SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Акциите на Groupon поскъпнаха с над 50% по време на борсовия им дебют

kavon

New member
Акциите на онлайн компанията за групово пазаруване Groupon Inc поскъпнаха с над 50% по време на борсовия им дебют днес, но поне част от прекомерния интерес към компанията в ранната търговия се дължеше на ограниченото предлагане, коментира Ройтерс.

Акциите удариха връх от 31,14 долара, или 55,7% над цената от IPO-то, в ранната търговия на NASDAQ, като в един момент от сесията пазарната капитализация на компанията достигна 19,9 милиарда долара. Акциите „върнаха“ по-късно до нива от 28 долара.

Groupon продава купони по интернет за всичко, от спа процедури до масажи и маникюри, като IPO-то е едно от най-очакваните тази година.

Предлагането, което е едно от най-големите в последните години, е важен барометър за инвеститорския апетит за първични публични предлагания. Едно силно представяне на борсата в първите няколко дни на търговия може да помогне на други частни интернет компании, като Angie's List, Zynga и дори Facebook – да ускорят листванията си, отбелязва Ройтерс.

Бройката на компаниите, които обявиха, че ще се качат на борсата по-рано през годината е огромна. Повечето обаче, забавиха плановете си, заради срива на борсата през август. Groupon е първото голямо публично предлагане, което се провежда от тогава.

Източник

Това за мен е огромен балон, койте ще гръмне с гръм и трясък след време!
 
Re: Акциите на Groupon поскъпнаха с над 50% по време на борсовия им дебют

Кое на борсата не е?
 
Re: Акциите на Groupon поскъпнаха с над 50% по време на борсовия им дебют

Е не може всички да се слагат под общ знаменател. Например Кока Кола не е според мен, а групона ще гръмне след няколко години, дори и години може да му са много. Както се казва, не е препоръка :)
 
Re: Акциите на Groupon поскъпнаха с над 50% по време на борсовия им дебют

До скоро ако не се лъжа май Groupon бяха в малко тежко финансово състояние. И според мен ми намирисва работата на балон. Следя с интерес развитието на Groupon защото е написан на ruby on rails.

@ivok коя компание не е или е ... борсата дърпа икономиката напред, поради факта че спестяванията отиват в инвестиции

Поздрави,
Георги.
 
За: Акциите на Groupon поскъпнаха с над 50% по време на борсовия им дебют

За: Акциите на Groupon поскъпнаха с над 50% по време на борсовия им дебют

Акциите на Groupon паднаха с 6,6%, след като проучване на Susquehanna Financial Group показа, че близо половината от търговците, които са предложили сделки с отстъпки не възнамеряват да правят нови подобни оферти в идните 6 месеца, съобщи Блумбърг.

Акциите на Groupon паднаха с 1,36 долара, до 19,27 долара към края на сесията снощи. Акциите се търгуват под нивата от първичното публично предлагане от ноември, което бе при 20 долара за акция.

Компанията е най-големият продавач на купони за стоки и услуги с отстъпки, като предлага отстъпки, достигащи в някои случаи до 90% за ресторанти, козметични салони и други бизнеси, припомня Блумбърг.

Susquehanna и агрегаторът на сайтове за групово пазаруване Yipit са проучили над 400 търговци, за да определят ползата от услугата и опасенията, които компаниите имат при използването й. Въпреки че 80% от анкетираните компании са доволни от ползването на услугата, близо 52% отбелязват, че не възнамеряват да я ползват в идните 6 месеца.

„Двете най-големи опасения на нашите респонденти са високите нива на отстъпките свързани с предлаганата стока/услуга и ниския процент на завръщащи се клиенти ползвали стоката/услугата“ – коментира Хърман Люнг, анализатор на Susquehanna.
За близо 23% от търговците най-голямото опасение е исканите от сайтовете за групово пазаруване високи отстъпки. Въпреки всичко, 45% от анкетираните бизнеси отговарят, че са привлекли повече клиенти, като резултат от промоциите, а 26%, че по този начин са открили „нов, уникален канал за промотиране на бизнеса“

изт.

Фъсссссссссссссс
 
Re: Акциите на Groupon поскъпнаха с над 50% по време на борсовия им дебют

Е не може всички да се слагат под общ знаменател. Например Кока Кола не е според мен, а групона ще гръмне след няколко години, дори и години може да му са много. Както се казва, не е препоръка :)
Целта е когато има възход да играеш на купува, когато акциите "падат" заявяваш продажба.
Динамиката в пазара е добра за трейдърите. Играеш на голям leverage и правиш сериозни печалби независимо от посоката на пазара, стига да я уцелиш.
Нормално е на такъв онлайн модел на търговия да се очаква спадове и покачвания, пък и те Групон си взеха своето. Големия бум отмина, гледам и в България спряха да излизат по 20сайта за групово пазаруване на месец.
 

Горе