SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Вижда ли Гугъл картинките?

Здравейте,

Имам едно въпросче според вас Гугъл вижда ли каринките или не?

До скоро си мислех че гугъл на вижда самите снимки и изображения а съди за тях по косвени неща като името на файла, ALT-тагове, тематиката на статията и която е снимката и подобни неща, но това май не е така!
Защо мисля така, ако в снимката има текст или надпис то гугъл го разчита този текст.
Вие какво мислите за това ако е статия за кучета поставим снмка на влак Гугъл ще познае ли че снимката няма нищо общо с темата или не?
 
Re: Вижда ли Гугъл картинките?

Текст почти сигурно го чете. Чете и .pdf-и май.
И познава, когато има човешко лице на снимката.
 
Re: Вижда ли Гугъл картинките?

Ако си признаят, ще подтикнат много параноици да си качват съдържанието в картинки и ще счупят концепцията на Интернет :)

Обичам Гугъл, защото поощряват добрите практики.
 
Re: Вижда ли Гугъл картинките?

По време на ипотпал състезанието бях скрил доста силни линкове зад малки картинки и имах дълго време нелогично лошо класиране, възможно е да не са били признати както трябва...
 
Re: Вижда ли Гугъл картинките?

Преди малко в класирането ми се появи PDF документ на основата на снимки (текстът вътре не е реален), а във снипета имаше текст именно от документа. Така че от PDF със сигурност чете текста на изображенията.
 
Re: Вижда ли Гугъл картинките?

А бе то че Гугъл чете текст в снимките това е ясно
стига текста да е достатъчно четлив и т.н.

мен питането ми беше дали вижда какво има на самото изображение
май да

а и друго нещо си мисля до колко трябва да се променя една каринка за да я приеме Гугъл за уникана, ако се снени името и резолюцията й дали става уникална или не?
Защото при смяната на резолюцията се сменя самата бинрна последователност т.е. става съвсем друго 101010100001111 и т.н.
но ако вижда повече и ще го хване това
вие какво мислите?
;)

Преди 5 години качих на една снимка която аз съм я снимал на един сайт и е уникална и до днес тази снимка се появява на второ място в изображенията и дадено търсено
;)
 

Горе