SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Да преместим ли сайта си на HTTPS?

cloxy

Super Moderator
Екип
Много добра статия, описваща проблема с търсенето през SSL на водещите търсачки и скритите ключови думи в следствие на това. Реално ако преместим сайта си на HTTPS би трябвало ключовите думи отново да се виждат, както е случая с Bing. Но при Google номерът не минава и правят всичко възможно изкуствено да скрият информацията. Парадоксът е, че същата тази информация, която според Google е лична и не трябва да става публично достояние, си я вземат директно и използват в AdWords. Още по темата четете в статията...
 
Не съм чел статията, но съм правил експерименти около това дали може по някакъв начин да се видят думите, освен чрез рекламна кампания.

Е, отговорът е, не наистина. Реално погледнато не криптираното търсене пречи, тъй като ако купим сертификат на сайта си, то между двата SSL-а рефъръра се предава и следователно от "q=..." можем лесно да вземем заявката. Да не говорим, че лесно може да видим и друга полезна информация като на коя позиция е бил сайта ни, дали е бил в органик или друг резултат и т.н. (повече инфо: http://moz.com/blog/decoding-googles-referral-string-or-how-i-survived-secure-search)

Та, проблема е, че когато потребител кликне резултат, то минава през редирект и тогава се прехвърля в нашия сайт. Рефъръра се пази само на едно ниво, като редиректа автоматично го изтрива.

Общо-взето - вързали са си гащите. Няма начин (легален), по който да вземем заявката. Остава само да следим WMT и AdWords.
 

Горе