SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Бан заради афилиейт??

Greyer

New member
Днес видях че една от страниците на саита по който работя го няма в индекса след като миналата седмица си беше ранкнат на 1-во място. :shrug: След кратко проучване мисля че разбрах защо: афилиейт саит е копирал страницата 1:1 (дизайн, инфо, мета, аве всичко) и тъй като домаина на този афилиейт саит е с 1 година по стар, най-вероятно нашият саит е баннат заради "duplicate content issues" макар че ние сме първоизточника на съдържанието. И за капан на всичко не мога по никакъв начин да се свържа с Google :cussing:

Ако някой има предложения как да оправя нещата или поне знае някакви контакти на Google ще помогне много.
 
Re: Бан заради афилиейт??

Пробва ли през https://www.google.com/webmasters/ да видиш какво ти казва и от там да си комуникираш с google
 
Re: Бан заради афилиейт??

нашият саит е баннат заради "duplicate content issues"
google не банва заради duplicate content

Днес видях че една от страниците на саита по който работя го няма в индекса след като миналата седмица си беше ранкнат на 1-во място.
изчакай малко, най-вероятно ще се върне

След кратко проучване мисля че разбрах защо: афилиейт саит е копирал страницата 1:1 (дизайн, инфо, мета, аве всичко) и тъй като домаина на този афилиейт саит е с 1 година по стар
и на кое място сега е този сайт?
 
Re: Бан заради афилиейт??

и аз доколкото знам не банва за duplicate content но това е единственото обеснение до което стигнах. Страницата я няма е индекса на Google и то само английската версия (саитът е преведен на няколко езика). А иначе съответния афилиейт се ранква на първо място, там където трябваше да сме си ние
 
Re: Бан заради афилиейт??

може би, ако е кражба (и такива проблеми сме имали). Но така или иначе не ние сме копирали сайта. Най-много ме е яд че Google не си вдигат телефона :nono: а кой знае кога ще погледнат тъпия мейл.

някой случаино да знае тел на Google който да вдигат, записват съобщение, централа, НЕЩО ??
 
Re: Бан заради афилиейт??

За копие на сайт Гугъл банва. Така трябва и да бъде според мен.
и как ще докажеш на google че твоя сайт е оригинала? или как google ще разбере кой от двата е копия? а и говорим за една страница от сайта, google не банва само една страница, а целия сайт.

А иначе съответния афилиейт се ранква на първо място, там където трябваше да сме си ние
еми ще се ранква щом има по-добри линкове
 
Re: Бан заради афилиейт??

в случая не разчитай на гугъл. още повече телефон или мейл.
можеш да пишеш писмо до хостинга им и да кажеш че са ти откраднали съдържанието.
имаше хора с подобен проблем тук. така че ако се поразтърсиш малко във форума...
ако дадеш урл-а на страницата (може и на лс), може да имам и други идеи
 
Re: Бан заради афилиейт??

аз бях тоя другия... С тия Гугъл хави нищо се не случва. Ако успееш да се свържеш с хостинга на другия сайт (което аз не успях - не вдигаха) може и да им свалиш сайта, но предварително си намери доказателства, че твоят сайт е предшественик. Аз се свързах тогава и с човека лично и той си свали крадения дизайн.
 
Re: Бан заради афилиейт??

няма да е проблем да докажа, че ние сме оригинала, става въпрос за афилиейт сайт, а не кражба на съдържание. И аз не искам да ги баннат тях а само да върнат нашата си страница в индекса. ако кажат "Не, не може 2 еднакви страници" афилиейта ще преработи техния, ако не ще го махнем :blacool

Но махането на тахната страница няма да върне нашата :shrug:
 
Re: Бан заради афилиейт??

нещо не мога да ти проследя мисълта ???
 
Re: Бан заради афилиейт??

ако не искаш някой да те аутранква с твой контент си осигуряваш допълнително линкове към съответната страница.
и обратно, ако искаш да се класираш по-добре с чуждо съдържание го линкваш по-яко от източника...
без да знам урл, по конкретния случай мога само да гадая за причини и възможни решения.
 
Re: Бан заради афилиейт??

това ми е ясно и много се съмнявам да могат да ни разминат в SERPs. И точно затова днес се шашнах като видях афилиейта на 1-во място ??? а ние сме вън от индекса :cussing:
 
Re: Бан заради афилиейт??

има вариант, преди да стане видим в съплементал да не ти вади резултат за около седмица
 
Re: Бан заради афилиейт??

От другите сайтове които имате пуснете по един линк към страницата и изчакаите известно време за резултата би трябвало да свърши работа. Може и ако имате място в подписи по форуми да добавите диип линка и там :)

ПП Едно приятелче като се счепка с някои които му е копирал част от съдържанието обкновено им пишете на тези които са изкопирали страницата / статията че ако не я махнат ще си купи 10-20-30(според това колко им е сърдит :)) инфо домеини и ще качите копия на целият им сайт ....

ППС. Този афилиеит които ви е изкопирал ваш афилиеит ли е ? Ако програмата е ваша даже така е по добре защото не ви се налага да мислисте за това така или иначе ще спечелите :)

Иначе дупликате контента не бил толкова страшен тук

7 от топ 10 резултатите са дупликеит :) да не говорим за 2 страница
 
Re: Бан заради афилиейт??

афилиейта е наша програма и аз затова не се притеснявам много, много и знам че ще си върнем страницата. Ама е много глупаво че се получи така. Сега докато се свържа с Google, докато се разясни проблема и ми оправят страницата ще мине време и фирмата ще трябва да плаща на афилиейта грешни пари :nono:. Най-тъпото е че оригиналната страница има доста повече линкове от афилиейта и всички са от страници и сайтове с релевант тематика, без спамерски истории и тн. и най-вероятно са ни баннали щото сайта ни е по-младия от двата :nono:

Реших да драсна тука един ред да питам дали някой е имал подобен проблем, защото аз за първи път чувам заради афилиейт да баннат страница. Да ни размине в SERPs може, ако си оптимизира по-добре страницата, случва се, ама от 1-ва позиция за конкурентна сфера да изчезнеш заради афилиейт е направо .... :eek: :cussing:
 
Re: Бан заради афилиейт??

@predpriemach.com

Не видях нито един суплементал в резултата. Може да е от центъра през който минавам, но класиране на добри позиции при суплементал страница има само при много специфични търсения.
 

Горе