. С тази търсачка и налагането й, определено ще спечелят още пвоече клиенти, да не говорим и за другите плюсове - за платени резултати, и прилежащи услуги. Дано скоро е факт.
 
Добра новина, защото монопола все повече намалява. Години наред Google е водеща сила в тази насока и е редно да има по-добра конкуренция от Bing, Yahoo, Baidu или Yandex. Пробвах Yep и резултатите не са лоши, но забелязвам, че не различава български език и руски език. Дано търсачката е за по-добро, усещам обаче, че ще е поредното място, което ще следим за SEO резултати. Накрая, ще следим 20 search engine analytics / consoles и няма да имаме време, да обърнем внимание на други неща.
 
И аз смятам, че има нужда от много силно разнообразие при търсачките. Според мен трябва да има добро и логично разпределение измежду Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo, Ahrefs, и дори ако може и други, локални и не само. Така всеки един бизнес ще има шанс, не само на едно място, но и да може да оперира за конкретна търсачка. Да има и разнообразие, което потребителя да си гледа, а не да му се налагат някакви резултати, защото едните са сметнали, че това е правилния начин за тяхното подреждане, което я е така, я не. Аз ползвам 3 за момента, но рядко превключвам към други търсачки от Google, поради факта, че горе долу намирам нещо, което ми трябва. Трябват ми сигурно няколко неуспешни опита, за да може да мина към друга.
 
Не мисля, че някой би могъл да се конкурира с гугъл...
Абе на някои пазари си дели с други търсачки потребителите. Например в Азия, специално за Русия - дели сериозен дял с Yandex, в Китай - Baidu. Ето и нещо интересно за пазарите на търсачките.

 

Горе