SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Внимание! Фишинг!

diabolic.bg

The Old Wastelander
Колеги, от около седмица се разпространява фалшиво писмо, уж от Майкрософт. Писмото лъже, че има промяна в лицензионното споразумение за ползване услугите на Майкрософт (промяна наистина има, но тя е оповестена в Интернет) и че ще ви изпратят новите неща по имейл. За целта искат да кликнете бутон за потвърждаване на адреса, който ви препраща на фалшив сайт и ви искат да въведете данни за логин, които биват откраднати. Повече подробности, както и скрийншоти ще намерите на адрес http://wasteland-bg.com/phpbb2/topic2508.html.
 

oggin

+Ognian Mladenov
Екип

diabolic.bg

The Old Wastelander
За: Внимание! Фишинг!

За: Внимание! Фишинг!

Докладва ли го вече на Microsoft и на Борба с компютърни престъпления | Cyber Crime ?
Честно казано нямам никаква идея как да го докладвам на МС, а що се отнася до Борба с компютърни престъпления, то не мисля, че е тяхна грижа. Имам предвид, че коренът на измамата в случая не е български.

П.С. Може да се приеме за доклад до МС факта, че това писмо дойде в моята поща в Хотмейл и аз го маркирах като фишинг, след като усетих теслата. :wink:
 

Горе