Дълъг списък от сърч резултати

a4eto

New member
Привет, колеги!
Днес научих за този форум, та вече съм вътре - демек баш новак 😱
Накратко за въпроса ми: става дума за динамичен сайт с доста дебела база от туристически обекти (хотели примерно); посетителя влиза, интересувайки се от определен тип хотели в даден курорт, търси и получава голям списък с резултати (повече от 100) без пейджинг. Въпросът ми е, възможно ли е поради големия обем резултати гугъл да игнорира цялата страница? Също така, с оглед оптимизация, ако сложа пейджинг на резултатите, това ще се отрази ли на записите, които излизат назад в пейджинга, тоест хич не се показват реално преди юзъра да е цъкнал на съответния пейдж?

Благодаря предварително! 🙂

Re: Дълъг списък от сърч резултати

Привет, колеги!
Днес научих за този форум, та вече съм вътре - демек баш новак 😱
Накратко за въпроса ми: става дума за динамичен сайт с доста дебела база от туристически обекти (хотели примерно); посетителя влиза, интересувайки се от определен тип хотели в даден курорт, търси и получава голям списък с резултати (повече от 100) без пейджинг. Въпросът ми е, възможно ли е поради големия обем резултати гугъл да игнорира цялата страница? Също така, с оглед оптимизация, ако сложа пейджинг на резултатите, това ще се отрази ли на записите, които излизат назад в пейджинга, тоест хич не се показват реално преди юзъра да е цъкнал на съответния пейдж?

Благодаря предварително! 🙂
До колкото знам повече от 100 линка на страничка = кофти идея виж
http://www.seocentro.com/tools/search-engines/metatag-analyzer.html
анализирай и това в червеничко го коригирай.Това по мое скромно мнение иначе, мастерите ще ти кажат детайли

Ми то аз събирам доста мнения вече, повечето казват, че не би било проблем за ботовете, но не са малко и мненията, че при повече от 100 записа търсачката може въобще да не индексира страницата и съответните записи в нея.... Та, истината явно е някъде по средата. Очаквам експертите да се произнесат по въпроса 🙂

Ако използваш sitemap, google ще ти индексира всеки един линк от sitemap-а без абсолютно никакав проблем.
Друг е вапросът до каква част ще бъде индексирано съдържанието на страницата.
Имаше някакъв дето си беше направил експеримент с това какво съдържание индексират трите най-големи търсачки (Google, Yahoo и MSN).
Беше наслагал в различна дълбочина на специално за това направени страници определени ключови думи. И по това определяше и до колко от съдържанието на страницата е crawl-нато.
Беше стигнал до извода че (възможно е цифрите да не са 100% както ги беше написал):
Google индексира 250KB от страницата
Yahoo! - 525KB
MSN - 1,2MB

P.S.: Търсих статията и блога на този пич ама не можах да я намеря

Последно редактирано:

колега biodesign,
в сайтмап-а си имам базовата структура на сайта. Ако определена страница се пълни динамично с резултати от определено търсене и те са "прекалено много" въпроса е даже и да има определената темплейтска страница в сайтмапа, дали поради големия брой, тя може да бъде "изхвърлена" от г? Също така, ако примерно запис n е някъде дълбоко в пейджинга, примерно на страница с индекс 10, дали ако НЕ бъде цъкната тази страница този запис ще се индексира от гугъл?

Аз говоря за Google Sitemap
https://www.google.com/webmasters/tools/docs/en/protocol.html

[SIZE=-1]The Sitemap Protocol allows you to inform search engines about URLs on your websites that are available for crawling. In its simplest form, a Sitemap that uses the Sitemap Protocol is an XML file that lists URLs for a site. The protocol was written to be highly scalable so it can accommodate sites of any size. It also enables webmasters to include additional information about each URL (when it was last updated; how often it changes; how important it is in relation to other URLs in the site) so that search engines can more intelligently crawl the site.[/SIZE]

Back
Горе