Грешно конфигурирано апачи, вероятно

bgkulinar

Меринджей
Предполагам, че апачето на сървъра нещо не е конфигурирано правилно, защото като пуснах WP и на пост слъговете на крилица (знаете тези с %-тите) ми дава 404 (истинско, не уърдпреско). Когато са на латиница, няма грижи. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? В нета няма много инфо по въпроса.

Re: Грешно конфигурирано апачи, вероятно

Дека е това? 🙂 По ми звучи на неправилно ползване на urlencode и urldecode в пхп.

A какъв е хостинга, споделен или твой сървър?

Предполагам, че апачето на сървъра нещо не е конфигурирано правилно, защото като пуснах WP и на пост слъговете на крилица (знаете тези с %-тите) ми дава 404 (истинско, не уърдпреско). Когато са на латиница, няма грижи. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? В нета няма много инфо по въпроса.
Аз съм имал същия проблем в самия wordpress.com и го реших с връзките на латиница.
А иначе мисля, че проблема идва от 1251, ако страниците са на УТФ 8 май няма проблем, но не съм сигурен.
Този проблем трябва да го няма ако гледаш с Хром

Нещо като: AddDefaultCharset UTF-8
в .htaccess дали ще помогне?

Само да не ме бият мен, после. 🙂

Всичко си е утф-8.

Хм, супер странно, сега пък бачка. Дали не е било заради някакъв кеш на браузера?

Сори, явно е фалшива тревога.

Едит: Шефе, няма да пипаме засега, че заради мои настройки на htaccess-a не бачкаше phpmyadmina 🙂.

Последно редактирано:

И аз съм имал проблем, но когато системата не може да си създаде файл .htaccess, за да си прихваща редиректите. В такъв случай си го създавам аз. Но да разпознава адресите на латиница, без тези на кирилица, според мен е по-вероятно нещо с базата данни да не е наред и с всякакви кодировки на знаци като цяло.

Едит: От тези банери не видях, че сте решили проблема. Мислих, че темата свършва по-рано 🙂

Back
Горе