SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Вие ще участвате ли в "Часът на Земята"?

w-seo

Hack3rch3
Подарете един час на Земята!
Ако на 28 март 2009 угасите осветлението си вкъщи, ще станете част от общност от 1 милиард души в 1000 града по света.
„Часът на Земята“ е инициатива на международната природозащитна организация WWF, която има за цел да накара всеки човек да покаже съпричастност към климатичните проблемите на планетата ни, като изгаси осветлението си на определена дата за един час. Идеята възниква за пръв път през 2007 година и цели да накара жителите на Сидни да преосмислят консумацията на електроенергия. В акцията се включват над два милиона души и се установява, че за тези 60 минути, в които доброволци гасят осветлението си, електроконсумацията в града намалява с 10 %. През март 2008 в инициативата участват 50 милиона души от 24 града по целия свят. Тази година целта е 1 милиард да останат без осветление за 60 минути и да засвидетелстват загрижеността си към климатичните промени. София официално се присъдени към кампанията наред с още над 70 града, сред които Лондон, Чикаго, Сан Франциско, Рим, Москва, Дубай, Торонто, Истанбул и др. Осветлението пред някои от общинските сгради в столицата ни ще бъде спряно за един час. Представителите на WWF у нас са в търсене и на други градове в България, които да подкрепят инициативата.
Всеки би могъл да се присъедини към кампанията на www.earthhour.org. Единственото, което трябва да направите, е да впишете името си в сайта и да угасите осветлението у дома на 28 март в 20,30 часа за 60 минути. В тази кампания всеки е важен, защото всеки може да покаже как мисли за нещата, които са извън него самия.„Ние не караме хората да живеят в пещери и да ядат корени“, коментира Константин Иванов от WWF. В акцията обаче има смисъл, защото всеки от нас в ежедневието си може да направи неща, които да повлияят добре върху климатичните промени.

Един от източниците

Ние ще участваме активно.
Надяваме се, че и вие ще участвате
 
Re: Вие ще участвате ли в "Часът на Земята"?

Аз отдавна съм минал на енергоспестяващи крушки и електроуреди клас А, така че не виждам как като спра осветлението за един час ще помогна.

Освен частното потребление, проблемът в България, че предприятията работят с големи енергийни загуби. Трябва да се работи и в тази насока.
 

Горе