SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Домейн форум

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Домейн форум е БЕЗПЛАТНО българско събитие, посветено на домейн индустрията.

1. ноември 2013
зала 3.2, Национален Дворец на Културата (НДК)
http://www.ndk.bg
Площад България 1, София 1463

За безплатна регистрация : http://domainforum.bg/members/register

Защо да посетя Домейн форум?

Запознайте се с домейн индустрията и с ключови представители. Научете как да защитите вашата интелектуална собственост в Интернет. Запознайте се с протокола IPv6 и технологията DNSSEC. Разберете последните новини от програмата за нови домейни на ICANN и за домейна на кирилица. Научете за Интернет управлението.

Кой ще присъства на Домейн форум?

Домейн регистратори и Интернет доставчици. Домейн регистранти и Интернет потребители. Представители на академичната общност. Юристи в областта на интелектуалната собственост. Представители на бизнеса.


Програма на Домейн форум

9:00 - 10:00 Регистрация и кафе
10:00 - 10:10 Откриване, Жюстин Томс
10:10 - 10:30 Представител на Българското правителство (очаква потвърждение)
10:30 - 11:00 Найджъл Хиксън, ICANN (очаква потвърждение)
11:00 - 11:30 Стефан ван Гелдер, Stephane Van Gelder Consulting (темата ще бъде обяна скоро)
11:30 - 12:00 Микеле Нейлън, Blacknight (темата ще бъде обяна скоро)
12:00 - 12:30 Франческо Центраро, Afilias (темата ще бъде обяна скоро)
12:30 - 13:00 (tbc.)
13:00 - 14:00 Обедна почивка
14:00 - 15:00
IDN Панел
Душан Стожичевич, RNIDS (темата ще бъде обяна скоро)
Улрих Ретцлаф, PIR (темата ще бъде обяна скоро)
Вернер Щауб, CORE (темата ще бъде обяна скоро)
Сергей Шириков, Webnames.ru (темата ще бъде обяна скоро)

15:00 - 15:20 Кафе пауза
15:20 - 15:50 Яп Акерхълс, NLnet Labs (темата ще бъде обяна скоро)

15:50 - 16:50
Юридическа сесия и дискусия
Представители на TMCH
Представител на юридическа кантора от България

16:50 - 17:00 Церемония по закриване

Водещ :

Жюстин Томс, ABC Design and Communication

Жюстин Томс е сред водещите експерти у нас в областта на онлайн медиите и комуникациите. Основател и ръководител на дигитална агенция Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън - www.abcbg.com. Създател на конкурса за най-добро онлайн присъствие БГ Сайт, който се провежда от 1999-та година насам. Преподавател онлайн комуникации в НБУ и М3 College. Автор на над 10 книги по темата, множество участия в локални и международни конференции и семинари в областта на дигиталното пространство..

Лектори

Вернер Щауб, CORE

Вернер Щауб е координатор на Постоянния секретариат и член на Изпълнителния комитет на Асоциация CORE. CORE е международна асоциация на регистраторите, работещи за насърчаване на въвеждането на нови домейни, тяхното управление с обществено доверие и споделянето на ресурси за домейн администрация. Вернер е съосновател и президент на Axone Services & Developpement SA, също член на CORE, базирана в Женева, Швейцария. Ролята на Вернер в CORE е съсредоточена върху техническите системи и политиката за проекти на нови TLD-та.

Душан Стожичевич, .rs и .срб

Г-н Душан Стожичевич е член на борда на сръбския Национален регистър ча Интернет имена на домейни (RNIDS) от 2011 г. насам и е настоящият председател на Съвета, също е и координатор на работна група за етичните политики (2011-2012). Други работни групи, в които е участвал към RNIDS, включват IDN работна група за правила и принципи (2010), стартиране на сръбския IDN ccTLD ". Срб". Г-н Стожичевич е мениджър в Tehnicom Solutions, една от най-голeмите софтуерна фирма в Сърбия.

Също така, той има опит в редакция, бил е главен редактор на списанието за компютри "Svet kompjutera", най-старото списание за компютри в страните от бивша Югославия. Той е започнал като е автор на статии за списанието през 1987 г., превърнал се в редактор на раздел през 2003 г., и главен редактор през 2005 година. Душан Стожичевич е учил електронна техника и е член на сръбското общество на инженерите.Жан-Кристоф Вин, Artemis Internet (.Secure)

Адвокат с IT насоченост, Жан-Кристоф Вин дава своя над 12-годишен опит със света на домейн имена за Artemis Internet, дъщерно дружество на групата NCC, което кандидатства за новият домейн от първо ниво .secure за създаване на "най-безопасният квартал на Интернет". В тази си роля Жан-Кристоф ръководи задачите между регистър и регистратори във връзка с бъдещото разширение.
След няколко години в света на ccTLD-та (първо като правен консултант на .FR, след това на .TM, където ръководи цялото подновяването на разширението и отговаря за правни и политически въпроси) и като изпълнителен вицепрезидент и главен юристконсулт на EuroDNS SA, водещ глобален регистратор на домейн имена (където той ръководи стартирането на много нови домейни от първо ниво ) напълно прегръща каузата на нови gTLDs и съосновава OpenRegistry. Той също така подпомага няколко кандидати за нови домейни, с цел ориентиране в света на ICANN, като ръководител в областта на Домейн Имена в реномирана кантора в Париж.
Също така г-н Вин е специален съветник на Чешкия арбитражен съд, управлява процедурата по арбитриране на домейни с .eu и е доставчик на UDRP. След като е завършил университетите Paris Assas и McGill, той е гостуващ преподавател в Université Paris XIII, където изнася лекции по оценяване и защита на домейн именаМикеле Нейлън, Blacknight

Микеле Нейлън е основател, собственик и изпълнителен директор на Blacknight, най-големият регистратор на домейни и хостинг услуги в Ирландия. Той е активен член на интернет индустрията и притежава наградаза2013та Net Visionary. В момента той е председател на Група на заинтересованите страни на ICANN и на консултативния съвет на EURid. Микеле участва активно и в развитието на Интернет политиката, в момента е член на няколко работни групи в GNSO на ICANN. Микеле се фокусира предимно върху европейските въпроси на Интернет и политиката и е представян на множество събития от интернет индустрията. В свободното си време, той е носител на няколко награди, евангелист на социалните медии, блогър и страстен любител на филми, който говори на четири езика.

Нейджъл Хиксън, Вицепрезидент на ICANN за Европа

Найджъл работи в офиса на ICANN в Брюксел за програмата за глобално партньорство. Като такъв, той ръководи координацията с институциите (Европейски съюз, ITU и др.), правителствата и значими членове на общността.
Найджъл се присъединява към ICANN от Британското правителство, където е работил на различни позиции в продължение на почти 30 години. В последно време е отговарял за екип, работещ по международни ICT въпроси, включително и Интернет управление.
Найджъл е запален пешеходец, колоездач и скаут.

Стефан Ван Гелдер, Stephane Van Gelder Consulting

Сетфан е председател и управляващ директор на "Стефан ван Гелдер Консултинг " ЕООД (www.stephanevangelder.com), доставчик на домейн имена и Интернет услуги, вкл. оценяване на изисквания за имена на домейни и стратегии за усъвършенстване на имена, подпомагане на партньори при управление на домейни, определяне на нови тенденции в бранша, анализ и участие в процесите на управление на Интернет, определяне на общи стратегии.
Преди това Стефан бе генерален мениджър на Indom, корпоративен домейн регистратор който той основа през 1999 г. и продаде на NBT Group през 2010 година;
От много години Стефан е активен в управлението на Интернет. Той е бил член на борда на френския AFNIC регистър (2004-2010). През 2009 е избран за заместник-председател на GNSO Съвета и за председател през следващата година. В момента той работи в номинационния комитет на ICANN и съвсем наскоро бе избран от Съвета на ICANN да служи като зам.-председател на комитета, което означава че ще бъде председател през 2015 г.
Стефан получава бакалавърска степен по компютърни науки от Университета в Съ**** (UK). Бил е телевизионен журналист в продължение на десет години, преди да започне работата си в Indom.

Улрих Ретцлаф, Public Interest Registry

Улрих Рецлаф е прекарал повече от 10 години в домейн индустрията в Melbourne IT и VeriSign, в различни роли, управлявайки DNS, домейн имена, защита на марките и SEO услуги. Той е и "инструмент за развитие" на иновативни инициативи за развитие на технологии и бизнес. Учил е право в Сиена, Италия, завършва и Julius-Maximilians университет във Вюрцбург, Германия.


Франческо Цетраро, Afilias

Франческо Цетраро е директор бизнес развитие в Afilias, Регистърът на домейните .info, .mobi and .pro и водещ регистър и доставчик на DNS технология със 17 домейна от първо ниво и управлява над 20 милиона имена на домейни.
В ролята си на г-н Центраро активно участва в различни проекти за промотиране на огромната гама от продукти на Afilias в Европа, от имена на домейни и нови домейни до мобилни услуги и управление на DNS.
С над 8 години опит в домейн и хостинг индустрията той е експерт по имена на домейни и хостинг на пазара: той редовно посещава ICANN заседания и други срещи и конференции от областта, също така е включен като лектор на няколко домейн и хостинг-свързани събития по целия свят.
Преди да се присъедини към Afilias г-н Центраро работи в базрания в Дания ICANN акредитиран регистратор Ascio Technologies като продуктов мениджър и мениджър по връзки с регистъри.

Яап Акерхиус, NLnet Labs

Яп Акерхиус е инженер-изследовател в NLnet Labs, малка изследователска група, която се фокусира върху тези събития в Интернет технологиите, където има нужда да се създадат мостове между теорията и практическото разработване, и където се извършва инженерство и стандартизацията.
Той е съпредседател на работната група RIPE DNS и служи като съпредседател на IETF ProvReg WG и IETF Комитета по номинации.
Яп има основна роля в развитието на Интернет в Холандия и в Европа в началото на 1980-та. След период от седем години в САЩ, където е активен в Центъра за информационни технологии от CMU (Pittsburgh PA), mt Xinu (Berkeley, CA) и AT & T Bell Labs (Murray Hill , NJ) , той се връща в Холандия, където се присъединява към първия независим ISP. По-късно той работи като технически консултант за SIDN, регистъра на .NL TLD.
Той е лектор на технически семинари за национални домейни от първо ниво (ccTLD), организирано от "Интернет общество" (от 2004 г. насам). Той е служил в първата Постоянната група на заинтересованите страни (PSG) на ENISA от 2004 до 2007 .
В общността на ICANN той участва в различни комитета, като например Комитета за сигурността и стабилността.
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: veda

Горе