SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

В България МОЖЕ да се продава

Rumi

New member
Днес се срещнах с Тома от http://burzo-v-neta.com , който ми даде комисионните, които съм изкарала за 2 месеца.

И аз се замислих за експеримента, който стартирах в началото на август 2007 - internet-dohodi.com - той беше създаден, за да провери дали в бг има продажби през интернет.

През октомври сложих монетизация - препоръчвам услугите на Тома и SBI.

Резултатите за 2 месеца са:

- 2 продажби на Тома - комисионна 100 лева
- 2 продажби на SBI - комисионна 150$

Доволна съм :)

При това резултатите са с 50 уникални посещения на ден (не уникалните са 70-80 явно си имам фенове). А ако имам 500 посещения на ден, ами 1000 :)

Та идеята на този пост е да ви каже, че в БГ може да се продава!

Btw, ако някой от вас има услуга или продукт, който е свързан с направата на сайтове, дизайни ... с удоволствие ще го продавам :)

ПП Надявам се да ви вдъхновя :)
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: nbsp
Re: В България МОЖЕ да се продава

..... получавате свое собтвено домейн име, хост ....

п.с. може да има и други, но само тази я забелязах по 1-я диагонал. Ако иска собственика може да прегледа внимателно текста.
 
Re: В България МОЖЕ да се продава

а на мен ми се вижда яко аматьорско да продаваш някаква собствена услуга и да си накичиш сайта с адсенс.
освен другото като афилиейт не бих пращал трафик към такъв сайт,
защото монетизира трафика, който му пращам без да получавам комисионна за това...
 
Re: В България МОЖЕ да се продава

nbsp, и аз съм видяла това :) Затова и не пращам трафика, по начина по който си представяш, но благодаря, че ме възприемаш като блондинка.

Описвам услугата на Тома, и не слагам директен линк, ако някой се интересува от нея попълва форма за заявка, която идва до мен. После си пиша няколко писма с клиента и тогава го давам на Тома.

Интересно, че не си видял как го правя! Аз ако някой ми каже колко продажби прави и с какъв трафик, ще съм науила наизуст как го прави.

Явно поста ми не предизвиква каквото целях - да мотивира :(

Аматьорско или не, факт е че никой друг не откликна на питането ми да продавам нечия услуга. А клиентите са доволни от Тома, което за мен в важно.

Ако искаш да продавам твоя услуга ;)?
 
Re: В България МОЖЕ да се продава

nbsp, ама как те нападнах, а :)

Научила съм се да не обръщам внимание на нещата, които са извън сферата ми на влияние. Не мога да променя как някой е решил да прави сайта си. И на мен ми е странно защо Тома слага адсен се, негова си работа, сигурно има нещо предвид.

Обаче мога да реша как аз да правя нещата, така че да минимизирам негативите за себе си.

Btw, мислиш ли някога да слагаш ад сен се на този форум, защото аз упорито гледам да не го изписвам като запазената марка, за да не ти пречи, ако някой ден решиш да монетизираш по този начин :)
 
Re: В България МОЖЕ да се продава

Продава се от много време лично аз съм имал много продажби, даже работих във фирма, която си правеше парите само и единствено от пускане на сайтове на клиенти тъгрговци или производители, сайта на фирмата е "търговски" портал ама да ви кажа най много вървяха мебелите :D Много зависи от продукта който продавате. Продават се и имоти също само от органичен трафик без други реклами ( професионалистите в СЕО да кажат дали е така ) защото фирмите за имоти бяха доволни. Продава се, ама проблема е че забраниха предварителното плащане.
P.S. offtopic: Rumi {}
 
Re: В България МОЖЕ да се продава

Руми, честито. И мерси за това че сподели с нас тази готина новина. Аз лично съм много скептично настроен към Бг трафика - говоря от потребителска гледна точка. Има случай, но повечето са на база точно определено нещо, което е трудно или мързеливо да си го набавиш офлайн. Примерно: батерия за телефон от някой друг шоп, като гет.бг.

И аз бих вмъкнал, че когато се промотира собсвтен продукт или афилиейт продукт - ад сенса е лош метод за губене на трафика, както и че не изглежда да е съсредоточен върху определена концепция. Само вмъквам, без да се заяждам. :)

А много се съмнявам нбсп да сложи скоро адсенс:) Той май има по-различен начин за монитеризирането на форума.

Руми, пожелавам ти много успех и още хиляди продажби. Все пак да продадеш на българин уебмастърски продукт от бг сайт е доста похвално. Евалата за което.:) Успехи...
 
Re: В България МОЖЕ да се продава

Руми беше права !!! В България може да се продава !!! за 2-3 седмици съм реализирал 24 продадени билета ... (и приход от 7.50, но това е друг въпрос!) Важното е че сме продали 24 билета без даже да съм си дал зор ... има 5 линка в сайта ...
познайте кой изкача другият месец със нов сайт :cool: :)
 
Re: В България МОЖЕ да се продава

Благодаря за споделянето на тази наистина готина вест и вярвай, че постът ти изпълнява целта си (да стимулира и мотивира)... Поне мен, като че ли, малко от малко ме стимулира да се замисля дали не е време да "преведа" някои от сайтовете си на български ;-) което си е направо постижение, като се знам как от преди десетина години съм се зарекъл да не пиша и един ред за бегето... Още няколко позитивни отговора и, току виж, сме взели да забелязваме българия на картата! Браво!
 
Re: В България МОЖЕ да се продава

bgkulinar, сега като идвам към София мисля в събота да им се отбия до офиса и да преговаряме за новият сайт за по-висок процент...
 

Горе