SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

ГЕРБ и ние ?!?

B

bedio

Guest
Имам една идея, не знам до колко ще намери отзвук сред вас. Но идеята е следната, симпатизирам за желанието на ГЕРБ за цялостни промени в държавата. Надявам се да стане така наистина а да не си остане само желание. Но .. с какво може да помогнем ние.

Имайки предвид изявите на Оггин и останалите по телевизията във връзка с гугъл бомби и т.н. да свормираме една група от хора, запознати с Онлайн технологии, продецури системи и т.н. всичко свързано с Интернет и да помагаме с консултации (безплатно) на държавата ни.

Това включва, разбира се, и безопасност в интернет и други. До сега тези проекти се финансираха от хора които нямат идея от това, наемайки други хора, които наемат трети лица или фирми и накрая се плаща огромна сума за нещо толкова калпаво колкото сайта на правителството например и сайта за безопаснот в интернет за деца...

Та да се съберем една дузина човека които имат сериозен опит, и да направим нещо. Да си помогнем на държавицата да не я точат за калпави проекти, и с това да си помогнем и на нас защото живеем в нея.

Какво мислите ? Знам че е малко утопична идеята, но .. не съвсем...
Ще се радвам да чуя мнението Ви...

Re: ГЕРБ и ние ?!?

ГЕРБ или някой друг, парите ще продължават да се дават. Защо мислиш, че някой ще иска помощ от теб или т.нар. група? Всичко в политиката (а и не само в нея) става с връзки, ако не си го разбрал досега.

Кулинар стига с този песимизъм. Ако не поискат - не поискат.. това не ни пречи да предложим нали ? И далеч не смятам че сред специалистите тук, аз имам шанс да влезна в тази група...

Грехота е да разсъждаваш така. Честно. Дай малко патриотизъм да го еба...

Ето ти малко патритизъм - като искаш да помогнеш на държавата, започни да си плащаш данъците. Или само си чешем думит, а като стане момент да даваме пари, се сещаме за източено парно, еврофондове и прочее.

• Like
Реакции: ted

bgkulinar е доста прав. А ние каквито и инициативи да правим, ако човека/премиер/министър/шеф на дирекция/или друг държавник не се сети да пита хората по форуми и т.н. няма как да го накараш. Защото те често възлагат на някой да проучи технология за "нещо си" и оня като е кон с капаци вижда нещо или някой предварително му "подсказва" и край - това е.

Очудваш ме с този въпрос. Но ще ти каза защо от кортуазия.

Но нека преди това уточня - плащането на данъци и патриотизъм са две различни неща. За повече информация кулинар препрочети "Немили, Недраги"

Плащането на данаците е един вид заплатата която плаща всеки гражданин, за да може да функционира държавния апарат. Т.Е. ние сме работодатели на дърважния апарат. Когато държавния апарат не върши никаква работа, а симулира такава, какво се случва ? Уволняваме и търсиме нов "работник" който да работи по-добре. Изборите направиха горе доло това. Но са през 4 години. И от там аз напълно подкрепям неплащането на данъци от малките, уж членове, на така наречената, несъществъваща в България, "средна класа" !!!

Горепосочения пример е за случаи когато "държавния апарат не върши никаква работа, а симулира такава". А какво става когато се точат 1 млрд. ДДС ? Това не става без "благословията" на управляващите, които СА всъщност Държавата.

П.С. Горното разбира се не важи за предприемачи, големи бизнесмени и т.н. визирам само "средната класа". Аз съм от нея, дохода ми е скромен.

bgkulinar е доста прав. А ние каквито и инициативи да правим, ако човека/премиер/министър/шеф на дирекция/или друг държавник не се сети да пита хората по форуми и т.н. няма как да го накараш. Защото те често възлагат на някой да проучи технология за "нещо си" и оня като е кон с капаци вижда нещо или някой предварително му "подсказва" и край - това е.

А как да знае кого да пита, като ние тука още си чешем езиците "какъв е смисъла"

Последно редактирано:

bgkulinar е доста прав, обаче в случай, че торбата дето наливаме парите (данъците) е добре зашита, иначе никога няма да почне да се пълни. Абсолютно смятам, че всеки трябва да налива своята част съвсем съвестно и редовно (аз го правя откакто имам трудов стаж - 10тина годинки вече), ама никак не съм щастлив от разходната част, ама никак :(. Така че ако има някакъв макар и бегъл вариант за качествено избиране и реализиране на проекти с граждански контрол съм абсолютно за.

А как да знае кого да пита, като ние тука още си чешем езиците "какъв е смисъла"

Преди време доста съм се срещал и работил с Държавната/Общинската Администрация и има хора, които имат желание да направят нещо, да използват нови и не толкова скъпи технологии, но са малко.
Това не означава, че съм се отказал...

Преди време доста съм се срещал и работил с Държавната/Общинската Администрация и има хора, които имат желание да направят нещо, да използват нови и не толкова скъпи технологии, но са малко.
Това не означава, че съм се отказал...

Именно, да се мисли, да се прави разумен избор, финансово и обоснаован спрямо нивото на технология. И аз за това говоя.

@bedio лек пример до къде стигнах аз.

пратих им следното писмо преди изборите :

Здравейте, прегледах програмата ви и не съм възхитен. Все още се чудя дали да гласувам за вас. Виждам, че само сте "ЗА" нещо, но не казвате как ще го постигнете. Бих желал да създадете министерство на информационните технологии което да се занимава с развитие на ИТ сектора като цяло. Писна ми от земеделие и туризъм. Бих желал да ъпгрейднете образователната система във връзка със създаване на високо квалифицирани Ит специалисти. Бих желал да подобрите бизнес климата за Ит фирми. Бих желал България да се развива в посока ИТ, а не в посока копане (земеделие) и подмазване (туризъм). Ако не знаете това как да стане, моля вземете като пример Ирландия за 20 години от най - бедната страна се превърна в икономически лъв на европа на базата ИТ. Моля направете необходими промени във вашата програма.

Това беше преди месец. Нямам никакъв отговор няма и да имам. :)

От вътрешен източник знам, че е имало идея да се Създаде министерство на високите технологии, но не би.

Посей дърво, посади райграс пред блока и го коси, поправи плочките пред блока, пребоядисай коридора в блока, хвърляй разделно боклука, не давай пари на просяци и наркомани, дръж сметка на децата си как се държат в градски транспорт...
Списъка сигурно е безумно огромен. Ако всеки си прави труда за нещо ще даде пример на другите, а примера е по-добрият начин в сравнение с празните приказки. Всеки трябва да действа както в своя полза така и в ползата на другите - така ще се получат нещата.

. И от там аз напълно подкрепям неплащането на данъци от малките, уж членове, на така наречената, несъществъваща в България, "средна класа" !!!
Това не го казвай на по-широка аудитория, че може и проблеми да имаш :) напълно сериозно. Като имаш идея не я хвърляй във форума ей така все едно пишеш някой скрипт. Освен това даваш идея и после първи се дърпаш от скромност, че не си за тази група. Гледаш паничките на богатите и им казваш да си плащат данъците, но ти не. Вземи малко сериозно инициативите си, тогава може и някой да ти обърне внимание.

Това не го казвай на по-широка аудитория, че може и проблеми да имаш :) напълно сериозно. Като имаш идея не я хвърляй във форума ей така все едно пишеш някой скрипт. Освен това даваш идея и после първи се дърпаш от скромност, че не си за тази група. Гледаш паничките на богатите и им казваш да си плащат данъците, но ти не. Вземи малко сериозно инициативите си, тогава може и някой да ти обърне внимание.

Достатъчно на сериозно съм ги зел. Паници не гледам. Абе.. щщо се нахвърлихте срещу мен, баси... Ма както искате, просто реших че има хора отворени към позитивни идей, Вие от 100 кладенеца ми извадихте вода ...

Ми гледайте си работата джанам... ако искате...

Аз лично не съм ти скочил, но съм бил част от Младежки общински съвет. Бил съм в комисия и съм съвещавал с общинските съветници. Идеи има всеки. Малко от тях обаче се реализират и то не поради липса на ентусиазъм, а поради липса на последователност и ясна визия. Тук аз не видях нито план, нито първи стъпки. Дерзай, ще се радвам да си реализираш идеята и ще помагам ако има с какво.

Ми поста е за идеята, план няма. Ще има ако има хора които искат да го реализират. Ще участвам с удоволствие.

Аз си мисля, че реализация на такива неща, не става безплатно и все някой някъде ще прибере пари, дали за сметка на теб/групата все тая. Ще има субсидия, търг и еди кво си. Дай боже да печелят търговете фирми, които наистина за определената прилична сума ще свършат работата, но се съмнявам. И второ, дори и да искаш да помогнеш, тази фирма спечелила проекта - 1. ще използва максимума твои знания и ще ги представи като техни, 2.няма да пожелае да обяви, че е ползвала безплатна помощ, щото нали все пак е взела пари, пък излиза, че някой без пари го може същото.

Е това са общи разсъждения, но все си мисля, че така май се върти колелото.

mlazaroz ми харесва как мисли, това са нормални неща, които трябва да правим един към друг като хора.
но за държавата, държавната администрация, поредните имбецили на власт по-скоро бих отнемал, отколкото да давам.
от ден на ден ме убеждават, че е по-добре да си неграмотен циганин без легална работа, неплащащ данъци, изхранващ се с нереглементирани доходи.

ГЕРБ е новото НДСВ

много съм хейт, когато се говори за политиката и ние

Посей дърво, посади райграс пред блока и го коси, поправи плочките пред блока, пребоядисай коридора в блока, хвърляй разделно боклука, не давай пари на просяци и наркомани, дръж сметка на децата си как се държат в градски транспорт...
Списъка сигурно е безумно огромен. Ако всеки си прави труда за нещо ще даде пример на другите, а примера е по-добрият начин в сравнение с празните приказки. Всеки трябва да действа както в своя полза така и в ползата на другите - така ще се получат нещата.
Това ако направиш, друго не ти трябва.

Горе