SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Задължителни дейности по популяризирането на нов уеб сайт!

Lilacor

SEO addict
Здравейте всички!

Това е първият ми постинг в този SEO форум. Поизчетох няколко от темите тук и определено съм впечатлен. Принципно, не очаквах в БГ уеб пространството да има богат откъм съдържание (спамерски форуми и отдаван умряли такива - бол), често посещаван и най-вече имащ лоялна и знаеща аудитория, но явно съм грешил. Но стига четки, вие си знаете тези неща, няма защо да ви правя реклама. Та на въпроса:
Искам да ви попитам следното: какви СЕО дейности бихте препоръчали като задължителни за всеки човек с интереси в сферата на оптимизацията? Знам, че никога не може да се даде еднозначен и 100% успешен модел (ако има такъв, то всички отдавна да са зарязали опитите и уеб оптимизицията отдавна да е загинала като наука), но все пак - винаги има "To Do" лист с неща които задължително трябва да направим, преди да можем да съберем каквито и да е било плодове, нали? ;)
В досегашния си супер скромен SEO oпит (няма да крия, че е 2-3 месечен) съм запомнил следните неща:
1. Регистриране на сайта в колкото се може повече български и чуждестранни директории (второто има смисъл, дори и сайта да е само на български, тъй като търсачките често се допитват до базата данни на най-известните директории, като Yahoo! и DMOZ, т.е. винаги има смисъл);
2. Възползване от безплатните възможности, които предоставят BG Social Bookmarking сайтовете - публикуване на линкове към теми от сайта ви, които искате да се порадват на малко по-голям трафик, отколкото, ако само си чакате някой заблуден сърфист да попадне на сайта ви и още повече - точно на тази тема. Разбира се, можете да поместите линк към индексната страница на новото си отроче (website) с подобаващо привличащо вниманието рекламно съобщение и да се надявате някой от посетилите го потребители да проявят траен интерес към него и дай Боже да го добавят в любимите си del.icio.us букита, например :)

Ами, аз съм стигнал дотук в познанията си, ще се радвам някой от колегите да продължи темата с полезни съвети...

Поздрави,

Lilacor

Re: Задължителни дейности по популяризирането на нов уеб сайт!

Здравей ,

Има хипер много информация за SEO. Не искам да те отчайвам, но нещата които си изброил са едва 2 % - може и по-малко.

Дейността, която те е впечатлила, и "драпаш" от около 2-3 месеца трябва да знаеш че е адски сложна, много динамична - ежедневно има новости. За да си добър, за да си в крак с нещата, трябва много и постоянно четене, голяма мотивация, доста голямо желание. Също е важно да четеш от 100% източници. Сигурен съм, че масово се бърка при избора на източник на информация.

Дано да съм бил полезен

Приятелю, знам това. Но така е със всяка наука, няма лесно! Идеята на този постинг е да се дадат основни насоки при започване популяризацията на нов уеб сайт. Такъв тип отговори не са от голяма полза. Знам, че това е само началото, идеята е всеки, давайки своя принос, да започнем да запълваме тези 2% по посока 100 :)

Поздрави!

И аз ще дам няколко начални съвета:

1. Сложи си подпис в този форум и във всички останали които пишеш (прецени какви да линкнеш) :)
2. 3 пъти мери, един път режи - тази поговорка е много вярна и в СЕО-то. Какво искам да ти кажа - преди да започнеш да оптимизираш си помисли и анализирай, какво точно искаш да постигнеш (ключови думи, в кои търсачки, за кои позиции се бориш), след това си направи структурата на сайта (задължително е след като започнеш оптимизацията да не пипаш повече структрата си) иначе рукуваш да прецакаш доста седмици или месеци работа. И накрая започвай да линкваш от подходящи (близки до темата ти) сайтове. Внимавай и с размяната на линкове, може да те баннат (особено гугъл).

За оптимизатор на 2-3 месеца опит мисля, че това инфо ще ти е полезно

Добре дошъл в семейството ;) и успех

И аз да добавя малко от моя скромен опит :) Нещо което не забелязах в постовете до сега, а ми се струва важно е уникалноста на текстовете в сайта.
Успех колеги :)
П.П. Поздравления за труда който сте положили да върви напред този форум. :)

помисли и анализирай, какво точно искаш да постигнеш (ключови думи, в кои търсачки, за кои позиции се бориш)
Това съм го направил, става дума за онлайн справочник, така че ще трябва да се боря с Дир-а и Гювеча, което е адски трудно, имайки предвид възрастта на домейните им, PR-га и т.н., но нямам как. Те са с PR 6, а аз - с 5. Естествено, не мога да се боря с тях по брой индексирани страници от Гугъл и Яху, но вярвам, че вдигайки link popularity-то посредством размяна на качествени линкове с други ресурси (сходни с моя), които не са ми преки конкуренти ще постигна успех, поне отчасти...
след това си направи структурата на сайта (задължително е след като започнеш оптимизацията да не пипаш повече структрата си)
Имам си Site Map, ако говориш затова... и да, не съм пипал нищо от пускането на сайта!
И накрая започвай да линкваш от подходящи (близки до темата ти) сайтове. Внимавай и с размяната на линкове, може да те баннат (особено гугъл).
Да, за това говорех. А какво за банването? Кога е възможно да стане?

Мерси предварително!

банването - наказване на даден потребител/сайт

Г не толерират размяна на линкве от около година. Можеш да направиш тройна схема на размяна (ти си сайт А-> сайт А линка въм Б->сайт Б линква към В-< сайт В линква към А). Това все още не го ловят

Относно структурата имах горе-долу това предвид.

Занимаваш се от 2 месеца и имаш сайт с PR5 - ДА ДА ...
И PR не влияе на serp пряко ...
Пич, не съм казал, че сайтът е мой! Работя за тази компания и част от задълженията ми включват SEO дейности... Стига спам, моля, дайте по същество!

Re: Задължителни дейности по популяризирането

Ей, от над ДВА тона прах я изтупах тая тема :D

Та предлагам Лилакор след близо 3 години практика да каже как е сега seo-то ;)

Хаха, тая тема е от преди мойто време :D
Чета че Lilacor пише че това му е първия пост и си викам на ум "Whaaaat" (И аз се учудвам че мисля на английски, но какво да се прави :D).

Това е от времето когато Lilacor се захвана с тая дейност.... не знам днес как я изрових темата, гугльо ме прати тук.

Та предлагам Лилакор след близо 3 години практика да каже как е сега seo-то ;)
Е, как да е? Яко Сапе и оркестърът да свири Калинка ;).

Щом казваш. Аз на него проучване на бек-линковете не съм му правил. Аз нямам линкове от русия и съм като теб фен на безплатното сео ;)

Горе