SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Вграждане на флаш видеота с iframe

trion

New member
Здравейте,

Имам един интернет магазин с доста стара система за управление, описанията се управляват с "ckeditor" и не мога да подкарам флаш, още повече подреден в табове. Вероятно скоро във времето ще премина на по-нова версия, но за момента нямам време и възможности за това.

Интересува ме, ако вградя с iframe, html страници с подредени вътре флаш видеота дали ще има проблем с дублиране на "съдържание", особено в случай когато този html ще се повтаря на повече от един продукт? трябва ли да задавам noindex на тези отделни html и т.н.

Предварително благодаря за мненията :)
 
Re: Вграждане на флаш видеота с iframe

Извинявам се, че дублирам, но сега се разходих в http://ckeditor.com и открих, че в по-новите версии има плъгин за вмъкване на различни формати, въпроса ми дали конвертирам файловете в asf, mov, mpe, mp4 и така нататък за по-малко натоварване и евентуално отваряне през мобилни устройства по-лесно? Като естествено си остава водещ въпроса в първия пост.
 
За: Вграждане на флаш видеота с iframe

За: Вграждане на флаш видеота с iframe

Да - по-скоро ги конвертирай към MP4 и така ще прибавиш и мобилна поддръжка.

А на първия ти въпрос - не би трябвало да имаш дублирано съдържание защото се намира във външен файл.
 
Re: Вграждане на флаш видеота с iframe

Точно това ме притеснява :) че е външен, четях за един iframe оптимизатор преди време, беше взел малко съдържание и от мен :) и явно прави грешни неща като цяло, затова искам съвет как е по-правилно да се процедира. Само да поясня, няма да има съдържание, освен имената на табовете.
 

Горе