SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Защо не се поръчва?

borislav123

New member
Колеги

искам да попитам за мнението ви относно един сайт

perfumesonlineshop.co.uk

който излизаше в Гугъл UK много добре и имаше много поръчки

но после смени собственика си, промениха плащането с друг супер неизвестен гейтуей, политики, цени, накрая решиха да се махне стария домейн и хостинг и сега всичко е наново (съответно сайта падна супер назад )

сега взе да се покачва бавно, но въпроса ми е

според вас заради какво може да не се поръчва още от него (не питам за SEO - а други фактори)

беше факт, че цените бяха много ниски, и се оказа че хората така силно се съмняват в качеството и не поръчват, сега ги коригираха, но ...

всичко това е политика на собственика, аз в случая съм само техническо лице

просто питам за вашите мнения

Благодаря ви.
 
Re: Защо не се поръчва?

Ми, че то аз не успях да открия начин да поръчам от този сайт. А представям си хора, които не са навътре в интернета. Цъквам адд то карт, премигва екрана и горе в ъгълчето явно се е променила цифричка или нещо такова и нищо реално не се променя на видимо място на екрана, нито ме редиректва нито виждам бутон купи нито нищо. Още тука биха излязли повечето хора. След това откривам кошницата и цъквам на нея за да я вида и ми я отваря но там няма бутон купи!!! Стоя 1 минута гледам наоколо и единственото, което виждам е recalculate. И тук се отказах тотално. (Освен това дизайна не е кой знае колко добър.)
Това е общо взето. Дано ти помогне.
 
За: Защо не се поръчва?

За: Защо не се поръчва?

На мен ми се струва много труден за ползване.

Първо - когато добавих продукт в кошницата, нямаше никаква индикация, просто рефреш на страницата, а кошницата в страни, изобщо не прилича на кошница - някаква логин форма, с текст, който се губи.

Второ - условието "регистрирай се за да поръчаш" също може да откаже доста хора. Повечето магазини предлагат поръчка без регистрация, или просто регистрацията става по време на поръчката - приема се по-добре от потребителите. А също така - в момента, този мигащ бутон за регистрация е трудно забележим.

Трето - Липсва акцент върху продукти, с което се губят купувачи в лицето на случайно попадналите. Структурата и дизайна не вдъхват никакво доверие. Навигацията е под всякаква критика, което затруднява търсенето на конкретни продукти


Има и други дребни неща, които може да се пипнат, но смятам, че тези трите са основните за подобряване на ползваемостта.
 
Re: Защо не се поръчва?

да, това са някои слабости

ще направим корекции, мерси

макар че по-рано и така поръчваха доста (вляво има Login to order , но не е много видимо )

но има и друго явно :(
 
За: Защо не се поръчва?

За: Защо не се поръчва?

Потвърждавам горе казаното. Ето и няколко идеи, на началната + директно бутонче Add to cart за всеки продукт, същата работа в категориите, даже там още по-наложително, защото вече си избрал марка, т.е. ако търсиш нещо конкретно, вече си направил първата стъпка избирайки категорията. Важи и за резултатите от търсенето + може би болдване / оцветяване в различен цвят на намерената фраза.

На резултата от търсене, защо се повтаря "EUR", това при търсене на 'soul' :

Код:
90 ml - 30.12 EUR
EUR


При добавяне на продукт в кошницата, някакво tumb-че на добавените продукти горе в ляво + едно голямо и ясно бутонче от рода на proceed to order.

Тези са за страницата на поръчка вече :


Това "You have to be logged to finish your order. Login in the left panel or Register for free. " не мисля, че трябва да го има след като съм вече логнат.

+ Delivery: 10 EUR мисля че би било хубаво да се включва в Total Price:

За "Terms & Conditions"
Може да се направи "I agree with Terms and Conditions. " => Terms & Conditions да е линк-а, или направо при регистрацията да се съгласяваш с тези неща и въобще да ги няма в последната стъпка от поръчката.

Send Order определено е трудно забележим.
 
Re: Защо не се поръчва?

трябва да си настроиш в analytics goals и да видиш къде се отказват хората (на коя стъпка) за да видиш кое не е добре и да го корегираш.
 

Горе