SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Друпал конференция

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Drupal конференция за трета поредна година в България

На 16 и 17 ноември 2013 година в София ще се проведе третата Друпал конференция за България. Събитието е посветено на популярната система за
управление на съдържание на уебсайтове - Drupal. Друпал представлява безплатна система, с помощта на която потребителите могат бързо и лесно да създават своите интернет страници. Това може да са както любителски сайтове и блогове, така и сложни професионални уеб решения
с милиони посетители. Известни сайтове, които използват тази система са :

the Economist, The White House, NASA, United Nations, British Government, Sony,BMG Musicbox, Stanford, Duke University, Reuters, CNN, BBC Magazines, Amnesty
International, MTV UK и много други.


Друпал е една от най-използваните системи с отворен код. Програмисти от цял свят помагат за постоянното развитие на платформата. При създаването на сайт с Друпал потребителят има възможност да използва множество модули, благодарение на които системата има приложение в различни области.

Конференцията ще се проведе в учебните зали на Telerik Academy. В програмата са предвидени сесии както за начинаещи, така и за напреднали.

Основна тема на събитието е използването на Drupal:clap: платформата за изграждане на сайтове за електронна търговия. Присъстващите ще имат възможността да посетят и редица демострации. Интересен момент ще бъде предствавянето на проект онагледяващ как 1000 уеб сайта могат да бъдат заменени само с една платформа (Друпал).

Гост-лектор на събитието ще бъде Робърт Дъглас- съавтор на първата книга, издадена за Друпал и технически редактор на Pro Drupal Development.

Професионалния си опит ще споделят също програмисти от Сърбия, Гърция и Македония.

Конференцията се организира от Фондация “Друпал-България”.

Дата: 16 и 17 ноември 2013г.

Местоположение: Академия на Телерик, ж.к. Младост 1А, бул.“Александър Малинов“ 31, гр.София България

За повече информация, регистрация, билет и теми на сесиите посетете уеб-страницата на събитието www.drupalcamp.bg

За повече информация за Друпал системата и нейното приложение посетете www.drupal.org или страницата на българската Друпал Фондация www.drupal.bg.

Ако се интересувате кои страници и компании използват Друпал посете http://websites.usandv.com/
 

Горе