SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за тагове синоними

dextersh

New member
Здавейте.
Става дума за wordpress и страниците за тагове. Примерно има публикации свързани с хард дискове. Слагам тагове "хард диск", "твърд диск", "HDD" и други които са реално синоними. Така се създават страници за всеки таг, където са публикациите свързани с тези тагове.
Така всички публикации свързани с тези тагове-синоними ще имат всички тези три тага и всяка страница на всеки от тези тагове ще е с абсолютно същото съдържание.

Какво се прави то пози въпрос? Да си избера само един таг и само него да включвам винаги или ...
 
Re: Въпрос за тагове синоними

Не използвай тагове.

Че защо да не използва тагове?

Това което аз правя обикновенно е на страниците с тагове, архиви и категории да показвам само заглавието. Така например: http://martin.bg/blog/?tag=webmasterbg-org

Алтернативно можеш да показваш the_excerpt() вместо the_content().

И ако си ентусиаст, можеш да си поиграеш малко да разнообразиш сайдбара. Да показваш различни, повече или по-малко на брой неща, отколкото в останалите части на блога. Примерно повече последни постове, по-малък tag_cloud, да не показваш архив, да вадиш последните коментари от блога вместо блогрол и т.н.
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос за тагове синоними

Значи показват се само първите 2-3 реда от публикацията. Но въпроса ми беше не по принцип за таговете, ами за таговете синоними.
 
Re: Въпрос за тагове синоними

Ако пишеш достатъчно с времето в различните тагове (синоними) ще влязат различни статии. Което ще направи страниците до известна степен различни.
 
Re: Въпрос за тагове синоними

В крайна сметка идеята на таговете е да излизаш по търсене на думата, затова ако наистина са пълни синоними, виж как се търси това нещо повече и къде имаш повече шансове (тага в заглавията и текста на постовете колко ти се среща) и не раздвоявай едно и също нещо. Ако пък всички синоними се търсят значително, гледай да не е съвсем еднакво съдържанието им.
 
Re: Въпрос за тагове синоними

Благодаря ви за отговорите.
Ами засега значи ще се стремя да си избирам само единия таг синоним, който е по-търсен. Примерно навсякъде свързано с хард диск ще слагам тага хард диск, а не и твърд диск и hdd.
Поздрави.
 

Горе