SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за AhrefsBot и MJ12bot

ValeriEftimov

New member
Здравейте,

Когато пусках сайта си и качих robots.txt, установих след време, че на него има някакви корекции, които така и не знам от къде бяха направени.
Бяха блокирани ботовете AhrefsBot и MJ12bot за целия сайт. Отделно имаше грешка във въведения код, която всъщност блокираше всички ботове. Тази грешка я отсраних, но реших, че двата опоменати бот-а са блокирани по някаква политика на администраторите на хост-а ... или .. не знам, оставих ги.
Почетох малко из нета и там има мнения, че трябва да са блокирани. По-късно се запознах, че това са ботове на сайтове за анализ на backlinks.

И сега не съм сигурен има ли някаква оспаност или не и трябва ли да ги държа блокирани. Друг е въпроса, че през robots.txt е ала бала, но поне да разбера как стоят нещата и ако трябва ще ги блокирам ... както си трябва.
 
Опасност няма, но са пословично "агресивни" и товарят сайтовете, освен ако не ги пообуздаеш леко със Crawl-delay клаузи.
 
Най-вероятно от хостинга са ги спрели, за да намалят натоварването. Много са агресивни, особено Majestic-a.

Да не говорим, че Majestic-aсе явява с непрекъснато различни ІР-та от най-разнообразни хостове по целия свят. Много мирише на спамбот и аз лично съм го блокирал още преди години. AhrefsBot - също и не съм забелязал да губя нещо от това.
 
Здравейте,
темата е добра...
как ви се струва следния robots.txt:

/////////////////////////////////////////////////
User-agent: AhrefsBot
Disallow: /

User-agent: MJ12bot
Disallow: /

User-agent: *
Crawl-delay: 10
/////////////////////////////////////////////////

Нали последното мяна да отмени горните две и 10 секунди за Crawler-а добре ли са според вас?

Благодаря предварително!
 
Добре ми се струва, но не върши работа за тези роботи - подминават го като пътен знак. Или го четат, за да се набутат точно, където ти не искаш. ;)
 

Горе