SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Допитване, колко е добра комисионна?

marketer

New member
Каква комисионна трябва да получаваме според вас за 1 регистрация и каква за продажба на продукт на стойност 10 лева?
 
Re: Допитване, колко е добра комисионна?

10-15%
според естеството на бизнеса и перспективите за приходи от регистрирания които остават изцяло за компанията на която сме помогнали за привличането на клиента
 
Re: Допитване, колко е добра комисионна?

Зависи от доста неща, най-много от надценката на продуктите който продавача предлага.
От 10 до 30% за мен е нормално.
 
Последно редактирано:
Re: Допитване, колко е добра комисионна?

за първото - ами ако е с някаква програма и регистрираш в 200-1000 накуп даже и 10-15 цента са много.

колкото до втората част - зависи от себестойността на продукта. Ако е материален и материалите му струват 9лв, някак си няма шанс да вземеш 10% от брутната цена. :)

Бе и на двата въпроса отговора е "зависи" :)
 
Re: Допитване, колко е добра комисионна?

Генбъкс дават по един долар за всеки записан. Като комисионна дават до 50%, а цените са от 30 долара нагоре. Можеш да направиш някакъв паралел.
 
Re: Допитване, колко е добра комисионна?

20 стотинки на регистрация добре ли е?
Зависи каква е успеваемоста. Ако продукта/услугата е вървежна може да е много добре. Ако е някакъв скапан продукт който и с камари да ги караш хората пак не го искат и $5 да ти дават пак не си струва.
 
Re: Допитване, колко е добра комисионна?

Има и друг вариант - примерно amazon дават 4 до 8 процента, но имат милиони продукти. За обувки стигат до 15 процента. А също имат и продукти струващи по няколко милиона, като диаманти например :). И там 4 процента са си доста добра комисионна, но пък шанса някой да си купи такъв диамант по интернет според мен е.... 0.000000000000000000000000000000000000000 ... не знам къде да сложа единицата
 
Re: Допитване, колко е добра комисионна?

Амазон яко съкс. Не съм чувал някой да се е хвалил с дебели чекове от амазон.:) Но им такива, които ги промотират, заради гамата им от продукти - просто е голяма.

А по въпроса - зависи от естеството на продукта и от това от коя страна седиш ти. Програмата или афилиейта. Аз лично ако съм афилиейт за по малко от 20% няма какво да се юркам. А за синг уп - както каза бгколинара по-долар, толкова взима и афилиейта на ФрендФайндър за безплатно записване през неговия реф. линк. А друга програми (2) дава по $40-50 бонус, но трябва да да направиш продажби до $100-200, демек една средна до 3 такива - и си ок.;)

Ако програмат е читава, то това ще си проличи и при комисионите и при стимулацийте, които дават на потенциялни и действащи афилиейти. Това е метода за бързо развитие. Никой няма да върне програма, която му осигурява бонуси още в началото.

Дано да съм отговорил, говоря от опит. ;) Упехи.
 

Горе