SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Гест блогинга лош или добър

Dimo

Active member
Понеже виждам, че гест блогинга е станал доста популярен сред хората от обществото ни, искам да ви покажа нещо и една лампичка предупредителна
Why Blogs that Allow Guest Posts Will Be Penalized
Това вече е прекалено :( Силно се надявам да си намерят конкурент да им дърпа ушите на биг Г. Накрая единственият легитимен начин да имаш посещения ще остане addwords...
 
Re: Гест блогинга лош или добър

Според мен гест блогингът винаги ще работи. Особено ако се вързва авторството при всички публикации. Ако правиш нещо, което е полезно за потребителите, а не само с цел оптимизация, никога няма да имаш проблеми.
 
Re: Гест блогинга лош или добър

Много интересна статия. Точно това ме гризе в последния месец с тези гест постове:). В последно време за един мой блог започнаха да идват доста гест постове от сайтове като mybloggueast и postrunner и то в количества, които са напълно достатъчни да захранват този блог всекидневно с по няколко нови статии, но се опасявам, че това може да превърне сайта в обикновена директория за статии и да отнесе наказанието. Освен да сложа условие желаещите да публикувам тяхна статия с линк, да си пращат и профила към Г+ с кратък представителен текст, нещо подобно на описаното в споделената от Димо статия. То тогава е ясно, че желаещите почти ще секнат, но това мисля, че ще е по-добрия вариант отколкото да публикувам статии с линк към знайни и незнайни сайтове и анонимни автори.
Вие какво мислите по въпроса:)
 
За: Гест блогинга лош или добър

За: Гест блогинга лош или добър

Гост авторството вианаги е работело и ще продължава да работи, когато се използва ПРАВИЛНО :) Естествено, ако правите guest blogging само и единствено, за да получите линк, едва ли ще намерите място в авторитетните сайтове. Има много сайтове, които са на 99% базирани върху съдържание от хората, а не от собствениците на сайта - този модел си работи много добре от години, а най-добрите в това отношение имат по няколко човека, които проверяват всяка една статия и решават дали да я публикуват или не. Както Васко е написал - този метод винаги ще си работи за тези, които пишат за хората и посетителите на избраните сайтове, а не само и единствено за линка.
 
За: Гест блогинга лош или добър

За: Гест блогинга лош или добър

Само ще спомена, че има два вида блогване от трети лица - "ghost blogging" и "guest blogging".

И преди някой пишман преводач (от онези, които превеждат "sensitive information" като "чувствителна информация" или превеждат "silicon" като силикон) да е решил да превежда "ghost" като "призрак", ще уточня, че в английския език ghost в този контекст означава анонимен писател, нает да напише нещо, което ще излезе под чуждо име (или това действие).

http://kbedic.sourceforge.net/online/ каза:
GHOST
[goust]
I. 1. дух, привидение, призрак

as white as a GHOST смъртно блед, блед като смъртник

2. душа, дух

to give up the GHOST предавам богу дух

3. прен. сянка, следа

he is the GHOST of his former self станал е на сянка, просто e неузнаваем

the GHOST of a smile бегла/едва забележима усмивка

4. анонимен писател, нает да напише книга/речи пр., която ще излезе под чуждо име

II. 1. пиша анонимно по поръчка на друго лице, редактирам анонимно работата на друг (u to GHOST write)

2. скитам/бродя като дух

Ghostwriter - Wikipedia, the free encyclopedia

Тоест има възможност истинският автор да не се споменава, а да се пише под псевдонима, който се ползва за обичайните постове в блога.
 
Последно редактирано:

Горе