SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос с права на articles

BATTERY

New member
Искам да попитам по-знаещите в тая област от мен.
имам възможност да взема една доста голяма база със статии, въпросът ми е следния:
Как "да си вържа гащите" от към законова гледна точка.
статиите са писани от хора които са ги събмитвали с сайта на продавача като срещу това са получавали услуга. При това положение какво трябва да се напише на бъдещият ми сайт като Terms и Legal и евентуално каква документация трябва да имам за да знам, че няма да си имам проблеми.
 
Re: Въпрос с права на articles

Не мога да кажа, че съм по- знаещ в тази област, но аз бих го направил така:
1) Задължително писмено договорче с подписите на двамата
2) Проверка на общите условия и пр. на стария сайт (какво е ставало с правата при оригиналното възникване/събмитване на статиите). Там обявено ли е, че собственикът (в случая - продавачът) може да прави всичко, включително да трансферира правата си към други лица?
3) В условията (или др. място) на новия сайт, освен останалите условия, се обявява прехвърлянето на правата от стария към новия сайт
4) Търсене и намиране на юрист, който е запознат с тези работи. Всъщност, ако се изпълни тази точка, другите отгоре отпадат :)

По- важният въпрос, според мен, е: какво ще каже Н.В. Гугъл по въпроса? Ще се организиран ли е редирект от стария сайт към новия или се подлагаш на риска да купиш дупликейт контент?
 
Re: Въпрос с права на articles

дублицираното съдържание е 100% сигурно това не ми е проблем и т.н.
а това за адвоката май ще е най-добрата идея.
 

Горе