SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за Privacy Settings в Wordpress

Mepoooo

Banned
Работя на Локал хост (ampps) върху един ВП сайт, който е почти готов. Искам да го кача на хостинг с домейн и да видя, дали всичко си зарежда правилно, както е на Локал - плъгини, линкове, изображения и т.н и ако е необходимо да направя корекции.
Трябва ли преди това да чекна отметката ''Ask search engines not to index this site.''.
Опасенията ми са свързани с това, че ако се наложи да извършвам някакви промени, породени от несъответствия в сайта, когато е бил на Локал и онлайн, Г може да индексира погрешно сайта:confused:
 
За: Въпрос за Privacy Settings в Wordpress

За: Въпрос за Privacy Settings в Wordpress

Едва ли с чекването само на тази отметка би се очаквало веднага да те индексира, тъй като все още никой не знае домейна, няма реферални линкове никъде, откъдето и каквито и да е посещения, за да може бота покрай тях да проследи и види сайта, за да го индексира. Но по-добре не я слагай за всеки случай, преди да си направил работещи линковете. Най-често се получава проблем при добавянето на снимки с целия им адрес, където трябва да смениш домейна с новия. Но това го виж дали е така от кода на страницата, тъй като докато разглеждаш сайта ще вземе да ги извежда от апачето на локалхоста ти и няма да разбереш разликата.
 
Re: За: Въпрос за Privacy Settings в Wordpress

Re: За: Въпрос за Privacy Settings в Wordpress

Просто го направи да не се индексира и като е всичко готово го направи да се индексира.
Тоест е нужно само да отметна ''Ask search engines not to index this site.'' за да блокирам ботовете?
 
За: Re: За: Въпрос за Privacy Settings в Wordpress

За: Re: За: Въпрос за Privacy Settings в Wordpress

Тоест е нужно само да отметна ''Ask search engines not to index this site.'' за да блокирам ботовете?

Сайта ти няма да бъде индексиран от търсачките. Всички страници ще получат meta noindex таг. Ботове всякакви ще могат да го посещават, но няма да ти се индексира (няма да те има в Google, Bing и т.н.). Ако искаш изобщо да не могат дори и да видят съдържанието ти търсещите машини, можеш да ползваш robots.txt, но в случая не е нужно. Когато си готов да бъдеш индексиран промени пак настройката и готово.
 

Горе