SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Вредно ли е линкването от .am .it .ly домейни?

Marino

New member
Искам да класирам местен .co.uk сайт в google.co.uk. Ако си пускам беклинкове от сайтове като infogr.am, scriptogr.am, launch.it, scoop.it, visual.ly (които по принцип са с добра репутация) дали това обърква uk-ския google и съответно вреди на беклинк-стратегията? Все пак това са country TLDs на Армения, Италия и Либия. Иначе си правя и редовни uk беклинкове.
 
За: Вредно ли е линкването от .am .it .ly домейни?

За: Вредно ли е линкването от .am .it .ly домейни?

Конкретно тези, за които питаш, се асоциират от Гугъл към съответните си държави (според този клип), но има един списък от други, които Гугъл смята за "общи". Списъка са го правили на база на това каква част от сайтовете с тези tld-та реално са насочени към самата държава, която представлява tld-то.

Но вече дали ще ти навредят, не мога да отговоря. Ако трябва да предположа, бих казал че е напълно нормално да имаш малко такива линкове. Но да са много малък процент от общия брой.

Co.uk е силна индикация за това коя държава таргетираш. Също ако не си, избери таргетиране и от Google Webmaster Tools.
 
Re: Вредно ли е линкването от .am .it .ly домейни?

Скуби е прав.

Помагат!!! Смесвай ги с местни - от UK.

PS

scoop.it например, е международен сайт и това .IT не играе голяма роля в случая
 
Последно редактирано:
За: Вредно ли е линкването от .am .it .ly домейни?

За: Вредно ли е линкването от .am .it .ly домейни?

Благодаря, scoobydoo и borislav123. Тези линкове са под 5-10%, останалото си е .co.uk, така че се надявам всичко да е наред...
 

Горе