SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Европроекти

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Разработване и управление на европейски проекти
В България все повече се организират различни семинари и конференции, които имат за цел да запознаят колкото се може повече хора за това как се управляват ефективно европейски проекти. Европейските проекти могат да бъдат много финансови оръжия, които да върнат просперитета на голяма част от западналите български региони. Нужно е все пак хората, които се занимават с европейски проекти да знаят как точно да се справят с всички детайли по оформяне на цялостната структура. Като се започне от подготовката по направата на проекта, съставяне на работни групи, съставяне на план до изграждането на финансов бюджет, който да бъде усвоен на 100%.
В София ще се проведе пореден подобен семинар на тема „Управление на европейски проекти”. Обучението има за цел да накара участниците да разберат как точно се създават и изпълняват проекти, които са финансирани от фондовете на Европейския съюз.
Същността на курса
По време на семинара ще бъдат представени всички подробности около цялостния процес по разработването и управление на европейски проекти, които са финансирани по Оперативните програми чрез фондовете на Европейския съюз. Внимателно ще се наблегне на рисковете и проблемите, които най-чество възникват при разработването и управлението на европейски проекти. Най-често срещаните проблеми са:
  • Предпоставки за забавяния;
  • Лошо изпълнение на европейския проект;
  • Пропуски в същността на проекта
Нередности при управлението на проекта.
Проблемите, които се разглеждат са често срещани в практиката. Така ще може да се насочи вниманието към изглаждане на проблемите и подобряване на цялостния процес.

Обучението има изцяло практическа насоченост, като ще бъдат разгледани най-новите промени в нормативните актове. Обучението е изцяло насочено към тези хора, които разработват, управляват, контролират и отчитат европейски проекти.

Всеки участник в семинара получава работни и учебни материали, както ѝ проект, който е бил удобрен от Европейския съюз и се е превърнал в успешен такъв. Накрая всеки един участник получава сертификат за своето участие.
 

Горе