SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос са сайта,който оптимизирам

iisark

New member
Здравейте,
Аз се занимавам SEO,но съм по-скоро любител и преди 2 седмици започнах да правя SEO на една фирма.Понже видях,че през последните няколко години,нещата в оптимизацията се промениха коренно и доста от стратегиите вече неработят,се питам дали някъде не бъркам.Причините да си мисля това е че 2 седмици след като пуснах и оптимизирах сайта,той започна да се класира горе-долу,но онзи ден видях,че е изпаднал в резултатите.Ето ви малко инфо за сайта:
Той е на пловдивска фирма за ремонти и строителство и ключовите думи,в които се целим са от рода на: "ремонти пловдив",строителни услуги пловдив".
Оптимизацията,която направих е 1-во on page а после и добавих линка в няколко бг директории.Няколко дни след началото на оптимизацията видях,че сайта се класира на 6-7 страница в Google за: "ремонти пловдив",което ми се стори добре като за начало,но вчера видях,че е изпаднал на 12 -13 страница...Въпросът ми е: Дали съм объркал нещо в on page оптимизацията или просто сайта още е твърде млад и няма репутация и затова е изпаднал в класирането?Ще ви бъда много благодарен,ако погледнете сайта и ми дадете съвет,ето го и него:
 
Здравей.
В целия сайт в текстове и в заглавия и навсякъде, няма интервал след точките и след запетаите. Сега като гледам и в твоя пост е така. Това е крайно неприемливо ако питаш мен :). Аз не бих поръчал нищо от такъв сайт.
На едно място в кода за фейсбук един от атрибутите не е разделен с интервал и като се гледа сорс кода с Firefox там светва червено.
Връзката, която сочи към началната страница от логото, няма alt текст. Първата връзка към даден адрес на страницата се зачита само и тъй като тази в логото е първа, добре е да има нещо с ключови думи. В момента реално всяка една вътрешна страница в сайта линква към началната с празен текст, вместо с нещо смислено.
Това видях на бързо. Иначе не знам защо ти се класира зле, то SEO анализ трябва да се прави, много време ще отнеме ;). Като за начало не открих беклинкове отчетени (поне в инструмента, който гледах).
А между другото имаш два каноникал тага и три генератор мета тага.
 
Здравей и мерси за съветите.Ще бъдат коригирани веднага :).Само за интервалите не те разбрах,защо трябва да има интервали след точка или запетая?
 
Защо ли? Просто е така, не знам защо. Така са решили хората създали правилата на писане. Преди новата дума има интервал. Надявам се разбираш че не говоря от SEO гледна точка, а за езикът по принцип.
 
Здравей и мерси за съветите.Ще бъдат коригирани веднага :).Само за интервалите не те разбрах,защо трябва да има интервали след точка или запетая?

Най-малкото, защото роботът не може да чете и ще смята целият този безкраен низ от символи за една дума, по която никога няма да се класираш, защото такава не съществува. Да не говорим, че действително грубо си загърбил правописа...
 
Първоначално се дава малко предимство на новите сайтове, но след това се очаква от тях повече, от колкото от вече старите и доверени батковци. Надявам се, че не очакваш да направиш сайт със 6 страници и така да изместиш конкуренцията, която от години се бори за надмощие :) Портфолиото, което си направил е много добро, като изключим че за нищо не става от към SEO - някакви хубави снимки, но без текст, без алт тагове или с имена с които робота (googlebot, примерно) никога няма да разбере с какво се занимаваш.

Добре би било да превърнеш това портфолио в статии и под снимките да разкажеш какво сте направили при клиента, колко време е отнело, какви материали сте използвали, за да придобие човек представа как работите и какви професионалисти сте всъщност - иначе е ясно, че всеки се пише за експерт с 20 години опит и че много държи на клиентите си :)

Пусни няколко статии с полезни съвети, но преди всичко оправи начина си на писане, както те посъветваха колегите по-горе.

Хубаво е да ползваш и мета таг, с който да кажеш на роботите, че са добре дошли на сайта ти.

Постоянно следи конкуренцията и GWT (Google Webmaster Tools), за да си сверяваш часовника. Успех!
 
Благодаря ви момчета за ценните съвети. Само да ви кажа за интервалите - ще гледам от сега нататък да ги поставям ,но поразрових в англиийските seo форуми и почти всички са на мнение , че запетайките и точките всъщност са истинските интервали за ботовете. От друга страна съм напълно съгласен че трябва да се оставят, за да е грамотен сайта и да изглежда добре за потребителите. Колоко до съвета на Jordan Manchev - този съвет за превръщането на снимките в статии е много добър и ще се възползвам от него. Иначе, ако погледнеш снимките на другите страници - всички имат alt тагове и se friendly имена , но в портфолиото са над 100 и не ми се занимаваше , пък и всички 100 трябва да имат подобни алт тагове и това може да се види по-скоро като спам. Ааа, и още нещо ,понеже Данчо спомена за "големите батковци" ,които няма как да се изместят - в тази конкретна ниша - "ремонти пловдив" , "строителни ремонти" , тях ги няма. Самият факт ,че сайта вече е на първа страница за: "довършитлени ремонти пловдив" ,по-малко от 2 седмици след пускането му , го потвърждава. Нещо много почнах да се обяснявам хахах, на крато - МЕРСИ МОМЧЕТА ЗА ПОЛЕЗНИТЕ СЪВЕТИ :)
 
Последно редактирано:
Момчета, да допълня темата - преди малко проверих сайта и вече се класира на 1-ва страница в Google за: ремонти пловдив, ремонтни дейности пловдив, довършителни ремонти пловдив и др. Незнам дали е honeymoon период или нещо друго ,но се надявам да се задържи тъм :) . Вашите съвети определено ми помогнаха да оправя разни грешки и затова ще продължа да ползвам форума със сигурност.
 

Горе