SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за доставката в ebay.com

mishelfoster

New member
Опитвам се да публикувам обява за продажба в ebay, но виждам проблем, когато трябва да обявя цена за доставка. Понеже обявата е валидна за цял свят, пък офертите за доставка са различни, а трябва да обявя конкретна сума и срок. Освен това има изброени конкретни доставчици, а в България такива няма, не зная как се решава този въпрос.
Ако някой има опит, ще се радвам да сподели.
 
Отделни обяви. С различните цени. А изброените доставчици са обобщени. т.е може да се ползват и UPS, DHL и т.н.
 
Благодаря! А ако искам да ползвам DPD например или БГ пощи, но тази опция я няма в падащите менюта на конкретните обяви? Гледам други обяви от българи, публикуват една обява към цял свят, слагат там доставка 20 евро и готово... ама в различни държави има разлика в цените от 20 евро, и може цялата доставка да бъде на загуба та даже и от продукта да не стигнат парите. Ок, разбирам за отделните обяви за различни държави, така ще го направя, само как да си избера куриер, който аз искам да им пратя, защото цените на DPD са по-ниски например...
 
Изпращал съм с БГ-пощи. Най-сигурни, и най-важното най-евтини. Просто питайте в БГ-пощи до съответната страна за колко време и на каква цена доставят и пишете в обявата доставка до примерно 7 работни дни и готово. По спомени изпращах до Австрия билети за по-малко от 5 лв.
 
БГ пощи нямат тракинг номер и не може да си проследиш пратката. Така винаги някой ще те прецака като каже, че не е получил стоката и си иска рефънд на парите.
 
Да, вече четох за подобни проблеми, искам да работя с DPD, те работят с Спиди, цените им са втори след пощата. Ще ми се да имам максимум застраховка, защото има много злоупотреби в тоя сайт.
 
БГ пощи нямат тракинг номер и не може да си проследиш пратката. Така винаги някой ще те прецака като каже, че не е получил стоката и си иска рефънд на парите.
Български пощи имат тракинг номер. Лично съм пращал до Англия и на бележката която ми дадоха при приемане на пратката имаше номер и проследяването работеше. Не помня само дали трябваше да кажеш при пращането че искаш такъв номер или си беше по подразбиране.
 
Не е вярно, че за всяка страна цената е различна, има само две основни цени : Света и Европа...
От 2000-ната година продавам в eBay, за почти 15 години съм изпратил над 5000 пратки за чужбина, и са ми загубили само.... ЕДНА ! При това за Словения, и тяхната поща беше виновна, изплатиха ми стандартната застраховка от 65 лв., и това беше. Иначе, Български пощи имат онлайн проследяване, но само до напускане на България - "влагане на пратката в чувал и изпращане в чужбина".
Много по-важно е страната на получателя да има онлайн тракинг, защото именно там се вижда всичко - кога, как и от кого е получена и няма измъкване ! От друга страна, и най-скъпата регистрирана пратка, с въздушна поща и с предимство, изпратена от БГ, не може да бъде проследена в страни като Австралия, Германия, Китай, Израел и др., защото нямат опцията "проследяване на входящи регистрирани пратки". За тези страни е най-добре да се ползува EMS (доста по-скъпо) или обратна разписка, която струва 3 лв. и му я калкулираш в цената на транспорта.
Моите купувачи са предимно от Щатите, Канада и Европа, затова съм забранил купувачи от Африка, Китай и Израел.
От Азия съм пуснал само богатите страни - Сингапур, Хонг Конг, Кувейт, ОАЕ, Саудиа, Катар, Оман и др., от Южна Америка - аржентинци и бразилци, от тихоокеанските - само Австралия и Нова Зеландия.... Така се отърваваш от неплатежоспособни мераклии.
Цената на пощенските може да се уеднакви по следния начин :
1. За Сащ, Канада и целия останал свят, (С изключение на Европа) цената е една и съща
2. За цяла Европа цената е една и съща, и е по-ниска от горната
3. За т. нар. "съседни" страни Гърция, Турция, Сърбия, Македония и Румъния е още по-ниска от европейската, но това няма да го взимаме под внимание.
Значи - трябват ти две стойности на пощенските : Цял свят и Европа
Влизаш ей тука и си ги калкулираш : Избираш "Малък пакет" и За чужбина" и от тук натаък е лесно.
http://www.bgpost.bg/
http://www.bgpost.bg/?cid=112&packet_type=3&packet_destination=1
Препоръчително е да избереш "С предимство" и "препоръка".
Разбира се, няма как понякога, 1-2 пъти в месеца, да не си вътрешно с 2-3 лева, но щом си продавач в eBay, такива дребни суми въобще не би трябвало да ги правиш на въпрос...
 
Много благодаря! Наистина са така, както ги описваш цените. Значи ли това, че за Сащ и Канада обявата трябва да е отделна от Европа например? И в кой сайт се публикува за Европа, или може би е същия, но с конкретизация на държавите? Моите пакети се очаква да са големи... и дали имаш опит със Спиди и DPD? Иначе за вътрешното с 2-3 лева не ми е проблем, а имал ли си проблеми със връщане на стока или отказване от стоката, поради дългия срок за пристигане? Аз се притеснявам, че докато им стигне стоката ще размислят и ако се откажат, стоката ще ми се върне...
 

Горе