SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Джумла и СЕО?

bigger

New member
За колегите, който ползват джумла.. много време не бях забелязал нещо толкова важно, а именно, че когато публикуваш нови статий, те нали си излизат като отделни резултати в гугъл, нито един от тези резултати няма собствен description. На всеки един излиза различно заглавие, излиза различен URL, но description е винаги един и същ. Днеска обърнах внимание и на колегата с izkustvoto.com и ето го резултата:

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=site:izkustvoto.com&start=60&sa=N

Вижте сами.. заглавията на всяка една статийка са различни и URL, но между тях..

"Културен Портал Изкуството.com е български портал за изкуство, общество и кулутра, забава, свободно време и хобита."

Абсолютно навсякъде. Някой да знае как може да се оправи това да си взима автоматично някакъв description от самата страница, както е при WP примерно или при другите CMS-и. Мойта джумла е абсолютно същата, а така като гледам това е огромен минус за позиционирането в търсачките, все пак губиш ключови думи, разбрахте какво искам да кажа. И тъй като форума на joomla - бг е единствения, в който никога не мога да получа помощ поне аз.. по незнайно какви причини се обръщам и към вас, нека разнищим това, понеже аз не съм много напред в кодовете, а пък настройките ги барам вече 2 седмици и резултат няма.. на всичкото отгоре ползвам и SEO компонент за джумла.. и не и не. Извод: или ние сме прости и не можем да си направим настройките или Джумла е страшно анти сео friendly :p ако някой може да помогне ще съм му благодарен от сърце и душа ;)
 
Re: Джумла и СЕО?

...или Джумла е страшно анти сео friendly
Добро утро.

Дексрипшъна на страницата няма пряко значение за СЕО и СЕРП, но има отношение към това дали юзърът ще го хареса и съответно ще кликне върху резултата, което пък вече влияе върху СЕРП.

Ще трябва сам да си напишеш такъв мод за "дърпане на дексрипшън".
 
Re: Джумла и СЕО?

Джумла е страшно анти сео friendly

определено

колкото до meta description можеш просто да го разкараш (от темплейта например).
никаква работа не ти върши за гугъл освен да изкарва страниците с него в SERP, вместо например да ги вади от съдържанието.
 
Re: Джумла и СЕО?

Незнам ще работи ли с темплейта на старата джумла и ще поддържа ли същите компоненти, някак си да се направи ъпдейт, без да се менят много неща, че таман съм ги направил..
 
Re: Джумла и СЕО?

аз нямам проблем с дескрипшъните ... освен това имам модул за собствен дескрипшън на всяка страница, просто ме мързи да го пиша. Дали ще е с основния или със различен на всякъде ... същия чеп :) освен това така се набива бренда ;D (rofl)
 
Re: Джумла и СЕО?

Ето ви видео клип свързани с не особенно любимата ми Джумла :) Дано да ви е полезен. Joomla SEO Tutorial
 

Горе